Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Po wczorajszym śniegowym dniu , dziś trochę cieplej i bezwietrznie...
Wykonałam kawał dobrej pracy , ponieważ przyjechały zamówione róże...
Róże moczyły w wodzie swoje korzonki a ja za ten czas wykopałam i przygotowałam im dołki... ;:333
Od razu zostały też zakopczykowane i siedzą sobie teraz spokojnie okryte , mam nadzieję że żadna zima nie będzie im straszna....
I już wyobrażam sobie ich przyszłoroczne kwitnienia( miejmy nadzieję... ;:224 )

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to będzie się działo w przyszłym sezonie :shock: ...tyle róż 8-) w forumowych ogrodach przybędzie do oglądania... ;:108
Aura ma się poprawić to skończymy wszyscy zaplanowane prace . Mam nadzieję, że dotrę i ja na swoje włości dzisiaj i skończę przynajmniej dołowanie w gruncie moich letnich nabytków .
Miłego, pogodnego dnia Oleńko! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu zawsze było "zima zaskoczyła drogowców", a ja śmiało mogę powiedzieć "zima zaskoczyła ogrodników" ;:306 U mnie śniegu było całe mnóstwo, m chyba się już bardzo stęsknił za łopatą do odśnieżania, bo po pracy wyruszył na odśnieżanie podjazdu :;230 Ot taka męska logika - usuwać coś co i tak zaraz zniknie samo ;:306
Za to kudłacz mądrzejszy, wyskakuje (wręcz wypchnięty :wink: ) na szybkie siku i czym prędzej pcha się z powrotem na swoją poduszeczkę ;:19
Róże "zaopiekowane" pierwsza klasa, już się nie mogę doczekać przyszłorocznych pokazów ;:65 Mnie dla odmiany już nic w ogrodzie działać się nie chce :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu M pochwal, spisał się. ;:215 Róże fachowo posadziłaś, ;:180 muszę swoje w piątek zakopczykować. Trochę śniegu zmotywowało nas do pracy. :) Ja tam wolę zielone i kolorowe rabatki. ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczynki moje kochane ;:196 , dzięki że zaglądacie...
Po śniegu już nie ma śladu , ale nadal jest dosyć chłodno i nie miło...
Dziś też popołudniu zaczęło delikatnie mżyć , więc pogoda dalej nie sprzyjająca jakiejkolwiek pracy...
Dobrze że wczoraj zmotywowałam się , sprężyłam i róże wkopałam.
Dwie z nich , Uetersen i Eden mam wkopane tymczasowo , bo właśnie planuję je wkopać aby rosły przy altanie...Oczywiście dostaną jakieś bylinki do towarzystwa...
Zimą będę miała zadanie -pomyśleć jaką kompozycję dla tych róż skomponować , aby latem ładnie wyglądały... ;:333
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie właśnie znowu pada. ;:47
Nie ma końca z tym deszczem, cały tydzień już taki mokry. Dziś o dziwo na pół dnia się super rozpogodziło i było bardzo ciepło. Mogliśmy nadgonić nasze prace brukarskie. Dziewczyny ,na przyszły sezon mogę się załapać do firmy brukarskiej na jakąś fuchę. :;230 Prawie całe te 9 m2 wyłożyłam sama!!!! ;:224
Ja układałam , mąż przycinał , teściu ubijał a dzieci donosiły kostkę...
Zrobione , zostały tylko prace kosmetyczne. ;:138
Ale pleców to nie czuję ,o kolanach nie wspomnę...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu pracowita z was gromada, praca zrobiona szybko i pięknie. ;:138 Podziwiam panie, które tak ciężko mogą pracować. ;:180 Ja zawsze byłam słabeusz.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu ja myslałam, że to jakaś firma wam kostkę układa, a tu proszę - jaka zdolna rodzinka ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczynki kochane , pod altanę pierw był pomysł aby zrobić wylewkę. Potem postanowiliśmy że jednak będzie to kostka. A że nie jest to tani zakup + jeszcze robocizna prawie tyle samo , postanowiliśmy że zrobimy własnoręcznie.
Ja staram się we wszystkim jak najwięcej M pomóc , zawsze razem malujemy , tapetujemy , nawet gipsiar kładłam i gładzie robiłam przy kuchennym remoncie . Więc co to dla mnie ,taki kawałek kostkę położyć... :;230

Obrazek

W ogrodzie robi się coraz bardziej jesiennie , liście opadają z drzew i tworzą kołderkę dla roślin...

Obrazek

Obrazek

Roślinki też zmieniają swoje szaty na bardziej czerwone...

Obrazek

Z czerwoności to jeszcze kwitnie mi taka różyczka...
Obrazek

Rhododendron ma ładne pączuszki , na wiosnę na pewno pokaże jaki jest śliczny.
Obrazek

Hortensje już przebarwione ,niedługo pójdą spać.

Obrazek

Obrazek

Co nieco jeszcze kwitnie , teraz taka pora roku , że cieszy najmniejszy kwiatuszek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na okiennym parapecie też się jeszcze dzieje...
Kwitnie fiołek alpejski u mojej córci w pokoju , kaktus bożonarodzeniowy ma pączusie a storczyk ma maleńki pędzik.... ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu kostka moim zdaniem dużo ładniejsza, niż wylewka betonowa. ;:108 W dodatku trwalsza i zawsze można rozebrać w razie zmiany koncepcji. :) Jak się poszuka, to w ogrodzie jeszcze kolorów sporo, róża energetyczna. ;:215 Pelargonie i smagliczka w donicach wyjątkowo świeżo wyglądają. ;:oj
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu , no na pewno kostka daje lepszy efekt... Grunt że już położone i jutro mogę dzwonić i umówić się na dowóz altany...Już się nie mogę doczekać. Tyle lat składania i rozkładania baldachimu przy byle wietrze i deszczu , żeby go czasem nie połamało...Przy altance będą rosły róże Uetersen z jednej strony i Edenka z drugiej. Myślę czy by ich nie połączyć z jakimiś powojnikami włoskimi. Już sobie oglądałam na e-clematis ,
ale chyba Stasia też ma włoskie powojniki? I na pewno dostaną w nóżki jakieś bylinki... Więc na wiosnę już mam co robić a przez zimę o czym myśleć.... :heja
A od jutra mam tydzień urlopu. Za sprawą Maryni która mnie natchnęła , mam zamiar roślinki jeszcze potraktować nawozem jesiennym. Może lepiej przetrwają ten ciężki dla nich okres , a wiosną ruszą z większym zapałem.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

O, jak pięknie wkomponowałas smagliczkę. Pierwszy raz w tym roku kwitnie mi tak długo, pięknie i bujnie - chyba jej to lato aż tak bardzo spasowało.
Kostka ułożona super! ;:303
Śliczny cyklamen i zygokaktus. Czekam na nowonabytkowe Twoje róże jak pokażą pełną krasę - na pewno jakąś fajną z nimi aranżację wymyślisz.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej hej,ten cyklamen to chyba malowany ;:oj
Grudnika jak dawno nie widziałem,zawsze przesuszę i przeleję w złym momencie :;230
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Olu masz piękny jesienny ogród, ja swój zostawiłam do wiosny.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję kochani że jesteście , że wpadacie , furtka u mnie zawsze otwarta dla odwiedzających...Tylko uważajcie , czy moja Daisy nie czai się gdzieś pod krzaczkiem bo może delikatnie pogonić.... ;:306
Dzisiejszy październikowy dzień był pogodny i ciepły... ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Słonko tak pięknie rozświetlało kolorowe liście drzew. A tych u mnie coraz więcej na trawniku i rabatach...
Zdążyliśmy trochę posprzątać po pracach brukarskich ( altana zamówiona , dojedzie w piątek ),rozsypałam pod niektóre roślinki nawozu jesiennego a potem córa wyciągnęła mnie na zakupy jesienne...
Wróciłyśmy już niestety w ciemnościach...

Beatko właśnie że smagliczka nadzwyczajnie się trzyma w tym roku. Po przekwitnięciu ścięłam ją nisko i znów zaczęła pięknie kwitnąć... Muszę zrobić sobie odszczepki pelargoni ,dopóki jeszcze się trzymają bo jak przyjdzie mróz i zmrozi, nie będzie z czego. Całe szczęście że pelargonie wytrzymałe na mróz... :uszy

Mati no raczej nie malowałam cyklamena ale to świeży nabytek dlatego tak się trzyma...
Z grudnikiem masz rację , trochę zmieni mu się miejsce już zrzuca pączki. Bardzo delikatny. ;:224

Milciu dziękuję ci bardzo za miłe słowa... Ty właśnie coś ostatnio zamilkłaś w swoim ogrodzie... Pozdrawiam cię serdecznie;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”