Elwi, pytałaś mnie jakie tulipany posadziłam...No właśnie, jakie?

Nie zapisałam, a tylko niektóre etykiety wetknęłam do ziemi

Teraz nie sprawdzę, bo zasypane śniegiem. Wiesz, ja tak naprawdę tylko do nazw róż przywiązuję dużą wagę, a resztę traktuję trochę po macoszemu. Wiem, że to pewnie błąd i obiecuję poprawę...w przyszłym sezonie. Jak znajdę etykiety to napiszę co posadziłam, bo w tej chwili pamiętam tylko Queen of Night i Flaming Flag. Reszta umknęła mi w mrokach niepamięci
Kolejny odcinek "Ballady o Ogrodziu" przeczytałam z zapartym tchem, a na koniec pękałam ze śmiechu

Masz talent i lekkie pióro. Nie myślałaś o wydaniu książki? Byłabym wierną czytelniczką
Ranking różany jak zawsze niebanalny i niezwykle pomysłowy

Wysnułam z niego jeden wniosek...Dlaczego nie mam jeszcze Pashminy?

Z tej serii posiadam Lavender Flower Circus, Salmon Flower Circus, Garden of Roses. Teraz nadszedł czas nadrobić niedopatrzenie i zakupić Pashminkę.
Co do pozostałych medalistek... Swojej Pastelli nie dałabym żadnego medalu. Trochę mnie zawiodła w tym sezonie

. Eden Rose jeszcze bardzo młoda i na medal też nie zasłużyła. Natomiast Princess Alexandra of Kent jak najbardziej

Potwierdzam opinię o niej w 100%.
Granny też mnie zauroczyła już w pierwszym sezonie nie tylko urodziwymi i trwałymi kwiatami, ale niezwykłym wdziękiem i dużym wigorem
Nad różą na rabacie w towarzystwie Wisley 2008 i reszty warto się zastanowić. A myślałaś nad Young Lycidas? Czy może ten kolor ciemnego amarantu Ci nie odpowiada? Pięknie i obficie kwitnie również Clair Renaissance. Poszperam trochę, może jeszcze coś mi wpadnie do głowy.