Moje oczko w głowie cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 7

Post »

Witam wszystkich serdecznie w ten deszczowy jesienny dzień ;:4
Dzisiaj przymusowy odpoczynek :D co chwilę leje i jest szaro , buro i ponuro - więc nici z planów .
Wykorzystałam dzień na odmłodzenie i przesadzenie koleusów oraz zajęłam się nasionkami - nazbierałam trochę tego i trzeba w końcu ich jakoś posortować ;:108
Alu witam ;:196
To co pokazałam to tylko znikoma część zniszczeń ale nie ma co się denerwować przecież to już jesień i wszystko zaraz pójdzie spać .
Dziękuję i również pozdrawiam ;:168
Marto witaj ;:196 Śnieg poniszczył prawie wszystko kwiaty ale to przecież jesień , niech już idą zimować roślinki , niech odpoczywają to i ja odpocznę :D
U nas było bardzo dużo śniegu i dlatego gałązki się łamały . Dzisiaj u nas pada cały dzień i też nic nie zrobiłam , pozbierałam tylko orzechy żeby się chętny na nie zalazł . Martusiu jeszcze zrobimy wszystko , do wiosny daleko :D
Dziękuję Ci bardzo i również posyłam ;:196
Marysiu a więc się rozumiemy ;:306 Drzewo przed oknem co dzień to piękniejsze ;:108
U mnie też pada .
Dziękuję i wzajemnie ;:196
Danusiu tak tak oby do wiosny ;:108 Ja dzisiaj zajęłam się nasionkami więc możemy już siać ;:306
Michał witaj :wit To drzewko to nie wiem czy to klon ale piękne ;:108 a to jeziorko to zawsze po deszczu tam jest - wstaję rano spoglądam przez okno i wiem czy był deszcz w nocy czy nie :D Moje dalie były w doniczkach to je schowałam przed mrozem żeby mi pokazały kolor kwiatów ale nie zdążyły śnieg je załatwił :)
To znaczy zamykam działkę w tym sensie że nie ma komu robić zdjęć , pracy to mam jeszcze do wiosny ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej to Ci trochę połamało :( Najbardziej mi szkoda chryzantem , bo to czas na nie, ja ich nie mam to mi szkoda. Piszesz ,ze zamykasz ogród tylko : wsadzę, przekopię, wykopię ... ;:306 No to ładnie kończysz :;230 Jak my wszystkie :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu ja dziś zaczęłam siać. eM przygotował rabatkę i posiałam pietruszkę. ;:303
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U nas prawie calutki dzień padało momentami dosyć intensywnie ,ale gleba wciąż ma manko w wodę .Wykopywałam tujkę i niestety pod spodem suchość wielka ;:174 Szkoda roślin które zniszczył mokry śnieg i nie będziesz Tereniu wiedziała jakie mają kwiaty ;:174 .Moje dalie też w donicach ,ale chyba doczekam się kwiatów ,bo gdyby nie ślimaki to dawno oglądałabym ich kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu ;:196
Czasem sobie myślę ,ze te zniszczenia pomagają ,a to dlatego ,że już jesień i trzeba się pożegnać z ogrodem .Szkoda tylko tych co mogły by przy dobrej pogodzie cieszyć oko .
Tereniu te dwie trawki to jedną z nich jest Turzyca palmowa i wydmuszyca piaskowa .
Miłego dnia ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko to co pokazałam to tylko mała część tego co mi zniszczył śnieg , mnie też szkoda chryzantem , szczególnie tych co na wiosnę zakupiłam i jeszcze nie widziałam ich kwiatów . Leycesteria Formosa też połamana i nie wiem jak zniesie zimę bo ona bardzo delikatna :(
Co innego mieć ogród przy domu a co innego dalej , jak masz przy domu to w każdej chwili możesz wyjść i coś zrobić a tak zanim się zbiorę to cała wyprawa .
Zamknę ogród jak wszystkie prace dokończę ;:306
Danusiu nigdy nie siałam pietruszki jesienią ale może warto to zmienić ??
Jadziu u nas wczoraj cały dzień padało , dzisiaj tylko z rana a pod wieczór nawet słoneczko się pokazało .
No właśnie gdyby nie te ślimory to już dawno dalie by kwitły a tak to nie wiem które zostawić i przechowywać bo trochę dostałam i nie zaznaczyłam które to są ;:223 a wszystkie nie będę miała gdzie wsadzić .
Alu ;:196
Jeszcze by można pocieszyć oko chryzantemami , daliami , Leycesteria Formosa ślicznie kwitła , Cleome dopiero się rozkręcało , aksamitki pięknie kwitły i wiele innych ale cóż to już październik i wszystkiego można się spodziewać .
Dziękuję za nazwy ;:196 wydmuszce piaskową mam ale jest inna z niebieskimi liśćmi ,chyba że to jakaś inna odmiana .
Dziękuję za życzenia ;:167
Beatko ale Ci dobrze :D mam nadzieję że wypoczęłaś .
To dobrze że ciepło zapowiadają bo ja mam jeszcze dużo pracy na działce - roślinki czekają na wsadzenie ;:108
Dziękuję ślicznie wszystkim za odwiedziny ;:4

moje ostatnie zbiory przed śniegiem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczne dynki będziesz miała Tereniu do jesiennych dekoracji .Co będziesz robiła z tych niby ogórków ,bo jakoś nazwa uleciała mi z pamięci :oops: ,ale oglądałam je u Christinkrysi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,ale masz odmian dyń ,dekoracja dyniowa sama się zrobi na jakiejś misie,ja też powinnam wyjąć selery ,bo mam takie piękne ,a za chwilę myszy wszystko zjedzą ,i jeszcze fasola Piękny Jaś nie zerwana ,ja nie nadążam ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ;:196 Te niby ogórki to Cyklantera lub inaczej Achocha - robiłam już sałatkę z papryką i z cukinią w zalewie octowej , część na surowo zjadałam i do sałatek dodaję a resztę ususzyłam - mam ją pierwszy raz , podobno bardzo zdrowa :)
Dekoracja sama się zrobiła , położyłam je na misie ;:108
Martusiu witaj
Nie wszystkie to dynie - trzy to tykwy , oby mi ładnie wyschły to będę myśleć co z nich zrobić ? Ja mam jeszcze pory i kapusty nie wyrwane .
Ja też nie nadążam , dzisiaj wsadziłam czosnek i dwa pustynniki a jeszcze mam sporo do wsadzenia .
Jutro mam zamiar przenieś wisterię , oby tylko pogoda pozwoliła .
Jadziu , Martusiu bardzo Wam dziękuję za odwiedziny , pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Tereniu widzę ,że zapasy na całego i zima nie straszna . :D Mam nadzieję ,że się opóżni i długo będziemy cieszyć się ciepłem i naszymi chryzantemami. ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu!
Czytam, że suszysz cyklanterę i co z niej robisz, czy dodajesz do potraw?
Tykwy nigdy nie miałam, a raczej raz miałam ale okazało się że to była tykwa ślimaków :;230
Ja też pcham pracę do przodu! dzisiaj solidnie pracowałam chociaż deszcz wisiał na włosku, ale utrzymała się pogoda i mam grządkę truskawek, może dosadzę, a jak nie to już coś na wiosnę zjemy. Jedna roślina miałam nawet pączki ;:oj
Miłego wieczoru i spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Tereniu jakie ciekawe zbiory ;:138 ;:215
Na pierwszej fotce to dziki ogórek? jak on smakuje? co się z niego robi? i na jakiej glebie lubi rosnąć?
A to zielone rogate, to co to? super ma wygląd
I jeszcze to żółte, coś kojarzę, ale nie jestem pewna, czy to kiwano?
O rany post z samych pytań się składa :;230
Dobrze, że fasolę znam ;:306
Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu ;:196 ;:180 muszą sobie tę nazwę przyswoić Cyklantera jestem ciekawa jej smaku .Jeśli spotkam gdzieś nie omieszkam spróbować
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Ta zima u Ciebie,chociaż piękna i malownicza,przyszła dużo za wcześnie no i narobiła nie mało szkód nad czym bardzo ubolewam ale jest to niezależne niestety od nas ;:185
Za to sięgając do poprzednich stron np.na 18-tej widzę przepiękne jesienne kolory Twoich niezwykłych roślin i kwiatów jakie mogę oglądać u Ciebie przez cały prawie rok ;:215
Zbiory warzyw fantastyczne,że aż wierzyć się nie chce,że mogą być tak dorodne i na sam widok ślinka cieknie-mniam,mniam :D
Życzę Tobie Tereniu i Twoim roślinkom samych słonecznych dni ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam serdecznie i przesyłam multum ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu kiedyś siałam pietruszkę jesienią i byłam zadowolona. Potem przerzuciłam się na pietruszkę naciową, ale ona ma słabszy zapach, tak mi się wydaje.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”