Kasia, no i właśnie to jest piękne, że każdy ma swoje ulubione rośliny i kolory w ogrodzie

Jedni lubią zimne (jak ja) inni ciepłe, słoneczne. Niech Ci rosną zdrowo
Elwi, tak trawy u mnie pierwszy rok. Zaobserwowałam tylko że trawy muszą mieć dobrze przepuszczalną ziemię i dużo słońca. Podlewałam dość sporo z racji tych afrykańskich upałów które były, ale nie nawoziłam wcale. Ja rozplenice miałam z dwóch źródeł - jedną od zaprzyjaźnionej forumki, drugą ze szkółki. Pierwszą sadziłam tak z miesiąc przed drugą, i jedna tez później kwitła. Ale obie pięknie przyrosły. Może masz zbyt zbitą ziemię? A jak byś zrobiła im dobry drenaż? Zdradź dobre źródło do zamawiania lilii jak masz sprawdzone
Iwonko, lilie lubią słońce

Przesadź swoje to Ci się odwdzięczą pięknymi kwiatami. U mnie dziś minus osiem i spadł znów śnieg.
Monika, właśnie jeszcze nie wiem

W zeszłym roku przytargałam z Gardenii sporo pomyłek

Co prawda i dwie różyczki fajne kupiłam, ale sporo więcej za nie sobie życzyli niż w szkółkach. Jeszcze nie zdecydowałam, zobaczymy
Aneczko, zapadłaś ostatnio w sen zimowy, bo coś mało Cię widać?

Napisz na pw adres Pana P. Szukam sprawdzonego źródła cebul liliowych. Twoje różane rozterki widziałam

Ale jak Cię znam to do złożenia zamówienia lista i tak się jeszcze zmieni, a zapewne i wydłuży
Lucynko, no widzisz tak to jest, że każdy ma jakieś tam swoje widzi mi się

Ja właśnie lubię zimne kolory w ogrodzie białe, różowe, niebieskie, fiolety. Mam jedną sporą różę pomyłkową, żółtą

której nie mam serca wykopać, bo bardzo podoba się mojej mamie, która czasami mnie odwiedza. Ale nie ukrywam że jest mi solą w oku

Coś czuję że i na nia kiedyś przyjdzie czas

Choć muszę ci się przyznać, że poooowoli na jakieś takie morelowe różyczki też zaczynam spoglądać łaskawszym okiem. Ot kobieta zmienną jest.
--------------------------
Ja czekam na zapowiadaną odwilż, a tu jak mi od wczoraj wieczora śniegiem sypnęło, to aż miło. Wszystko dostało grubą puchatą kołderkę. Szkoda tylko że na tak krótko. Ale dni są coraz dłuższe, ten śnieg dodatkowo rozjaśnia wieczory. Niedługo czas siać.
Czy ktoś już coś wysiewał? Pochwalcie się, ja już czekam w blokach startowych

Wczoraj kupiłam nasiona werbeny, już pokazują się paczuszki w sklepach, oj jak się cieszę
A tak teraz wygląda mój ogród
Kostrzewa sina (teraz biała

) i ostnice
Całkiem zasypało wejście do furtki i obwódkę z lawendy. Mam nadzieję że przezimuje i nie zmarznie
No i rodki, teraz to już całkiem wyglądają na chore, aż żal patrzeć
Kochani, miłego, zimowego świętowania