Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

U mnie też przymroziło,rano szron na trawie było a samochody skrobanko miały
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

takasobie pisze: Ja przy sadzeniu róż tłumaczyłam im, że warto się postarać, bo jak nie, to wykopię. Obiecałam im opiekę, ale bez przesady, bo jak zakwitną dalie, to już się nimi nie będę zajmować ;:306
Nie no, padłam i nieszybko wstanę! :;230 :;230 :;230
Najważniejsza jest jednak szczerość. :lol: ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu, przymrozki o tej porze roku rzecz normalna. Do tego jeszcze poranne mgły, które bardzo lubię. To znaczy lubię, gdy tak powolutku ustępują miejsca słonku i robi się coraz weselej i jaśniej, aż wreszcie te mgielne firaneczki znikną całkowicie i pokazuje się śliczny kolorowy jesienny świat. ;:138 ;:138
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

A ja się Miłko nie zgodzę co do maciejki - zastąpiłam ją smagliczką i jestem bardzo zadowolona. Kwitnie wszedzie, do tej pory kwitnie i pachnie cudnie. Można ją przycinać i za chwilę od nowa kwitnie. I sama sie rozsiewa. :D

Mówię Ci Zuziu - pomyśl jeszcze o smagliczce. Poza tym świetny z niej wypełniacz. A jak posiejesz białą to będzie pasować do wszystkiego :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale różyc nakupiłaś.
I ładne odmianki jak widzę ;:333
Będzie co oglądać latem :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Własnie mam zamiar posadzić smagliczkę jako wypełniacz, a nie wiedziałam ,ze pachnie ? :) no i ,że można przycinać, nie robiłabym tego bo mnie wiedziałam . Muszę uszczknąć u sąsiadki :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Zuza

Bardo lubię oglądać zdjęcia porównawcze, jak było i jak jest, u Ciebie super wyglądają rabatki ;:333 wszystko fajnie pasuje i doskonale sie prezentuje ;:138

Różyczki sprawiłaś sobie piękne, w przyszłym roku będziemy podziwiać te cudeńka. Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Zuziu przymrozek u mnie już dawno zniszczył większość kwiatów,dobrze że w domu kwitną storczyki,mam czym oko pocieszyć,
lecz w niektórych ogrodach jest jeszcze dużo kwitnących,ciepłe pozdrowienia ode mnie do Ciebie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też głosuję za smagliczką. Posadziłam jedną kępkę ileś tam lat temu i mam ją do dzisiaj. Według mnie najładniejsza jest biała. Pachnie pięknie, W ogóle się nią nie zajmuję, a ona dobrze znosi suszę i deszcze.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Zuza, nie mogę przemilczeć taakich zakupów różanych ;:138 Wszystkie odmiany piękne. Charming Piano nie mam, poobserwuję u Ciebie i kto wie, może się skuszę. Jeśli będzie taka jak jej koleżanki - Piano i Wedding Piano to pewnie u mnie zagości, bo tamte są ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kasiu-Kasiula17, u mnie w nocy dość spore mrozy, chryzantemom zamiast się otwierać kwiaty to żółkną liście :cry:
Sabinko, różyczki nie od naszej Ewki, niestety nie miała w ofercie m.in. charming piano na którą byłam nakręcona więc zdecydowałam się na inna szkółkę. Nie powiem czekałam na te pannice z duszą na ramieniu, ale okazały się dorodne i dobrze przekorzenione ;:333 O pomponelli i pastelli słyszałam już też od innych dziewczyn dużo dobrego, więc jestem podwójnie rozradowana :tan
Co do cebulowych, to już raczej nie zdecyduję się na kupno takich ilości i sadzenia w tak krótkim czasie, choć kto wie, podobno ogrodnik szybko zapomina... ;:224
Miłeczko, masz rację, maciejka pachniała obłędnie ;:108 ;:215 szkoda tylko że potem tak się nieładnie wyciąga. Zobaczymy efekt posadzonej róży, może jak się rozrośnie to schowa za sobą tę maciejkę i będzie mi pachniała, a nie będzie jej widać :roll: Co do dalii to mam wielką chęć w przyszłym roku spróbować, zobaczymy, zobaczymy ;:224
Dorcia, powoli taki widok będzie niestety normą :?
Aneczko, była choroba powojnikowa, teraz napłynęła różana, ciekawe czy i nas kiedyś daliowa zaatakuje ;:306
Lucynko, też lubię mgliste poranki ;:108 Jest wtedy tak cicho i świat jakby się na chwilę zatrzymał. Szczególnie lubiłam takie dni jak byłam na wakacjach w górach ;:215 Teraz niestety ze względu na charakter pracy nie mogę się urlopować wrzesień/październik, a wtedy właśnie góry ukazują takie obrazy. Latem niestety tego nie ma ;:185
Kasiu-vimen, spróbuję z tą smagliczką w przyszłym roku w jakimś miejscu. Muszę poniuchać jej zapach, bo nawet nie wiedziałam że ona pachnie ;:oj
Aniu-anabuko1, mam nadzieje że będzie co oglądać latem, liczę na łagodna zimę ;:198
Karolcia, wciąż się czegoś nowego dowiadujemy nieprawdaż ;:oj Też nie wiedziałam że smagliczka pachnie ;:173
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, witaj ponownie na łonie FO ;:306 A wiesz że w tym roku wzięłam się za tego paskuda jaśmina co tak nam niezbyt przyrasta. Co prawda nie przesadzałam go, ale obkopałam, wymieniłam część ziemi, dołożyłam obornika i wyściółkowałam. Dość dbałam też o to żeby miał wilgoć w tych letnich upałach i... powypuszczał dużo nowych odrostów korzeniowych, ładne zielone nowe pędy ;:oj
Co prawda nadal jest niewysoki, ale i tak widać już progres. Zobaczymy w przyszłym roku ;:173
Grażka, u mnie też przymrozek zrobił czystki w ogrodzie. W domu storczyki niestety właśnie przekwitły, ale za to w pracy fiołki szaleją ;:215 Ogrodnik zawsze wypatrzy kwiaciory ;:306
Wandziu, właśnie mam zamiar z tą smagliczką spróbować. Ciekawa jestem jej zapachu. A miejsce mocno nasłonecznione, więc może to dobry pomysł ;:108
Dorotka, ja właśnie na tą charming piano byłam najbardziej napalona ;:108 Sama jestem jej ciekawa, oby mnie nie zawiodła ;:333 Ja z kolei jak mnie ona zauroczy rozejrzę się za kupnem Piano i Wedding Piano ;:108
--------------------------
Dni krótkie i pomimo ładnej pogody, nie zdążę niczego pstryknąć w ogrodzie ;:185 W weekend ma być pogoda iście wiosenna :;230 może wtedy coś więcej pstryknę przy okazji kolejnych jesiennych porządków. Na teraz tylko kilka fotek zrobionych po ciemnicy ;:198

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Kochani, przyjemnego weekendu :uszy
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witaj Zuziu. Mijamy się w różnych zaprzyjaźnionych wątkach więc postanowiSPE jalna i do ciebie zawitać. Bieżący wątek przeleciałam cały . Super postępy i zmiany poczyniłaś... ;:180
Pozwolisz że zagoszczę na dłużej u ciebie. :?:
-----------------------
A propo smagliczki o której mowa... Czy to jakaś specjalna odmiana ogrodowa czy taka jaką mam w doniczkach wśród pelargonii? Nie zauważyłam aby moja się wysiewała.
Rozwiejcie moje wątpliwości proszę.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza smagliczka pachnie moim zdaniem miodowo. Róża w donicy piękna, zdrowa i jeszcze tyle pąków ma. ;:oj
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani w to piękne sobotnie popołudnie :wit
Olu, witam Cię serdecznie Obrazek Oczywiście odwiedzaj mój ogródek do woli, a i odzywaj się czasami, poplotkujemy sobie ;:108 Co do smagliczki to nie pomogę, sama w przyszłym roku mam zamiar z nią dopiero spróbować. W ten weekend pewnie nie będę miała czasu, ale w przyszłym tygodniu pobuszuję i w Twoim ogródku ;:183
Soniu, a czy wiesz może czy wszystkie kolory smagliczki pachną tak samo? Wiem że są białe, różowe i fioletowe - moje ulubione kolorki w ogrodzie więc może coś z nią pokombinuję ;:224 A różyczka w donicy pod dachem tarasowym siedzi, więc oparła się mrozom i daje czadu. Obudziła się po lecie, które spędziła jako goły badyl zjedzony przez przędziorki ;:306
--------------------
Nie wiem jak u Was, ale u mnie dziś słonko pięknie świeciło i kilka godzin udało mi się dla ogrodu wykombinować.
Rabaty już jako tako uprzątnięte, liście częściowo pozbierane, przynajmniej te które zdążyły już spaść no i oczywiście zdjęć troszkę zrobiłam ;:177 Nie wiem, myślę że to chyba już ostatnie jesienne widoki, już coraz bardziej szaro-buro w ogrodzie. Te pojedyncze promyczki kolorów i tak nie rozświetlają tej szarości, to po prostu ostatnie podrywy jesieni w moim ogrodzie.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Oj, czyżby cukierek albo psikus, tak wcześnie? ;:oj lecę otworzyć, pa kochani Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”