Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Dziewczyny kochane, rozpisałam się do wszystkich z odpowiedziami, bateria w kompie mi wysiadła i wszystkie odpowiedzi szlak trafił Obrazek
Do tego męczy mnie od rana jelitówka, wiec przepraszam, ale dziś już nie dam rady Obrazek
Dziękuję kochane że jesteście Obrazek Odpowiem wszystkim jak się pozbieram Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuza jakaś epidemia jelitówki na FO. Zdrówka życzę. Masz rację, ten wczesno- październikowy mróz wszystko popsuł, tyle jeszcze by kwitło , pogoda teraz sprzyja.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochana nie daj się temu choróbskowi...Pogoń zaraza jednego! ;:14
Słone paluszki i coca cola - zgrany duet na takie dolegliwości... ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Na dobrą sprawę-lepsza jelitówka niż kolejna -oza :lol:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Polecam pić Colę i jeść słone paluszki, pomaga jak nie wiem co.
Polecam na jelitówkę. ;:196 zdrowiej szybko.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

sweetdaisy pisze:
Do tego męczy mnie od rana jelitówka, wiec przepraszam, ale dziś już nie dam rady Obrazek
Dziękuję kochane że jesteście Obrazek Odpowiem wszystkim jak się pozbieram Obrazek

O żesz w mordę! A mnie dziś przeszła jelitówka. Zaklinam się jednak, że do Ciebie jej nie posłałam. :oops:
Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka. I oby Cie nie trzymało tyle dni co mnie. ;:222

;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Zuziu nie przejmuj się odpowiedziami tylko się kuruj.Oj te jelitówki,jakaś epidemia czy co?U nas też już jedna fala przeszła i co najgorsze druga przyszła.Kochana dbaj o siebie i szybko wracaj do zdrowia ;:168
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

eeeee na jelitówkę to czysta z pieprzem!! ;:136 :uszy Zdrówka kochana!!! ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na magnolii, to moim skromnym zdaniem, jest pączuś kwiatowy. W ubiegłym roku wypatrzyłam takie na swojej i obdarzyła mnie cudownej urody kwiatami. Jeżeli nie zetnie jej wiosenny przymrozek, to będziesz cieszyć oko :heja

Zdrówka życzę :D O coli słyszałam, ale o paluszkach nie :shock: Mam nadzieję, że nie będę musiała sprawdzać na sobie czy działają ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Dziękuję za wszelakie życzenia zdrówka - pomogło, dziś już o niebo lepiej Obrazek
Pomimo całodziennego deszczu w kaloszach i z parasolem wynurzyłam się nawet z domu. Niestety ostatnie cebule znów nie wsadzone do ziemi. Poczekaja do kolejnego weekendu. Nie mam ciśnienia, będzie co ma być Obrazek

Beata, te nieliczne plamki koloru to niestety już malutki procent w ogrodzie. Reszta szaro bura, no i oczywiście zielona od iglaków ;:190 Myślę że te pączki różane i tak nie zdążą się otworzyć, dzień za krótki Obrazek U mnie dziś cały dzień pada, zadowolona jestem Obrazek
Karolcia, róże myślę, że już się nie otworzą. Moje mają te pączki drobne, nie pękate, a i dzień już chyba za krótki. Natomiast marcinki moje w końcu się otwarły, ale zadowolona z nich nie jestem ;:185 W zeszłym roku porosły wysokie i brzydko się pokładały, a w tym roku cięłam żeby były niższe i są, ale zakwitły dużo później i od dołu już się brzydko zażółciły. Raczej się z nimi pożegnam Obrazek
Olka, ja tam za zimą nie tęsknię ;:185 Lubię ciepełko a i w ziemi grzebać lubię. Wcale mi zima z letargiem ogrodowym nie potrzebna. Fakt jest że w tym roku porządki ogrodowe można sobie maksymalnie wydłużyć, nie trzeba wszystkiego na szybcika przed mrozem robić. U mnie jeszcze liście do wygrabienia, no i zaległe cebule wciąż czekają ;:224
Aniu-Annes 77, czy jesteś pewna że w tej magnolii to będzie pąk kwiatowy? Pytam, bo moja już któryś rok z rzędu robi mi takiego psikusa, że tworzy sobie takie pączki a wiosną wyłażą z tego liście :evil: Jeszcze nigdy mi nie zakwitła ;:185 Ciekawe czy w przyszłym roku znów się zawiodę ;:151 A swoją ile lat już masz, że Ci jeszcze nie kwitła?
Moje pączki różane niestety nie grube, pękate. Na rozwinięcie kwiatów już raczej nie liczę Obrazek
Sabinko, a jesteś pewna że te sroczki nie mają czasem nóg i dziesięciu palców u rąk? Obrazek Jak kiedyś byli u mnie znajomi ze swoimi maluchami to one chyba za punkt honoru obrały sobie wyczyszczenie mojego ogrodu z "zaśmiecających" go plastikowych nożyków. Oczy musiałam mieć dookoła głowy ;:306 Jednak jeśli to faktycznie sroczki, to może powinnaś spróbować z drewnianymi patyczkami np. takimi po lodach. Sroczki lubią przedmioty pstrokate i kolorowe. Może drewniane ominą Obrazek
Soniu, petunia i hortensja siedzą sobie na zacisznym ganku pod dachem. Sama nie wiedziałam że petunie to takie terminatorki. Swoją kupiłam całkiem przez przypadek, nawet kolor był przypadkowy. Wsadziłam tak od niechcenia do donicy a ona rozrosła się pięknie i kwitnie do teraz ;:oj W przyszłym roku koniecznie też muszę kupić, ale teraz już sobie jakąś pod siebie wybiorę, pewnie białą ;:224
Agnieszko, a u mnie wrzosy przekwitły już jakiś czas temu. W tym roku jakoś krótko u mnie kwitły. Z trawą też czekam, choć u mnie ona nie jest zbyt długa, więc jak nie doczekam sprzyjającego dnia, zostanie już taka na zimę. Wygrabić muszę z niej tylko kolejne opadłe liście. I koniec na ten rok :tan
Wandziu, mi też kilka razy zdarzyło się przeciąć jakąś fajną cebulę. Niestety zazwyczaj wtedy marniała. Teraz te lepsze wsadzam do ziemi w koszyczkach. Póki co ten sposób się sprawdza ;:108
Aniu-aneczka1979, to potarganie to czyżby któregoś zdjęcia się tyczyło? ;:198 Rogale marcińskie były pyszne. Mam koło siebie taką małą piekarnię, w której wypiekają jeszcze tak "od serca" Niby wszystkie mają certyfikat, ale różnica między takimi, a kupionymi w sklepach sieciowych jest ogromna. Szkoda że nie zgadałyśmy się wcześniej, kupiłabym i wysłała Tobie paczką ;:108
Ja myślę że te różane pączki już się nie otworzą, przynajmniej moje. Są małe, skromne, pewnie nie dadzą rady Obrazek
Monika, no właśnie też tak myślę że te różane pączusie już się nie otworzą ;:185 Moja magnolia właśnie takie figle płata mi któryś rok z rzędu. Już się cieszę, już już, a tu znowu liść. Zobaczymy znów wiosną ;:224 Moje prace ogrodowe z okazji jelitówki przesuwają się znów na kolejny weekend... ;:183
Gosia, petunia daje czadu do teraz. Co prawda jest w zacisznym miejscu pod dachem i pierwsze mrozy ją ominęły, ale z krótkiego dnia nic sobie nie robi i wciąż kwitnie ;:333 Mam petunie pierwszy rok, ale już wiem, że w przyszłym też kupię. Czy są z drobniejszych to nie wiem, bo nie znam się na nich i nie wiem jakie są większe bądź mniejsze. Choć wydaje mi się że widziałam takie co miały większe kwiaty, ale nie wiem czy to były też petunie, czy coś innego ;:131
Lucynko, w grudniu jeszcze Tobie kwitły róże ;:oj Ja myślę że moje już tych pączków nie otworzą. Są zbyt małe i wątłe. U mnie też już wszystkie drzewa gołe. Silne wiatry zrobiły swoje, już prawie żaden listek na gałęzi się nie uchował. Teraz będzie tak szaro-buro dopóki nie spadnie śnieg. Mam dużo iglaków w ogrodzie więc jak je przyprószy, krajobraz zrobi się bajkowy Obrazek
Dorotka, Olka, Tulapku, Kasiu, Aniu, Beata, Aguś, Iwonko, jelitówka okazała się nad wyraz uprzejma i nie nadużyła naszej gościnności Obrazek Jej odwiedziny skończyły się na jednym dniu i grzecznie się wyniosła. Swoją drogą dobrze że mam w domu dwie toalety... wszyscy pewnie domyślają się dlaczego Obrazek Oby tylko jutro w pracy sobie o mnie nie przypomniała Obrazek

U mnie wciąż dość ciepło. Dziś foto roślinek z drugiej strony domu, z tarasu - też pod dachem. Ciekawe jak to wszystko długo jeszcze będzie sobie rosło.
A może nie mówić im, że już idzie zima? Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

A moje szczawiki już zimują w garażu ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuzka super, że lepiej się czujesz! ;:196
To potarganie tyczyło się ostatniego emotka w Twoim poście. :lol: Fryzura szałowa! :lol:
Fioletowy szczawik jest śliczny. A róża jeszcze śliczniejsza!
A rogal..? Hmm... no nie, dziękuję. Próbuję schudnąć. :oops:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, nie ma szans żeby te sroczki z dziesięcioma palcami wgramoliły się na środek rabaty :;230 Już nauczone, że kwiaty wolno obrywać tylko z określonych miejsc i tylko za zgodą sroki mamy :lol: A niestety tych prawdziwych skrzydlatych nie zbędziesz drewnianymi patyczkami. To jest jakaś plaga, latają w grupach po 6-7 sztuk (lub więcej :shock: ) i wiosną wyrywają wszystko jak leci: kwiaty, patyczki.. no dosłownie to co uda im się wyciągnąć z ziemi ;:223 Niestety rady na to nie ma i trzeba się przyzwyczaić.. Albo wsadzić stracha na wróble na środek ogrodu ;:306 to by dopiero była ozdoba robiąca furorę pośród forumowiczów i wszystkich sąsiadów :;230
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuza , piszecie o magnolii. Ja kupiłam tamtej wiosny dla teściowej w prezencie , ale tą niższą w formie krzewu nie drzewa... Wiem że ma być niewysoka .W tym roku miała już kilka pączków i pięknie kwitła. Ale na zimę była zabezpieczona włókniną...Ty swoją okrywałaś?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Z tymi jelitówkami to jakaś plaga, co chwila ktoś cierpi przez nie katusze. Moja córa w niedzielę z łazienki nie wychodziła. Na szczęście szybko przeszło i nie zaraziła nikogo więcej. Cieszę się, że i Tobie lepiej ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”