Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Witam, witam. Wyśmienity mam humor, bo dla mnie to już prawie weekend. :heja
A jutro w końcu będę miała czas, by na działeczce posiedzieć. I to nie po ciemnicy. ;:333 Posadzę ostatnio kupione i może pozgrabiam liście.

Sabinko masz rację. Tak naprawdę ja nie tyle na czerwiec co na marzec, kwiecień czekam już z utęsknieniem. ;:224 I pierwsze kły krokusów, irysów, tulipanów itd... ;:65

Obrazek

Marlenko dziękuję. Cieszę się, że macie remont ku końcowi. Oby nie za szybko trzeba było znowu tę kabinę wymieniać. :roll:

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A co Ty tak krótko pracujesz szczęściaro?
Ja to musze z wszystkim do weekendu czekać ;:151
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A takie mam szczęście, że w poniedziałek, wtorek i środę jestem w pracy do 15.00 za to w czwartek i w piątek do 10.30.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ale Ci dobrze, ja się cieszę gdy uda mi się z pracy wyjść o 17.30 :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

aneczka1979 pisze:
Sabinko masz rację. Tak naprawdę ja nie tyle na czerwiec co na marzec, kwiecień czekam już z utęsknieniem. ;:224 I pierwsze kły krokusów, irysów, tulipanów itd... ;:65
Ja też czekam na wiosnę, bo jesień i zima to nie są moje ulubione pory roku ;:185 Poza tym jestem bardzo ciekawa co też wyrośnie z tych wszystkich posadzonych cebul :wink:
Muszę się chyba przejechać do LM, może i mnie się poszczęści i trafię na taką super wyprzedaż. Ostatnio byłam w A, ale nie dość, że z M, to zostały tylko jakieś nędzne resztki cebulowych. Nie było dosłownie w czym wybierać. Przez eMa nie wchodziłam nawet do Liroya, bo z nim to nie ma co wchodzić na dział ogrodowy. On tylko marudzi i pogania, a ja to lubię na spokojnie poszperać, pooglądać, pogrzebać, pomacać... :;230
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Aneczko!
Gdzieś przeczytałam,że chcesz porzucić forum???????????Mam nadzieję,że to był żart.
Połapałam jeżyki. Wpadnij zobaczyć zdjęcia maluchów.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

aneczka1979 pisze:A takie mam szczęście, że w poniedziałek, wtorek i środę jestem w pracy do 15.00 za to w czwartek i w piątek do 10.30.
Do 10.30 ;:202 ;:202 ;:202
To opłaca Ci się w ogóle tam jechać?!? ;:306
No nie powiem, zazdraaaaaszczam ;:108
Popstrykaj jeszcze fotek, śliczniaste ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu pięknie się rozkręcasz z nowym aparatem, wiosną już będziesz profesjonalistką. ;:138 Mój piękny Leonardo. :D Pracujesz w świetnym rytmie, można prace ogrodowe zaplanować. ;:215 Niech słońce świeci jak najdłużej, będzie ciepło. Miłej pracy :wit
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu

Pięknie masz w Swoim królestwie ogrodowym, ślicznie kwitnące roślinki ;:138 ;:138
Ach te róże... Pomponelle też posiadam,tegoroczny wiosenny nabytek, ładna damulka, nie mogę się doczekać jak trochę podrośnie, bo w tym roku był to malutki krzaczek. Zestawienie Artemisa i Werbeny ;:167

Aniu zamówiłaś fajne rarytaski różane ;:333 ja skusiłam się na Graham Thomasa, nie mogę doczekać się już następnego sezonu.

Zdjęcia superaśne ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aneczko, w wątku identyfikacyjnym pytałaś o swoją różę NN i wyszło, że masz Heiditraume. Wkleję Ci tutaj dla upewnienia się swoją, a potem to zdjęcie zabiorę.

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. :wit
Jest tak bardzo szaro, buro i ponuro, że nie chce mi się jechać rowerem na działkę. :oops:
Jak zwykle mam dylemat, bo takie różyczki siedzą u mnie w koszyku w F... I strasznie kuszą. ;:224 No strasznie. ;:14

Mariatheresia
Granny (Pouloma)
Baronesse
Laurent Cabrol (Maslaucab)
La Rose de Molinard (Delgrarose)
Ghita Renaissance

Najlepsze jest to, iż wiem, że już nie powinnam ich kupować, bo "swoje już posadziłam". A przede wszystkim nie mam póki co na nie miejsca. Niestety róże zdają się tego nie rozumieć. Wołają zalotnie z tego koszyka, nęcą swym urokiem osobistym...
I tu pytanie do Was... Wiem, że pierwsze trzy to mocarne i bardzo grzeczne róże, które wszyscy tylko zachwalają. A co z pozostałymi trzema? Laurent Cabrol (Maslaucab), La Rose de Molinard (Delgrarose), Ghita Renaissance? Czy są to zdrowe róże, warte kupna? Pomóżcie!

Wandziu nie usuwaj tego zdjęcia. ;:196 Dziękuję za potwierdzenie. Tak, moje to na 99% Heiditraume. Powiedz, jak się sprawuje u Ciebie?

Krysiu wyobraź sobie, że ja nigdy nie podejrzewałabym siebie o zakusy na żółtą różę. A jednak! Oby nasze Grahamki ładnie i zdrowo rosły. ;:215

Soniu tak się składa, że słońca Ci u mnie od dwóch dni nie ma. Chyba polazło do Ciebie. ;:131

Zuzka a jakbyś jeszcze wiedziała, jak blisko mam do pracy to byś dopiero zazdraaaaaszczała. ;:108
;:215

Aniu byłam. Jeżyki widziałam. Urocze. ;:108
Z tym forum to był żart oczywiście. :lol: Gdzież ja bym stąd poszła w czorty?! "No way"!

Dorotko jakże ja Cię rozumiem. Ty, tak jak ja. Ja też lubię na spokojnie poszperać, pooglądać, pogrzebać, pomacać... :;230 :lol:
I raczej staram się też bez Ema we wszelakich ogrodniczych bywać. ;:215 ... no bo po co sumienie i zdrowy rozsądek ze sobą na zakupy zabierać? :roll: Nuuudaaa!!!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, Heiditraume jest u mnie bardzo zdrowa, ma zielone, skórzaste i błyszczące listki. Ona ma taką cechę, że wypuszcza długaśne pędy na wszystkie strony. Ani to wada, ani zaleta. Tak po prostu ma, ale dobrze o tym wiedzieć, bo czasem kładzie się na sąsiadkach, przynajmniej u mnie.
Z tych trzech róż, o które pytasz, mam Ghitę. Rosła w kiepskim miejscu i kwitła też kiepsko. Wiosną ją przesadziłam i stała się zupełnie inną różą. Kwita wielokrotnie i wypuściła z ziemi nowe pędy.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, wiedziałam, że zaglądanie na stronę F tak się może skończyć :;230 Mogłabym powiedzieć...A nie mówiłam? Jesteś już "poważnie chora" ;:306 Podobno miałaś nic już nie kupować...he, he :wink:

Mariatheresia - super! Bierz, a nie będziesz żałować. Zdrowa, śliczna panna.
Granny (Pouloma) - chyba jeszcze ładniejsza, a jak obficie kwitnie ;:224 i to już w pierwszym sezonie.
Baronesse - kolejna piękność,obficie kwitnąca, zdrowa.
Laurent Cabrol (Maslaucab) - tej nie mam, ale też śliczności
La Rose de Molinard (Delgrarose) - tej też nie mam, ale wygląda obiecująco.
Ghita Renaissance - cudna, pięknie pachnące kwiaty, a kolor bardzo podobny do John Laing. Moja do tej pory zdrowa, oparła się nawet mączniakowi, a rośnie w pobliżu John Laing.
A popatrz jeszcze na różę Paul Bocuse ;:167 Kwiaty śliczne, trwałe - cudna ci ona, oj cudna. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam. Ciekawa jestem co ostatecznie wybierzesz ;:224

Wandziu, ta róża ma troszkę inną nazwę - Heidetraum. Może wkradła się literówka :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, gorąco polecam Granny, Mariatheresia i Baronessa. To niezawodne róże! ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kurcze, nie mam żadnej z wymienionych przez ciebie piękności. Chociaż na swoją obronę muszę powiedzieć, że mój gust przesuwa się ostatnio w stronę żółtego, pomarańczowego i czerwonego.. ;:224 Może to kwestia tęsknoty za słonecznym ciepłem.. Mimo to wypatrzyłam u ciebie różowaśną John Laing i myślę, że nie potrafię jej odmówić.. Wiosną zaproszę ją do siebie i wymienię za moją nędzną Midsummer (czyt. paniusia z dwoma kwiatkami na cały sezon). Chyba, że chcesz mi powiedzieć o jakiejś ukrytej wadzie John Laing? ;:204
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”