Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

A u mnie na mojej ówczesnej działce posadzony bluszcz (z sadzonek które zresztą były ozdobą bukietu) rozpanoszył się zasłaniając całą ścianę przybudówki narzędziowej w trzy lata ;:oj Szkoda że ie mam zdjęć z tamtego czasu. Może szybkość wzrostu zależy też od odmiany bluszczu :roll:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu ja też chcę na wiosnę zrobić kilka sadzonek bluszczu... :lol:
Spróbuję je wsadzić przy siatce z tyłu domu, może urośnie w trybie natychmiastowym i zasłoni szopki sąsiadów...
;:333
Zuza może masz rację z tym ,że różne odmiany bluszczu mają różne tempo wzrostu...
Mój rośnie w pełnym słońcu, od południa.... Może w cieniu albo półcieniu szybciej rośnie... ;:109

Dziś była taka piękna słoneczna pogoda. Słonko tak grzało że aż szkoda mi było iść do pracy...
Wczoraj z moją Justyną pierniczyłyśmy troszkę. Przecież dziecko żyć mi nie dało...
Zabrałyśmy się dopiero za te pierniczki o 18tej, bo ciągle mi czasu brakowało, ale jak obiecałam to trzeba było słowa dotrzymać. Trochę nam z tym zeszło....

Obrazek

Obrazek

A żeby nam szybciej czas bezruchu ogrodowego zleciał, trochę wspomnień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu pierniczkami się poczęstowałam, bo moje w większości rozdane. :) Pomocnica prawie dorosła. ;:167 Kwiaty w słońcu od razu poprawiły mi humor. ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu kochana, twoje pierniczki w większości rozdane a nasze zjedzone... ;:306
Każdy tylko podchodzi i się częstuje. A miałyśmy fajny przepis że nie muszą pierniczki długo leżeć aby zmięknąć, więc się częstują wszyscy...A niech jedzą... Bo to tak jest, przed świętami tylko mówimy: tego nie ruszaj , bo to na święta. A w święta: jedz bo się zepsuje.
Więc niech jedzą bo po to one są. ;:333
Miałam dziś w planach ubieranie choinki , lecz niestety jakimś cudem doba mi się skurczyła. ;:306
Pierw obiad, później syn prosił o pomoc w lekcjach,jeszcze pies patrzył swoimi maślanymi oczami i prosił o spacer ze swoją pańcią... Wymyśliłam sobie że pojadę na większe zakupy, bo w tygodniu nie miałam kompletnie kiedy. A to był głupi pomysł , bo ludzi dziś tyle było wszędzie że miejsca na parkingu nie można było znaleźć. A w środku jeszcze gorzej. Źle wpływają na mnie tłumy, połowę rzeczy z listy nie kupiłam... ;:222 Wróciłyśmy z Justynką późno, nawet miałam jeszcze chęć tą choinkę ubierać ,ale osłabłam, zobaczywszy że nie mam przedłużaczy, bo zostały wykorzystane do czego innego. Trzeba jutro dwa dokupić, a dziś tylko zawiesiłam lampki na oknie w salonie...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wianek wisiał na drzwiach wejściowych ale co chwila spadał a nie mam go jak inaczej powiesić.
Dostał więc świeczkę w środek i będzie stał na oknie...

Aby wątek pozostał nadal ogrodowym a kochani moderatorzy mnie nie pogonili dziś trochę kwiatów w kolorze żółtym... ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu no widzę, że jakieś szaleństwo ogólne z tymi pierniczkami na forum :lol: ja ostatni raz takie rzeczy robiłam jak miałam z 15 lat. Później to już tylko ciasta, bo szybciej :wink: Może również dlatego, że aż tak bardzo za nimi nie przepadam. A szkoda, bo takie domowej roboty wprowadzają prawdziwy świąteczny nastrój
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu to wszystko przez córę bo się napaliła na te pierniczki. Chciała do szkoły zabrać na klasową wigilię... Dobrze że nie zleciła mi tylko tej roboty ale wytrwale ze mną wykrawała, piekła i zdobiła....
Ale zapach korzenny który ogarnął cały dom - bezcenny. ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, pierniczenie wyszło ślicznie ;:oj A o tym zakupowym szaleństwie to nawet mi nie wspominaj. Coś mnie podkusiło i poszliśmy w sobotę do nowo otwartego marketu. I jeszcze uparłam się na kupienie nowych bombek. Z pudełeczkiem ozdób stałam 20 min w kolejce ;:202 Oczywiście mąż był "zachwycony"... na dzisiejsze zakupy typowo spożywcze (do pieczenia) wysłałam go już samego, naturalnie z odpowiednią listą ;:183
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Olu, poszalałyście z córcią w kuchni ;:138 W pierniczkach najbardziej lubię właśnie zapach.

Widzę, że u Ciebie coraz bardziej świątecznie się robi, ja jeszcze nie ogarniam, za dużo pracy. Wolne mam dopiero w wigilie :(
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaaakie okno superowe,Olu,brawo ;:oj
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie Kochani w pierwszy dzień zimy ;:306 ;:306 ;:306
Której póki co, ani widu ani słychu...

Sabinko, dziękuję ci bardzo w imieniu pierniczków... ;:131
Ja też jeszcze jutro muszę parę zakupów poczynić bo wczoraj niestety mało co załatwiłam...
A w tym domu ciągle czegoś potrzeba...Niby się nie szaleje a ciągle coś kupuję.

Marlenko, zapach w pierniczkach bezbłędny.... ;:215
Dziś już zrobiło się całkiem świątecznie bo choinka już stoi pięknie wystrojona ;:138
Jedyne miejsce na nią mam w rogu pokoju i nie widać jej przez okno .Dlatego w każdym okienku powiesiliśmy lampki i świecące gwiazdy. A jak pięknie u mnie sąsiedzi dekorują domy! Cudne dekoracje niektórzy mają.

Tulapku dziękuję ci bardzo.

Obrazek

Dzisiejsze wspominki to roślinki w kolorze białym , jak zimowy śnieg....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ola2310 pisze: Dzisiejsze wspominki to roślinki w kolorze białym , jak zimowy śnieg...
Moje najlepsiejsze ;:215 ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu taka zabawa we dwie pewnie jeszcze większą frajdę sprawia ;:108 Choinka śliczna. Ja w tym roku jakaś zupełnie "nieświąteczna"... Emowi też się udzieliło. Pomyślałam, że moze jak ubiorę choinkę to podłapię trochę odpowiedniego nastroju, więc mówię (bez większego przekonania) do męża "może byś choinkę przyniósł z piwnicy?...", a on "a potem trzeba rozbierać" ;:306
Sabinko ja nie przepadam za wysyłaniem męża na większe zakupy, mam już swoje ulubione firmy i złoszczę się jak kupi inne ;:306 Rzeczy, które mogą poleżeć kupuję wcześniej, gdy jeszcze nie ma stumetrowych kolejek. Po drobiazgi wpadam bliżej świąt i nieodmiennie bawi mnie widok facetów z listami do ziemi, z telefonem przy uchu i obłędem w oczach ;:306 I te słyszane wokół pytania tego samego typu "a ta śmietana to jaka ma być?", "a margaryna to kasia czy palma" ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuza super że trafiłam w twój ulubiony kolor.
Białe kwiaty są takie dostojne i delikatne... Też je lubię. :uszy

Małgosiu ale mnie ubawiłaś .... :;230 choćbym swojego męża widziała.
I najlepsze jest to że jak jakiegoś towaru z listy nie ma , to nie wezmą żadnego zamiennika.
Wniosek- chcesz mało wydać na zakupach, wyślij swoją drugą połowę... ;:306

Dziś wspominki w kolorze niebieskim. ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu moje dwa ulubione kolory. ;:196 Floksy bielutkie cudne. ;:oj Dobrych, radosnych świąt. ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu dziękuję ci bardzo.Już niedługo takie widoczki będziemy mieć za oknem. Zleci prędzej niż myślimy...
Wesołych Świąt.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”