Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Post »

:wit Witaj Dario tutaj w wątku Małgosi.Masz rację jest tu grupa zaprzyjaźnionych ogrodników którzy dzielą się tutaj swoją pasją i osiągnięciami.Są jeszcze Marysia,Irenka i Ela. I dzięki nim wszystkim ten wątek jest jednym z najbardziej wyjątkowych na tym Forum.Jeżeli czytasz go od początku to zgodzisz się z tym co mówię.Dziewczyny też mają swoje wątki,ale i tu chętnie zaglądają.Mój jest jeszcze w odległych planach,ale i to kiedyś nastąpi.Myślę że będziesz tu zaglądać i dzielić się swoją pasją.Chorowanie i siedzenie w domu z tego powodu to paskudna sprawa.W czasie sezonu na pomidora spotkać mnie na ogólnym forum to ciężka sprawa,ale zimą to już co innego. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Witaj Dario :wit
Witku, no ja akurat też nie mam swojego wątku, to się tu niekiedy wyżywam :wink: :;230
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale kiedyś będziesz mieć-wierzę w Ciebie,podobnie jak ja.Ale i tak Małgosi będzie wyjątkowy,bo tu się wszystko zaczęło. ;:215 ;:4
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:4
Kochani moi. Jak ja się cieszę, że wciąż tu zaglądacie mimo, że gospodyni przepadła ;:306
Niestety tak jak Witek, muszę leczyć to, co przechodziłam zamiast wyleżeć :cry: Zatoki trochę podleczyłam ale oskrzela mi wysiadają i po całym dniu uporczywego kaszlu wieczorem opadam z sił. Oczywiście do pracy nadal chadzam :roll:
Berbeć znów zapalenie oskrzeli więc gonienie do lekarza, apteka, inhalacje, syropki, krople itp
Oj, długa to będzie zima :cry:

Beatko Gorczycę siej bez obaw. W zeszłym roku siałam z koleżanką u niej w ogródku na początku października, przykryłyśmy wiosenną agro i wyrósł jej busz. Niestety zapomniałyśmy, że wsadziła tam także czosnek zimowy, który wybił przed zimą na 10cm :oops:

Wituś Jak to dobrze, że czuwasz ;:333
Dziękuję za miłe słowa skierowane do nas/o nas ;:196

Dario_Elizo
Bardzo mi miło, że do nas zaglądasz i zapraszam częściej. Ten wątek jest chyba specyficzny i celowo nie używam określenia "mój wątek". Tworzymy go razem, nie zależnie czy ktoś ma swój czy też nie. Każdy, kto tu zagląda jest mile widziany i zawsze zachęcam do rozmów poważnych i tych nieco mniej, do pokazywania wszystkiego, co ciekawe, dzielenia się własnymi doświadczeniami ale także rozterkami.
Ten wątek jest także po to, aby ułatwić komunikację między sobą- pierwszym impulsem były moje pogaduchy PW z Beatką tuż po otrzymaniu nasionek z AWN ;:215
Łączy nas pasja, radość przebywania wśród roślin a także poczucie humoru ;:306
Będzie nam miło, jeśli zechcesz aktywnie uczestniczyć w wątku ;:168

Kasiu Wyżywaj się jak najczęściej ;:215 Wiesz, że bardzo sobie cenię takie "wybryki" ;:215
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Witaj Dario :wit
Już chyba wszystko zostało powiedziane na temat tego wątku , mnie już zostało tylko serdecznie przywitać się z Tobą .
Witam Cię i zachęcam do częstrzego kontaktu z nami .

Widzę , że mój pomysł z gorczycą wcale nie był głupi , a wręcz całkiem mądry . :;230

Małgosiu i Witku gorczycę już wysiałam , włókniną nie nakryłam , ale mogę , czemu nie . ;:108
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętam-czuwam Gosiu. :D My doskonale wiemy dlaczego jesteś rzadziej i to rozumiemy. ;:168 Kaszel też i to już długo mnie męczy a najbardziej z rana po obudzeniu.W pewnym momencie sama sobie uświadomisz co jest ważniejsze.Nie da się tak szybko wyleczyć chodząc do pracy i biegając po mieście.Posłuchaj dobrej rady.Mam przynajmniej nadzieję że końcem tygodnia odpuścisz sobie wyjazd do Tymczasowego? ;:108
Beatko jutro przykryjesz,będzie mieć lepsze warunki do kiełkowania. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ;:168
W szklarni chyba przykrywać nie musisz bo przecież tam zawsze nieco cieplej a pomysł jest bardzo dobry. Gorczyca ma właściwości poprawiające strukturę gleby a gryka odkażające
Ja wysiałam niedawno mieszankę gryki, łubinu, gorczycy i jakiegoś grochu i już powinnam przekopać, bo m niemal 15 cm wysokości.
Jeśli zdążę, to jeszcze facelię i grykę posieję- ale pewnie nie zdążę ;:306

Wituś ;:168
Wiem, że tak długo się nie da ale nic nie poradzę. Dzieci są ważniejsze a mały sam, o siebie nie zadba. Oczywiście czapka, szalik, ciepła kurtka i leki są w ruchu ;:215
W sobotę odpuszczam Tymczasowy na rzecz imienin mojego taty,
"ale za to niedziela, ale za to niedziela, niedziela będzie na wsi" :heja
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po przeczytaniu "W sobotę odpuszczam Tymczasowy"miałem nadzieję że zrozumiałaś co do Ciebie mówię, ;:108 ale następnym zdaniem położyłaś mnie na łopatki. ;:185 Brak słów do Ciebie. :( Nic tylko przez kolano przełożyć i...prać. ;:215 ;:215 W niedzielę to totalne lenistwo Cię czeka a tylko się rusz z domu to Cię przez satelitę namierzę. ;:306 Raz już wirtualnie jechałem,to teraz będzie live. ;:108 Miej się na baczności. :;230
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu
Proszę się zastosować do zaleceń Witusia , jeszcze lepiej dbać o siebie ! Wiesz , że jesteś potrzebna rodzinie , ale proszę nie zapominaj o nas . My Ciebie chcemy widzieć zdrową i zadowoloną ! :uszy

Przekonaliście mnie , jutro moją gorczycę okryję włókniną , może jej to tylko pomóc . ;:108

Szklarnię zostawiam sobie na deser .
Rozpięłam już dwa rzędy z plastikowych zapinek , którymi rośliny były przymocowane do sznurków . Robota strasznue monotonna i marudna , ale ma zaletę , można się przy niej zupełnie wyłączyć i pomyśleć o miłych rzeczach .
Mam nadzieję , żę skończę ją jak najszybciej i tam też wysieję poplon .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko- ja bardzo lubię takie zajęcia, przy których nie muszę myśleć o tym, co robię, tylko o zupełnie innych sprawach. W zimie malowałam pręty dla pomidorów (drut zbrojeniowy) i drabinki pod pnącza i dzięki takim zajęciom, mogłam przemyśleć to i owo. Przekopywanie grządek czy plewienie to także pretekst do głębszych przemyśleń.
Jedynie przy pomidorach nie udaje mi się wyłączyć. Liczę pędy, rozmawiam z wilkami a nawet przy ściąganiu okwiatu miałam im coś do powiedzenia ;:306 Wiem, że to już objaw "kliniczny".
Do zaleceń Witka się raczej nie zastosuję- szczegóły w KWO ;:131

Wituś Nie obiecuj ;:109
Muszę jechać. Moje zdrowie psychiczne jest tak samo ważne jak fizyczne. Tymczasowy to moja przystań, to rilax, to lek dla duszy. Wzywa mnie natura, truskawki, winogrono i inne rośliny w potrzebie. Muszę nakarmić kota sąsiadowego bo ostatnio bardzo głodny przybiega, muszę zebrać jabłka zanim zima nastanie, muszę przerobić warzywnik, wysiać poplon, posadzić cebule, wykopać dalie.... czy jeszcze wymieniać dalej?
Obiecuję, że nie będę pracowała ponad możliwości i często obiła przerwy na złapanie oddechu. Może tak być? ;:215
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słabość odczuwam w tym momencie. ;:185 Twój przypadek jest nieuleczalny,ale pamiętaj,będę Ci patrzył na ręce. ;:108 ;:168 :wit
Powiedziałbym Ci coś jeszcze,ale byłaby to woda na młyn dla Ciebie. ;:173
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu
Czy Ty dalej jesteś chora ?
Moje roboty działkowe dzisiaj będą wstrzymane , bo pogoda u mnie pod psem :;230
Deszcz popaduje co jakiś czas i wieje silny porywisty wiatr . Brrrr
Dziś piątek i może z sąsiadami zmontujemy małą imprezkę ? :heja

Małgosiu

Za Twoją poradą też przygotuję sobie taki zestaw poplonowy , ale nie wiem czy w tym roku go na działce wysieję , może zostawię o na przyszły rok :D
Pozdrawiam, Beata.
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu dawno mnie tu nie było, a jeszcze śmieszniejsze, że w moim wątku warzywniczym jeszcze dłużej nie byłam :;230
Tak szaro i mokro, wiec dla poprawy nastroju popatrzcie jak było jeszcze niedawno :D

Tuż przed mrozami Kobea kwitła najmocniej.

Obrazek

Miałam prawdziwy wysyp Czernidłaków, Marcinki zdążyły się właśnie pootwierać.

Obrazek
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Nie ma na razie Małgosi więc zstąpię ją jej kultowym już powiedzeniem: ;:173

Dziś Piątek, Piąteczek, Piątunio ;:138 ;:138 ;:138

Dla poprawy nastroju jak pisze Ela bo dziś dzień jakiś był taki smętny chciałbym Wam przypomnieć że do wiosny już bardzo blisko ;:333 o czym świadczy fakt że ja jutro postaram się już coś posadzić.Będą to maliny.Dziś dostałem zamówioną przesyłkę.
Tak więc uszy do góry-wiosna tuż,tuż. ;:215 ;:4

Obrazek

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu
Świetny pomysł z tymi zdjęciami ;:333
Szczególnie dzisiaj , gdy dzień jest taki pochmurny i ponury ;:108
Już brakuje mi ;:3 , a przed nami jesień i zima i słońca będzie raczej mało . ;:174

To jeszcze i dołączę kwiatki dla Gosiaczka ;:168

Obrazek

Wituś
Piękne sadzonki ;:215
Jaka to odmiana malin ?
Pozdrawiam, Beata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”