Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

:wit

Witaj Zeniu ;:196

Ogród bajkowy jak zawsze , widzę sporo młodych drzewek czy ty je przycinasz ?
Musimy w końcu się spotkać ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam moich miłych gości po małej przerwie. ;:131 . No cóż, lato przeleciało niczym z bicza strzelił...czy było udane. :?: I tak i nie..za duże upały. ;:224 . Zmian na działeczce tego lata także nie robiłam, oszczędzałam się a i upały na to nie pozwalały...czyli leniuchowałam. :;230 .

Iwonko.
.calle nie zawsze mi chciały kwitnąć, miałam już z nich zrezygnować tymczasem w tym roku posadziłam w inne miejsce i..pięknie zakwitły. :heja

Maju...od jakiegoś czasu coś mnie wzięło na kloniki, w tym roku dokupiłam dwa. Jak tak dalej będzie zaklonuję się na amen. ;:306 . Cieszę się że zajrzałaś i czekam na twój wątek. ;:168

Zbyszku dziękuję za pochwały a nazwy roślinki chwilowo nie podam..naszło mnie chwilowe zaćmienie. ;:131 Ale gdzieś w kompie mam zapisane, no nie mam pamięci do nazw. ;:223

Geniu...to prawda, rzadko bywam w swoim wątku, choć na forum prawie codziennie. Ten rok jest dla mnie inny niż pozostałe. Z konieczności się oszczędzałam. :wink: . Poza tym ...przydał by się nowy aparat, tym nawet mi się focić nie chciało. Co do ciemiernika..tak te w kropeczki są ładne, ale twój żółty także pamiętam. O mało bym swojego ślubnego za niego oddała. Dobrze że tego nie czyta. ;:306

Pat
..o to właśnie chodzi że nic u mnie ciekawego nie kwitło tzn takiego co by u innych nie było. :D A i owszem mnie cieszył każdy kwiatek. Sęk w tym , jak już wiele razy wspominałam...całe lato mieszkałam na działce. Tam brak kompa to i nic nie pokazywałam, może w przyszłym roku już to się zmieni.

Krysiu, Mireczko...oto i jestem, za wiele nie pokarzę bo mało zdjęć w tym roku robiłam, choć bardzo lubię pstrykać zdjęcia...ale takim aparatem ;:222 nie chce się. ;:185

Tereniu witaj. :D Co do drzewek, kiedyś ja przycinałam...ale to było kiedyś jak były małe. Teraz M tą czynność przejął z czego wcale nie jest zadowolony. :;230 . Co do spotkania...zapraszam ;:168 . Drogę znasz..daj tylko cynk. :uszy

Dziś same różyczki jakie u mnie kwitły. :D Ta miała być pnąca ale nie jest. :wink: Owszem ładna ale pędów nie da się przygiąć a ja chciałam aby ..po kratce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
majka2103
100p
100p
Od: 9 mar 2011, o 21:13

Post »

Witaj Zeniu. Widać, że wróciłaś do mieszkania, na działce już zimno. Różyczki piękne. Czy znasz może nazwę tej białej? Mam taką samą NN, uwielbiam ją ponieważ kwitnie od wiosny do jesieni i uroczo wyglądają jej pąki. Pozdrawiam
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIU nie jest tak żle, masz jeszcze co pokazać, u mnie jesienne kwitnienie róż było bardzo kiepskie.
Wreszcie u mnie pada myślę, że u Ciebie rónież - przeciez mamy do siebie rzut beretem :;230

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zeniu widzę ,że z różami zaszalałaś co jedna to piękniejsze .Mój M tez tnie krzewy i drzewa , mówi że mnie lepiej nie dopuszczac do cięcia bo wycinam do gołego drewna wszystko . :;230 :D Niebawem będę w Kaliszu więc musimy się koniecznie spotkać . :uszy
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Zeniu - czytam ,że i Ty masz mało czasu :roll:
Za to piękne masz róże ;:138 , ta łososiowa mnie bardzo urzekła ;:oj chciałabym mieć taką u siebie. :wit
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu masz piękną kolekcję róż masz co pokazać tylko mało jesteś na wątku ;:23
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Zenia tak jak ja ciągle ma mało czasu :D
Pozdrawiam ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witajcie. :D Wywołana do tablicy..jestem. :uszy . No coś mnie leń straszny opętał, po innych wątkach buszuję a do swojego na końcu. ;:306 Obiecuję poprawę. ;:oj

Maju...moje wszystkie różyczki kupowane w marketach, poza dwiema. Nazwy powinny być, tylko są na działce...jeśli kartki z nazwami przetrwały i nie zostały zniszczone. Nigdy nie przywiązywałam specjalnie wagi do nazw i tak mi pewnie zostanie ;:131 . Za mieszkaniem na działeczce już mi tęskno. :wink:

Krysiu..zeszły sezon działkowy upłynął mi jakoś tak... ;:224 , oby ten był lepszy. Zawsze lubiłam robić zdjęcia moim kwiatkom, latem i tego mi się nie chciało. ;:219 Dlatego mam mało zdjęć. ;:108

Tereniu...do gołego drewna, ależ się uśmiałam. ;:306 . Czyli szybko i dokładnie...można i tak. :;230

Jadziu....zawstydziłaś mnie a może i zmobilizowałaś. ;:168 Ta łososiowa róża, kupiona w szkółce miała być pnąca. Tak więc została posadzona przy pergoli, tylko że się po niej nie pięła a tylko przy niej rosła. :;230 . No to ciach, przesadziliśmy pod domek..pergola zarezerwowana na pnącą a ona okazała się taką nie być. Pod domkiem zauważyłam że jej nie pasi, na jesień została znów przesadzona pod płot. Choć nie powiem jest to bardzo ładna róża. :uszy

Marysiu...przyznaję, masz rację. :D Zapewne to się zmieni. Pod choineczką znalazł się nowy aparat. :heja . Może to mnie zmobilizuje do robienia więcej zdjęć abym miała co pokazywać. Tylko póki co z tym trzeba czekać do wiosny ;:oj

Dziś liliowce.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniałe wspominki i oby szybko wiosna nastąpiła :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIA przebudzona :;230 :;230 witaj po liliowcach czym nasz bedziesz raczyła :?: :?:

Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne liliowce ,też mam już przeszło 20 kępek . W tym roku już są spore więc będą miał po kilka kwiatów .. U mnie wreszcie pada śnieg ,może długo nie poleży ale zawsze trochę zabezpieczy roślinki przed mroźnym wiatrem bo on jest gorszy od mrozu ..I na dworze zrobiło się jaśniej ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Świetne dorodne kępy liliowców. Nie każdy może się takimi pochwalić. Ja na przykład nie mogę, b o moje jakieś takie mizerne. No nic, trzeba będzie się nimi lepiej zająć.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zeniu... od trzech lat sukcesywnie dokupuję liliowce. Mam do nich wyjątkową słabość. Są bezobsługowe ,długo cieszą kwieciem i nawet czasem pachną. Twoja kolekcja jest imponująca. Pięknie ;:108
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zeniu wspaniałe liliowce ;:138 widzę ,że upychasz gdzie się da i mogę się założyć że jeszcze pojawią się inne odmiany . :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”