Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuziu, a ja też widzę białości za oknem. ;:138
Nareszcie trochę posypało i ciągle lecą te białe gwiazdeczki z nieba. Mróz niewielki, bo tylko -5*, ale bardzo nieprzyjemny wiatr.
Niestety, w telewizorowniach ćwierkają o odwilży, deszczu ze śniegiem i gołej ledzi. ;:222
Twój ogród w białej szacie bardzo ładnie się prezentuje. ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuza pobielony ogród pięknie pokazałaś. ;:138 Trawy pod śniegiem wyjątkowo ciekawie wyglądają. ;:215
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuzanno - pierwszy raz zawitałam do Ciebie i jestem pod wrażeniem ;:oj
Ślicznie zaprojektowałaś ogród ;:138
Muszę częściej zaglądać. :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

U mnie już tylko pozostałości po śniegu... ;:222
Trochę biało trochę czarno. Mróz ustąpił a i jakby deszcz polatywał taki drobny...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

:wit Zuziu
przedreptałam się trochę przez Twój kawałek miejsca na ziemi ;:65. Jestem na razie w 1/3 drogi, ale już od razu przyznaję się bez bicia, że mam zamiar zmałpować Twoja białą rabatę ;:131 (nie mam oczywiście na myśli tej zaśnieżonej :;230) . Jest cuuuudna ;:333 ;:333. Tło "tujowe" już pod nią mam. Resztę zdobędę wiosną ;:173.
Trochę później zwiedzę dalszą część wątku ;:108 . Ogród super urządzony ;:215.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Zuziu ale na pewno pomyłką nie będzie jeśli spotkamy sie na Gardeni na kawusi ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Pobieliło, nasypało, apetytu narobiło...
A teraz pada równo, lecz - niestety - deszcz. ;:222
Temperatura bliska zeru, szykuje się więc niezła ślizgawka na rano. ;:174
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie pobieliło parę dni temu ale dziś też zaczęło topnieć ;:222
Pomalutku autem jak konieczny wyjazd. ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

:wit Witam Cię Zuziu .Mamy trochę zimy .Jedni się cieszą , drudzy martwią . Należę do tych drugich. Cz Ty związujesz rozplenice ?, bo właśnie nie zrobiłam tego i się trochę martwię.Nie wiem też za bardzo jaki jest najlepszy termin do jej cięcia i na jakiej wysokości ? Podpowiedż proszę ;:223 Elżbieta
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Zuziu zazdroszczę śniegu .U mnie lekko po prószyło,wyszło słoneczko i tam gdzie cień to coś tam niewiele widać śniegu a tam gdzie słoneczko sięga to już nie ma nic.Ja zacznę siać po niedzieli bo teraz mam sajgon w domu bo mąż robi klatkę schodową gipsami,koszmar jaki młyn .Czekam na nasionka i na moment jak już skończy klatkę schodową no i ksiądz przejdzie.Wtedy już bedę miała spokojną głowę i czas na wysiewy.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zuziu u nas też było biało,ale już wszystko stopniało. Rhododendrony jak u Ciebie zobaczyłam to się wystraszyłam.Nie wiedziałam,że tak wyglądają i to jest normalne zachowanie.Dobrze,że Wandzia potwierdza.Nigdy moich zimą nie widziałam,bo nie jeżdżę w mroźne dni...

Pozdrawiam serdecznie:)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Iwonko, pierzynka roślinkom się przyda, tyle że ta moja już się powoli rozpuszcza ;:222
Wandziu, lubię jak zimą ogród ma nadal trójwymiar, a nie tylko jest płaski przykryty śniegiem. Rododendrony u mnie teraz troszkę się pootwierały z racji tej odwilży. Niestety ziemia nadal zmarznięta, mam nadzieję że ich zimowa susza nie wykończy ;:202
Tulap, widziałam u Ciebie w końcu też śnieg, choć teraz to pewnie tez już chlapa ;:222
Kasiu, a powiedz czy teraz to starczy tym siewkom dnia, czy doświetlasz jakoś? Surfinię kupuję gotową małą sadzonkę za parę złociszy a i tak rozrasta się zasłaniając i zwisając z całkiem sporawe donicy. Ich sianie mi nie wychodzi.
Dorcia, kołderka śnieżna jak najbardziej mile widziana, choć szkoda że już się rozpuszcza :(
Karolcia, widziałam że i Ty z Bąblem nieźle rojbrujecie na śniegu ;:215
Madzia, no właśnie, u mnie już wszystko topnieje ;:222
Lucynko, niestety goła ledź dotarła i do mnie. Niektóre roślinki zamiast w kołderce śnieżnej to w lodowym soplu zamknięte :?
Uważaj kochana na siebie jak sobie spacerek jaki urządzisz, bo jak piszesz że u Ciebie deszcz, to lodowicho murowane.
Soniu, te trawy to jednak mają swój urok, pięknie wyglądają latem, jesienią no i zimą pod śniegiem zaklęte ;:333
Jadziu, witam serdecznie w moich skromnych progach :wit Jak miło mieć jeszcze nowych gości ;:215 Oczywiście rozgość się i zaglądaj do woli, a jeszcze jak coś czasami skrobniesz będzie mi bardzo miło ;:108 Ja przy chwili popędzę również i Twoje włości obejrzeć jeśli pozwolisz :D
_oleander_, u mnie niestety juz też. Pewnie u wszystkich taki śniegowo deszczowy miszmasz ;:219 A roślinkom to nie sprzyja, oj nie ;:185
Kasia, witaj na moim kawałku ziemi :wit Rabatę białą (nie śnieżną ;:306 ) zgapiaj do woli. Jak będziesz miała jakieś pytania to wal jak w dym. Do ogrodu oczywiście zapraszam, cieszę się że Ci się spodobał ;:128
Monika, jak mi się jednak uda wybrać na Gardenię, to koniecznie się będziemy musiały spotkać ;:108 No przecie nie przegapimy takiej okazji :uszy
Kasia - Kasiula 17, ja na szczęście się ustrzegłam wypadków samochodowych, ale kilka osób u mnie w pracy nie miało tyle szczęścia ;:222

C.D.N...
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

C.D. :)

Witaj Elu :wit Trawy wiążę, bo tak poradziły zaprzyjaźnione forumki. Mam je pierwszy rok więc wiedzy własnej w tej materii nie posiadam. Ale po co jest Fo :tan Na wiosnę też będę pytała o termin cięcia, to razem się dowiemy co i jak ;:198
Beata, już nie mogę się doczekać aż pooglądam wyrastające siewki w zaprzyjaźnionych wąteczkach ;:65 Może i mi w tym roku pójdzie lepiej niż zwykle. Remontów wszelakich nie zazdraszczam, a właściwie to sprzątania po nich, bo efekty lubię ;:215
Aniu, Moje rododendrony zaraz przy oknie rosną, więc na biedaki cały czas patrzę i żal mi ich strasznie pomimo że to normalnie. Wtedy wydaje mi sie że na zewnątrz jest dwa razy zimniej niż faktycznie. A jak tam postępy z regałem, posuwa się coś?

-----------------------

Zimno, chlapa, śnieg, mróz słowem miszmasz nie zachęcający do spacerów, a raczej do dobrego filmu czy książki w domku.
Tak też twierdzi mój kocur, szukając najcieplejszego miejsca by swoje szanowne cielsko wyciągnąć. A że grzejniki niezbyt szerokie, to akrobacje na nich uskutecznia pocieszne ;:191

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Mam nadzieję że miło spędzacie niedzielę, buziaki Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Zuziu twój kocurek leniuchuje na grzejniku a moja kiciula już mi dwie myszki od sąsiada na balkon przytargała ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuzka jak mogłaś tak wąskie grzejniki zamontować.... :;230
Biedny kocurro nie może się wymieścić....Też mu się dłuży ten okres zimowo jesienno wiosenny...Bo to takie trochę pomieszane... Nie ma jak wylegiwać się w słoneczku.... ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”