Moje zielone zakręcenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie

Post »

Aniu masz rację wegetacja trwa, nawet pozostawione w gruncie bez przykrycia rozmaryn i oliwka europejska
wyglądają jak w pełni lata.
Jako, ze mam wolne do nowego roku spróbuję jeszcze jutro odwiedzić działkę ;:173 oczywiście jak pogoda dopisze.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu te nasze ogrody ile nam sprawiają radości i korzyści wymiernych w postaci dotlenienia, odstresowania a jeszcze zdrowego pożywienia :;230 Doskonale rozumiem Twoją radość, bo ja też miałam tylko działkę i albo musiałam przemierzać dość daleką drogę autobusem albo czekać na dobry humor M, który mnie tam zawoził :wink: i dlatego podstępem wyprowadziłam go na wieś, a ponieważ zawsze chciał mieć dom to upiekłam dwie pieczenie :;230 Co prawda potem narzekał na remonty i stary dom, ale jest coraz lepiej i chyba jest nawet zadowolony, tylko żałuje że jest już za stary na prace fizyczne wokół domu. Ja jednak uważam, że na spełnienie marzeń nigdy nie jest za późno :D Dobrego dnia i żeby Ci ;:3 zaświeciło ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiujednak pada więc biorę się za piernik dojrzewający mam już upieczony i przełożony teraz przykroję i udekoruję. Nastawię kapustę z grzybami, śledzie już mam , karp w lodówce czeka na smażenie, makowiec w środę a pierożki na bieżąco ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Julciu i ja mam koperek,a róże listki puszczają ;:oj Fajnie,że masz tyle wolnego,ja w 1 święto idę do pracy.
Pozdrawiam ;:196
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz Kasiu wolne ma to do siebie ,ze czas jakoś się kurczy. Dziś moje plany znów wyglądają inaczej niż myślałam.Miałam jak nie będzie padać iść na działkę, i co nie pada, a na działkę nie pójdę bo mam wnuka w domku z podejrzeniem bostonki ;:223 więc do przedszkola nie poszedł tylko do babci.
A praca gdy inni mają wolne nic przyjemnego ;:168 Córka też tak ma dyżury :evil: i ciężko coś rodzinnie zaplanować bo ma wolne gdy inni pracują.
A zielone z ogrodu się nam przyda do świątecznych przygotowań :heja
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Julka u mnie właśnie czarne chmury nadciągają,wiec nie wiadomo co z tym padaniem będzie.
Widzisz,tak to jest,że ja chętnie zaopiekowałabym się wnukami,ale...Twojemu maluszkowi zdrówka życzę.
Zielone w grudniu ;:215
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu mam nadzieję że z wnuczkiem się wyjaśniło i jutro pójdzie do przedszkola, a Ty na działkę :D Ja dzisiaj dzień trochę zmarnowałam, bo rano dłużej spałam, potem pakowałam prezenty, na 13 do lekarza a Kraków pełny samochodów. Z powrotem kupiliśmy ryby, teraz obiad i trzeba się brać za prace, a mnie się nie chce ;:oj Sporo mi jeszcze zostało więc poklikam i ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu o rany prezenty nie zapakowane ;:223 muszę to zrobić wieczorem, bo w ciągu dnia mogę mieć nalot wnuków, zupełnie zapomniałam. Przyjdzie prawdziwy gwiazdor :lol: strój jest sąsiad wpadnie na moment, będzie się działo.
Chyba mały jednak wysypany z innego powodu bo temperatury nie ma :heja ale to już tak jest z alergikami że wysypuje bez wyraźnej przyczyny musiał zjeść coś w przedszkolu ;:108
Współczuję zakupów ;:168 u nas korki na ulicach. Córka jutro ma wolne więc sama zajmie ę małym .Gorzej ze mną,na działkę nie dam rady, też muszę na bazarek po ostatnie zakupy warzywne. Nie mam grzybów ;:185 muszą być pieczarki do krokietów i kapusty. Trudno.
Kasiu i u mnie cały dzień wiało i ganiało chmury na niebie, ale było naprawdę ciepło.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Julio, świątecznie! ;:196
Widzę, że jesteś bardzo zajęta, ale przecież to nic dziwnego. Przy takiej kochanej gromadce trzeba się sporo nachodzić.
Świętuj sobie, świętuj, by nabrać wigoru, jako że dni coraz dłuższe i do wiosny coraz bliżej. Trzeba będzie o ogródku nie tylko myśleć. Trzeba będzie ostro wziąć się do roboty zapewne jeszcze przed kolejnymi świętami.
Zostawiam ;:79 ;:79 i do zobaczenia/usłyszenia wkrótce.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ogród Twój już śpi nakryty i zabezpieczony do następnego sezonu to życzę żeby rozkwitł feerią barw i kształtów, a Ty zdrowa i uśmiechnięta przechadzała się wśród roślin albo zmęczona tym niepowtarzalnym zmęczeniem ogrodowym zaśmiewała się z dowcipów swoich wnuków i bliskich przy kieliszku pysznego wina ze swoich winogron.
Do Siego Roku ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, Marysiu dziękuję za życzenia oby się spełniły ;:4 Wam wszystkim również dużo zdrowia, szczęścia i pomyślności w Nowym Roku.Obyśmy miały zawsze pogodę odpowiednią do poczynań ogrodowych , zawsze siły na wykonanie zamiarów i aby zawsze sprawiało nam to jak najwięcej radości, ;:304
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Hej, Julio! Dobry wieczór. ;:196
Jaka zima u Ciebie? Bo u mnie mrozi bez śnieżnej pierzynki i jestem przekonana, że część młodych bylinek wypłoszy mi z ogródka. ;:222
Będę siała dużo jednorocznych. Na wszelki wypadek. Jeśli nie będą potrzebne, to chętnych mam w sąsiedztwie sporo. Ucieszą się. Może jeszcze ktoś się ucieszy....
Wolałabym faktycznie rozdać siewki, niż stracić bylinki, które sama siałam wiosną i w tym roku miały mi zakwitnąć.
Cieplutkiego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko u mnie cieniutka pierzynka jest
Obrazek
mróz też daje się we znaki dziś nad ranem było -18 ale w ciągu dnia też utrzymywało się -12 teraz mam już - 14 do tego cały dzień czyściuteńkie niebo ze słoneczkiem i lekki wiatr ;:222
na szczęście między świętami a nowym rokiem błam na działce i róże , powojniki dostały kopczyki.
Bardziej martwi mnie czy przetrwa rozmaryn i oliwka okryte włókniną.
Podziwiałam wtedy śliczne ciemierniki od Marysi w pąkach
Obrazek

Obrazek
Mam na działce roślinki dwuletnie , które niewiele robiły sobie z zimy i wyglądały całkiem, całkiem teraz pewnie nie dadzą rady bo nie okryte ,a mróz przyszedł nagle ;:218
Obrazek

Obrazek
byiny też były jeszcze całkiem zieloniutkie

Obrazek
Faktycznie może być niewesoło, ale to zobaczymy dopiero wiosną.
Mam sianą latem gęsiówkę i żagwin, które się fajnie rozrosły ale czy dadzą radę nie wiem ,w razie czego też będzie się trzeba ratować jednorocznymi czego chciałam uniknąć aby nie kolidowały z przesadzanymi bylinami
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu dobrze że pąki ciemiernika nie rozwinęły się, a teraz może śnieg je okrył, chociaż trochę letnia ta pierzynka :;230
Za to pozostałe nieźle wystartowały... brateczki, ale one wytrzymałe to najwyżej jeszcze raz zakwitną. U mnie też -14, ale od jutra widzę coraz cieplej ;:333 Dobrego tygodnia Julciu będziecie łatwiej wyjść z domu jak temperatura będzie wyższa! ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja teraz w ogóle działki nie oglądam. Taki mróz, że chyba tlen zamarza, bo ciężko oddychać na dworze.
Małż. co dzień musi chodzić, bo gołąbkom trzeba dać wody. Lodu nie piją. :;230
Mnie nic nie wypędzi na spacer w taki mróz. Chociaż, gdyby spadł śnieg, to chętnie połaziłabym z kijkami, ale tylko po osiedlu, by być blisko ciepłego domku.
Ciepłego wieczoru, Julio ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”