Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

Wiosna już niedługo, po forum zaczynają krążyć już nasionka. Twój przydomowy ogród jest piękny, taki dojrzały, ale to pewnie ,,wina'' tych przeniesionych z Rod-u.
Wszystkiego zielonego dla Ciebie w 2016r !!!
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trochę pobuszowałam w Twoich wątkach,jestem pod wrażeniem.Życzenia odwzajemniam i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu!przybyłam z rewizytą i podziwiam Twoje królestwo. Edenka też mnie urzekła. Wiosną zaproszę ją do swojego mega. Trawy też mnie kręcą :;230 , pięknotka moja jeszcze maleństwem ale miała kilka koralików.Wiosną znowu zacznę buszowaćpo szkółkach ;:108 Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow! Krysiu!
Jaki piękny świecznik(?)! ;:138 ;:138
Zastanawiałam się, jak to cudo nazwać, ale ponieważ palą się w nim świeczki, to ... no Wiesz. ;:215
Czy u Ciebie też mróz sobie za dużo pozwala?
Ja jestem bardzo niespokojna i drżę na myśl o moich młodziutkich bylinkach. Korzonki im zmrozi, a dopiero co - wiosną sama wysiewałam. W tym roku miały zakwitnąć po raz pierwszy. ;:131
Pozdrawiam cieplutko. ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUCYNKO przyjrzyj się dokładnie to BETLEJENKA na sianku nowo narodzony a przy nim czuwa Józef i Maryja, jest to dzieło jednej z naszych koleżanek z forum, sama ulepia z gliny a następnie wypala w specjalnym do tego celu piecu.
Muszę jeszcze raz dokładniejsze zdjęcie zrobić aby dojrzeć urok tego cuda co nie mogłaś nazwać. Nowo narodzony przywieziony z Jerozolimy wyrzeżbiony z drewna oliwkowego.
A świecznik biały to kupiony w sklepie L........ tylko przemalowany na biało

JUSTYNKO jeszcze mi zostało trochę do przeniesienia, pogoda długo była dogodna do przenoszenia ale coś mi nie wyszło.

LODZIU miło że zaglądasz :wit

BWOJ54 Edenkę bardzo polecam, ja z różami nie mam dużego doświadczenia ale ona powinna być w każdym ogrodzie, pięknotkę dzisiaj obejrzałam i dopiero teraz widzę ile na niej koralików, pokażę przy następnym wejściu :;230
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Szopka piękna, oryginalna! Wszystkiego dobrego!

Ten blog fajny, ale brakuje mi regularności wpisów. Ale historycznie jest co czytać :wink:

Podziwiam Cię za trzymanie dwóch ogrodów. Jest dużo pracy, ale za to satysfakcja podwójna. Życzę Ci zapału na Nowy Rok i radości z każdego ogródka!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Krysiu musiałam się cofnąć kilka stron, żeby zobaczyć zdjęcia z ogrodu.
Masz co pokazywać, a jesteś taka oszczędna. ;:306
Czy to Edenka taka śliczna? Zazdroszczę Ci tej "kosmetyki" w tym roku.
Chryzantemy, gdy wypuszczą zielone ja uszczykuję i wsadzam w wilgotną ziemię.
Tam gdzie chcę, można umoczyć w ukorzeniaczu. I koniecznie wiosną. :D
Po uszczykiwaniu krzewy (kępy) robią się bardziej pełne, gęste.
Czytam u Ciebie o trawach, coś nie podoba im się u Nas.
Mam tylko bambus. :D
Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Krysiu. :D Pamiętam jeszcze tak niedawno było kupić, nie kupić.. ;:224 a tu proszę. ;:oj Dom ukończony, ogród zagospodarowany..pięknie. ;:215 . Podczytuję że działeczka mogła by być większa. :;230 Nie grzesz Krysiu...mój areał o połowę mniejszy. ;:306 . Bardzo ładne trawy. ;:63
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu , masz zimę ? U mnie trochę śniegu dopadało . Temp. cały dzień i teraz też -4 .
Przez okno widzę , że ludziska samochodów nie mogą odpalić .
Ja swój wczoraj odpaliłam ( po 4 dniach bezruchu ) , rano będę musiała odśnieżyć....
Do zobaczenia na Gardenii !
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Ale Wam dobrze Wielkopolanki,macie Gardenię .Miłego spotkania ,róbcie sporo fotek,nie tylko roślinom ,ale też spotkanym Forumkom.Pamiętajcie póżniej o podpisaniu "kto jest kto" , bardzo proszę ;:180
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu - Twoje wątki odwiedzam regularnie, więc myślałam, że jestem na bieżąco.
A tu masz - okazuje się, że zdjęcia mi się nie otwierały, a jak się otwierały to tylko nieliczne.
Dzisiaj się udało - przeglądnęłam wszystko. Jestem pod ogromnym wrażeniem, wręcz jestem zauroczona całością, roślinami - i tymi maleńkimi i tymi olbrzymami. Pięknie!
Jedyny plus z całej tej sytuacji to taki, że jak teraz byś mnie zapytała co jeszcze - to na kurdybanku by się nie skończyło :;230
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEA kurdybanek to powiem taka powsinoga mimo że przywędrował do mnie na wiosnę to już mam go wszędzie, ten plus że w to suche lato wypełnił wszystkie luki w kamieniach, do usunięcia jest dość łatwy.
Jeżeli jeszcze coś Ci w ;:oj siedzi to pisz, będziemy skubać.

LODZIU masz rację, że GARDENIA fajna sprawa ale na moje magłaby być w marcu. Jadę nie przejdę obojętnie obok kłączy, cebul, a tu za oknem jeszcze zima i dopiero się rozpoczyna bieganie z doniocami, ale nie da się tam być i nie zaszaleć ;:306

OLUSIA pytasz o zimę, jak szybko przyszła tak szybko poszła, śniegu już nie wiele zostało ale że był to są na to dowody

Obrazek

i troszkę szaleństwa na śniegu też było

Obrazek

ZENIU masz rację, nie powinnam biadolić i grzeszyć, teraz tylko o zdrówko prosić i tego co mam pilnowć i nie pozwolić chwastami zarosnąć. Działka na ROD jeszcze jest ale nadejdzie i jej czas, ona teraz już nie spełnia dla nas roli takiej jaką miała więc już pomaleńku nadchodzi czas rozstania się z nią.
Zeniu trawy to początek ale zaczynają mnie rajcować, teraz zimą kiedy jest pustka w ogrodzie one mają swój czas.

MARYLA jak nie masz EDENKI to zaproś ję do siebie, na pewno będzie Cię radowała. W ubiegłym sezonie moje chryzantwmki bardzo słabo odbijały i nie miałam nawet z czego uszczkną, dopiero pózniej wstąpiło w nie życie ale w tym sezonie na pewno przypilnuję i trochę ukorzenię póżniej do mrozów jest na co spoglądać.
Marylka u mnie trawy też różnie te posadzone blisko balii z wodą wyrosły na bujne kępy te w oddali od balii już gorzej, trawy jednak potrzebują wody a rok był dla wszystkich roślin fatalny.

MIŁKA cieszę się, że dojrzałaś piękno tej szopki mnie też ona urzeka będę ją trzymała do Gromnicznej jak choinkę.
Wczoraj byłam na koncercie Noworocznym w Sali Ziemi - byłaś też :?: jak wyszłam po koncercie to sobie o Tobie pomyślałam.
A dwa ogrody nie będą wiecznie chyba już nadchodzi czas pierwszego :;230

Zagladają do mnie też

Obrazek

pozdrawiam
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, kiedy Gardenia?
U nas też już śnieg tylko w zacienionych miejscach, chociaż od wczoraj ślisko. Byliśmy na sankach, w końcu można był pokazać Madzi co to jest ;)
Pozdrawiam - Justyna
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynka jeszcze nie sprawdzałam ale na pewno w lutym.
Tamten rok przepuściłam ale w tym chcę zaliczyć.
Może się spotkamy :?:

:wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Oj nie byłam na koncercie! Od kiedy wyprowadziliśmy się na peryferie Poznania, rzadko gdziekolwiek bywam. Za to, jak mieszkałam przy Starym Rynku chodziłam na koncerty, do muzeów, na imprezy plenerowe, do ogródka jordanowskiego, na lodowisko. Więc chyba nałaziłam i nakulturalniłam po wsze czasy!
Sikorki super! ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”