Ogród Ani :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Ani :)

Post »

Dzisiaj wzięło mnie na wspomnienia i przeglądam stare zdjęcia :D Zaniedbałam wątek i nie wklejałam zdjęć z ogrodu więc dziś pora na kwiecień w ogrodzie. Patrząc na te zdjęcia stwierdziłam że dużo się zmieniło na pewno nie ma już tego "zabytkowego" płotu, który powinien być wpisany na listę zabytków :;230 na jednym zdjęciu jeszcze został uchwycony. Powstał nowy na którym będą w przyszłym roku powojniki :D
A więc zdjęcia z kwietnia 2015 :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego popołudnia i dużo ;:3 a ja idę czytać jeden wątek który wciągnął mnie jak dobra książka :D
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i popatrz u nas jesiennie a u Ciebie cieplutkie foteczki wiosennych kwiatuszków. ;:138 ;:138
Już zatęskniłam za ich widokiem u siebie, niestety zima też ma swoje prawa a ogród musi wypocząć zanim odrodzi się na nowo. ;:31
Piękną masz kolekcję ciemierników, ;:215 Czy ten płot z ostatniej fotki ma zostać zarośnięty, jest całkiem ładny. ;:224
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Stasiu na tym płocie to rośną już powojniki ale tylko dwa bo to płot sąsiadki, która co roku mówi że będzie go malowała ale z racji tego że nie ma jej kto pomóc w niektórych pracach płot nie jest pomalowany. W tym roku rosła na nim fasola ozdobna, kobea i te dwa powojniki. Nie sadze na nim nic więcej żeby mi nie było potem szkoda jeśli będzie trzeba to zdjąć pod malowanie. A ten nowy płot to zastąpił ten stary na 3 zdjęciu (ten na drugi planie) łącznie to jakieś 20 metrów ;:138
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację Aniu, na cudzym płocie nic nie warto sadzić, żeby potem nie mieć sąsiedzkich kłopotów. ;:145
Takie miała jedna forumka, chyba Ania " tara "potem musiała usuwać ogromne pienne róże. ;:222 Co swoje, to swoje i można robić co się chce. ;:215
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaglądam, zaglądam a tu cisza, czyżbyś zapadła w sen zimowy. ;:112
Obudź się kochana, idzie nowe i świeżych sił musimy nabrać.Mam nadzieję, że jesteście zdrowi, bo właśnie zdrówka Wam życzę na cały Roczek, pogody ducha i wszelkiego dobrobytu jak w domu tak i w ogrodzie. ;:79
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Aniu witaj ;:196 I ja zaglądam do Ciebie a tu cisza :(
Wspomnienia piękne - proszę o jeszcze ;:180 i napisz jak się czujesz ???
Dużo zdrówka dla całej rodzinki ;:4
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Witam gorąco :D Stasiu i Tereniu dziękujemy za życzenia ;:196 u nas wszystko bardzo dobrze, samopoczucie też dobrze oprócz bólu pleców i może dlatego nie spędzam dużo czasu przy komputerze i watek zaniedbałam znów. Mogę się już pochwalić że wiosną przyjdzie na świat nasz synek :tan
Chyba muszę zrobić postanowienie noworoczne i wstawić jakieś zdjęcia z ogrodu i placu budowy :D
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to gratuluję i ściskam mocno ;:196
Nie rób postanowienia tylko wstawiaj zdjęcia - tyle czasu przy komputerze a o nas zapominasz :(
Czekam ;:196
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Aniu, ja też gratuluję! :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja też gratuluję i cieszę się razem z Wami że już wiecie kto będzie nowym członkiem rodziny. ;:1
Dbaj o siebie podwójnie i nie przemęczaj się, trzymam kciuki i szczęśliwego rozwiązania życzę. ;:86 ;:79
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Stasiu i Tereniu pięknie dziękujemy ;:196
Ewa miło że jesteś, gdzie ty się ukrywałaś?? ;:7 Dziękujemy za gratulację ;:196

Może tym razem pokaże jak wyglądał ogród latem, pomimo upałów wiele roślin pięknie zakwitło :D Ogrodnictwo uczy cierpliwości i w tym roku moje uratowane rośliny wreszcie zakwitły :tan na niektóre musiałam czekać 3 lata ale za to widok i ta niespodzianka co z tego wyrośnie i jak zakwitnie jest fajne ;:108 A więc tak zakwitły piwonie - każda inna i to mnie bardzo cieszy :tan a i miałam okazję zobaczyć jaka róże uratowałam z gęstwiny trawy i krzewów. Od wiosny chodziłam i ją pielęgnowałam bo w tamtym roku strasznie dużo mszyć u nas było i ciągle ją atakowały. Ta róża będzie pierwszym krzakiem różanym jaki będzie na mojej działce a miejsca tam będzie miała dużo :tan
Druga czeka na przesadzenie z działki sąsiadującej z naszą i też jest strasznie zaniedbana ale to stara odmiana. Jak to mówi moja teściowa ja to mam rękę do roślin to na pewno u mnie odżyje :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na budowie .... trochę już widać:) Fundamenty prawie skończone, jutro będą gotowe i wstawię zdjęcia. Na dzień dzisiejszy mój mały ale własny domek wygląda tak.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kochana, jaka to radość zamieszkać w domku własnoręcznie wybudowanym. :tan
To małżonkowi pozostaje tylko posadzenie drzewa, bo pozostałe warunki, żeby być prawdziwym mężczyzną już mu się klują. ;:306
Pomimo upalnego i suchego lata, kwiatuchy i tak pięknie Ci zakwitły.Teraz to dopiero z rozmachem i nabytym doświadczeniem,będziesz miała pole do popisu, urządzając od podstaw taki wielki szmat ogrodu. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Stasiu w kwestii drzewa to mój mąż już dawno posadził na tej działce :;230 czyli wychodzi że jest prawdziwym mężczyzną :;230 chyba muszę mu o tym dziś powiedzieć :D

Co do domku to ja sobie powtarzam że nie musi być duży, ale własny :D działka jest spora, ale zagospodarowanie jej to jest dopiero wyczyn bo co sobie zaplanujemy to jakieś przeszkody. Niby ma wszystkie media, ale są tak usytuowane że problem cokolwiek zrobić.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ale super ;:333 a kiedy mój tak będzie wyglądał ??
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;:196
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Tereniu już tak nie wygląda bo zasypaliśmy fundamenty i ociepliliśmy ale nie mam zdjęć bo jeszcze nie byłam na działce. Może w weekend pojadę z mężem to zrobię fotki :D
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”