I cyklantera obrodziła pięknie, mimo trzech roślinek mam mnóstwo owoców:)

Obecnie jestem na etapie zbierania nasion na Akcje
 Obecnie jestem na etapie zbierania nasion na Akcje 

.
 .

Generalnie mam ostatnio bardzo mało czasu,  nawet na warzywa
 Generalnie mam ostatnio bardzo mało czasu,  nawet na warzywa  Za to z zebranych pomidorów zbieram nasionka dla siebie i na Akcję
 Za to z zebranych pomidorów zbieram nasionka dla siebie i na Akcję  Planuję także już przyszły rok ^^
 Planuję także już przyszły rok ^^
 Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że ostatnio mam niezbyt wiele czasu na cokolwiek, także widać to w grządkach. Zbliża się zima, więc będę już musiał się zabrać za porządki
 Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że ostatnio mam niezbyt wiele czasu na cokolwiek, także widać to w grządkach. Zbliża się zima, więc będę już musiał się zabrać za porządki  Bardzo się cieszę, że po dziś dzień pomidorki sobie rosną! ^^ Cukinie wyglądają, jakby zaskoczył je przymrozek - nic bardziej mylnego - dogorywają już po prostu. W najbliższym czasie zbiorę już całą resztę fasolki z orzełkiem. Zrobiłem już zapasy nasion pomidorów, także część z nich idzie na akcje. A oto fotorelacja
 Bardzo się cieszę, że po dziś dzień pomidorki sobie rosną! ^^ Cukinie wyglądają, jakby zaskoczył je przymrozek - nic bardziej mylnego - dogorywają już po prostu. W najbliższym czasie zbiorę już całą resztę fasolki z orzełkiem. Zrobiłem już zapasy nasion pomidorów, także część z nich idzie na akcje. A oto fotorelacja   

Natomiast wiem,  że na pewno nie będę miał Sławy Nadrenii, Bawolego Serca i być może Krakusa.  Może będzie jeszcze Sakiewka i Czekolada.  Poza tym chcę znaleźć jakąś właśnie taką zwyczajną odmianę pomiara, czerwoną coś na wzór tego, co zawsze można w sklepie nabyć
 Natomiast wiem,  że na pewno nie będę miał Sławy Nadrenii, Bawolego Serca i być może Krakusa.  Może będzie jeszcze Sakiewka i Czekolada.  Poza tym chcę znaleźć jakąś właśnie taką zwyczajną odmianę pomiara, czerwoną coś na wzór tego, co zawsze można w sklepie nabyć 

Michale!McMArchewka pisze:... Poza tym chcę znaleźć jakąś właśnie taką zwyczajną odmianę pomidora, czerwoną coś na wzór tego, co zawsze można w sklepie nabyć
 .
 .

Po prostu muszę znaleźć taką uniwersalną, najlepiej czerwoną, dużą i jak najwcześniej dojrzewającej odmiany. Szukam ideału
 Po prostu muszę znaleźć taką uniwersalną, najlepiej czerwoną, dużą i jak najwcześniej dojrzewającej odmiany. Szukam ideału  

.
 . ), pory porosły cienkie jak mały palec (za ciemno miały przez kalarepy
 ), pory porosły cienkie jak mały palec (za ciemno miały przez kalarepy  ), no i sałatki mimo że letnie odmiany teraz przez te deszcze zaczynają wyglądać jak sałaty (ale dojrzeć nie dojrzeją, przynajmniej na kanapki lub do obiadu będzie).
 ), no i sałatki mimo że letnie odmiany teraz przez te deszcze zaczynają wyglądać jak sałaty (ale dojrzeć nie dojrzeją, przynajmniej na kanapki lub do obiadu będzie). ), ale pogoda taka że się nie chce z domu wychodzić, a co dopiero dobrowolnie siedzieć lub robić coś w ogródku.
 ), ale pogoda taka że się nie chce z domu wychodzić, a co dopiero dobrowolnie siedzieć lub robić coś w ogródku.
 .
 .