łatwiej / nie mam cierpliwości czasem
 wyginać szybko rosnące iglaki . W przyszłym sezonie to będzie dopiero problem jak go wygiąć
  wyginać szybko rosnące iglaki . W przyszłym sezonie to będzie dopiero problem jak go wygiąć

wyginać szybko rosnące iglaki . W przyszłym sezonie to będzie dopiero problem jak go wygiąć ja kieruję się kilkoma własnymi zasadami. WYginać tak aby nie połamać pędów/ przewodnika o ile jest / starać sie przewidzieć jak może  iść przewodnik lub gałęzie w przyszłości i jaki chcemy efekt uzyskać. Unikam krzyżowania pędów oraz nakładania się jednych nadmiernie na drugie.
 ja kieruję się kilkoma własnymi zasadami. WYginać tak aby nie połamać pędów/ przewodnika o ile jest / starać sie przewidzieć jak może  iść przewodnik lub gałęzie w przyszłości i jaki chcemy efekt uzyskać. Unikam krzyżowania pędów oraz nakładania się jednych nadmiernie na drugie.  zależy jak będzie rosnąć i co co chcesz osiągnąć. Jak obsypiesz korą trawa nie będzie przerastać. W twoim przypadku to wolno rosnący iglak i lepiej nie pleć wokół niego ciągle. poza tym trzyma wilgoć w te lato co było - pomaga. Tylko nie stosuj żadnych agrowłóknin .
 zależy jak będzie rosnąć i co co chcesz osiągnąć. Jak obsypiesz korą trawa nie będzie przerastać. W twoim przypadku to wolno rosnący iglak i lepiej nie pleć wokół niego ciągle. poza tym trzyma wilgoć w te lato co było - pomaga. Tylko nie stosuj żadnych agrowłóknin .