Dużo dobrego naczytałam się o odmianie karłowatej,Pozdrawiam






 .
 .Można prosić o dokładny opis procesu suszenia w osłonkach?aria pisze:Mnie niska miechunka bardzo smakuje, dobrze dojrzałe owocki mają prawdziwie egzotyczny smak. Do tego świetnie się przechowują. Zbieram je spod krzaczków jesienią, suszę w osłonkach i przechowuję do wiosny powoli podjadając, polecam.
 , zbieram tylko z ziemi dojrzałe owocki, nie obieram ich z osłonek, które mają, rozsypuję na tacy równą warstwą i suszę w domu kilka dni, potem zsypuję do dużej miski, przechowuję w temp pokojowej.
  , zbieram tylko z ziemi dojrzałe owocki, nie obieram ich z osłonek, które mają, rozsypuję na tacy równą warstwą i suszę w domu kilka dni, potem zsypuję do dużej miski, przechowuję w temp pokojowej.Fioletowe i zielone miechunki to warzywo do przygotowywania salsy w meksykańskim stylu, są bez smaku, mnie nie podeszły.anulab pisze:Ta fioletowa to taka duża ? A jak ze smakiem ? Wygląda bardzo ładnie .

 Posadzę ze dwa krzaczki do salsy ,  jeszcze nigdy jej nie robiłam ,a
 Posadzę ze dwa krzaczki do salsy ,  jeszcze nigdy jej nie robiłam ,a

 , zbieram tylko z ziemi dojrzałe owocki, nie obieram ich z osłonek, które mają, rozsypuję na tacy równą warstwą i suszę w domu kilka dni, potem zsypuję do dużej miski, przechowuję w temp pokojowej.
  , zbieram tylko z ziemi dojrzałe owocki, nie obieram ich z osłonek, które mają, rozsypuję na tacy równą warstwą i suszę w domu kilka dni, potem zsypuję do dużej miski, przechowuję w temp pokojowej.