Tolinka i róże
-
x-ja-a
Re: Tolinka i róże
Róże cudne, szczególnie zachwyciła mnie Clair Reinassance, uwielbiam takie kolory. Ale kompozycja krokusów z wrzosami ...
Cudo! Bardzo mi się podobają wrzosy, ale chyba nie mam dla nich odpowiedniego stanowiska
No, a razem z tymi krokusami, które dodają im uroku jak lukier na torcie.... aaach! Jeszcze większa szkoda.
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne ci one wszystkie bez wyjątku
Lacre rozbrajająca 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłam u Dorotki omal nie zemdlałam, wchodzę do Ciebie i znowu nie wiem na co najpierw patrzeć, tyle cudownych kwiatów. Pisałam kiedyś, że nie przepadam za niebieskimi różami
, odwołuję wszem i wobec Twoja Blue Girl
Ghita też niezła laska
. Muszę przestać zaglądać do Waszych wątków, bo już mam mętlik w głowie i tworzę listę zakupów, której miało nie być. 
Ghita też niezła laska
-
Anastazja80
- 500p

- Od: 20 mar 2014, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Same piękności Tolinka, mnie najbardziej urzekły kolory Fisherman's Friend i Blue Girl, a Graham Thomas po prostu cudny.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Jak wysoki jest Twój Fisherman? Swojego ze względu na zapach posadziłam blisko miejsca, w którym odpoczywamy. Urósł ok. 1 m, a zrozumiałam, że u Ciebie jest dużo wyższy. Blue Girl - śliczna! Jak długo utrzymuje kwiat?
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja niestety też domówiłam parę róż prócz Amelki i co teraz będzie 
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Miłeczko Graham chyba teraz odżył i popisuje się za cały sezon
Zapraszam kochana patrz do woli coś tam jeszcze raczy kwitnąć ,może szału nie ma ale popatrzeć i powąchać mam co.
Jaga Clair R. jest prześliczną w kolorze i mocno pachnącą różą ,rośnie na przodzie wysokiej rabaty i kwiaty sięgają mi prosto do nosa
Jesienne krokusy to zimowity ,mam ich wszędzie pełno ,poszukam bo powinnam mieć je z kocimiętką też fajny duecik.Wrzosy są bardzo wdzięczne jak im dasz troszkę słonka i wilgoć,na pewno masz takie miejsce pomyśl.
Aniu piękne wszystkie masz rację .....trudno dokonać wyboru którą kupić ,którą zostawić ,a którą oddać w dobre ręce ,ale coś za coś ....ogród nie z gumy ,a coraz piękniejsze odmiany pokazują się w sprzedaży a i rabaty mają wiele do życzenia mimo że coraz staranniej staram się dobierać rośliny
Daysy odwołuj ,odwołuj
Blue Girl jest cuuudowna ,a jaka zdrowa! piękne błyszczące liście ,kompaktowa ,niewyrywna ,a kolor
myślę że ona jest bardzo w twoim stylu kup ją koniecznie
Anastazja wymieniłaś rzeczywiście piękne panny
Graham Thomas dopiero w tym roku pokazuje co potrafi i choć kiedyś myslałam że go wykopię i wydam ,tak teraz nie oddałabym go za nic ,to prawda że Angielki potrzebują czasu.
Ewunia mój Fisherman's wypuścił teraz dłuuugie pędy myślę że ma ok.160cm no na pewno tyle ma ,bo żeby go powąchać staję na palcach
Blue Girl trzyma kwiat ok.tygodnia i tak jak pisałam do Daysy jest na prawdę bardzo zdrowa i kompaktowa, ładny ,gęsty, zieloniutki krzaczek,kwiaty ma raczej duże i lekko pachnące.
Jadziu będziem sadzić
ja chodzę po ogrodzie i myślę gdzie ja to towarzystwo zmieszczę
....a tak serio....to mam takiego lenia jak z częstochowy do warszawy
nic mi się nie chce,nic a nic nawet przekwitłych róż nie obcinam
cebule leżą i kwiczą że to już czas ,niezapominajki mają mączniaka i wypadałoby je wywalić,dalie urosły ale nie zakwitły, róże mają plamistość,kocimiętki zarosły wszystko co trzeba i nie trzeba też ,a ja błąkam się jak ból po kościach
a przecież gdzie tam jeszcze do końca sezonu...jeszcze tyle do zrobienia ehhh!
Na szczęście moje królewny już mnie specjalnie nie potrzebują i sobie same radzą
New Dawn

Blue River

Novalis

Rumba

Jalitah

Moja własna królowa
Queen of Sweden

Pachnidełko Chandos B.

Amber Queen w dueciku

Mariatheresia

Sebastian Kneipp wreszcie pokazał kolorki

Garden of roses

Mrs.John Laing oooogromny kwiat a zapach

Pomponella ma jeszcze mnóstwo takich bukiecików w zanadrzu

Mme Isaac Pereire zmęczona opiera swoje wielkie pachnące z daleka kwiaty o pergolę

Cinderella delikatna ,piękna

dobrej nocki
Jaga Clair R. jest prześliczną w kolorze i mocno pachnącą różą ,rośnie na przodzie wysokiej rabaty i kwiaty sięgają mi prosto do nosa
Aniu piękne wszystkie masz rację .....trudno dokonać wyboru którą kupić ,którą zostawić ,a którą oddać w dobre ręce ,ale coś za coś ....ogród nie z gumy ,a coraz piękniejsze odmiany pokazują się w sprzedaży a i rabaty mają wiele do życzenia mimo że coraz staranniej staram się dobierać rośliny
Daysy odwołuj ,odwołuj
Anastazja wymieniłaś rzeczywiście piękne panny
Ewunia mój Fisherman's wypuścił teraz dłuuugie pędy myślę że ma ok.160cm no na pewno tyle ma ,bo żeby go powąchać staję na palcach
Jadziu będziem sadzić
....a tak serio....to mam takiego lenia jak z częstochowy do warszawy
Na szczęście moje królewny już mnie specjalnie nie potrzebują i sobie same radzą
New Dawn

Blue River

Novalis

Rumba

Jalitah

Moja własna królowa

Pachnidełko Chandos B.

Amber Queen w dueciku

Mariatheresia

Sebastian Kneipp wreszcie pokazał kolorki

Garden of roses

Mrs.John Laing oooogromny kwiat a zapach

Pomponella ma jeszcze mnóstwo takich bukiecików w zanadrzu

Mme Isaac Pereire zmęczona opiera swoje wielkie pachnące z daleka kwiaty o pergolę

Cinderella delikatna ,piękna

dobrej nocki
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Masz wiele piękności, które widziałabym u siebie, np Sebastianek, Queen of Sweden, Maryśka, Lainga mam - cudowny!
Zresztą cudowne wszystkie, aż miło się robi, jak się na nie patrzy! Grahama chyba cos źle posadziłam, bo kwitnie co kot napłakał, a u Ciebie pełno pąków!
Zresztą cudowne wszystkie, aż miło się robi, jak się na nie patrzy! Grahama chyba cos źle posadziłam, bo kwitnie co kot napłakał, a u Ciebie pełno pąków!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Tolinko ja też stałam ostatnio przy swojej Pani Johnowej i piałam poematy z zachwytu! Cudna róża prawda? 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Skąd ja to znam? U mnie dokładnie tak samo...chyba jakieś przesilenie, bo leń i zniechęcenie idą razem w parze. A tutaj trzeba będzie zakasać rękawy i brać się do robotyTolinka pisze:
....a tak serio....to mam takiego lenia jak z częstochowy do warszawynic mi się nie chce,nic a nic nawet przekwitłych róż nie obcinam
cebule leżą i kwiczą że to już czas ,niezapominajki mają mączniaka i wypadałoby je wywalić,dalie urosły ale nie zakwitły, róże mają plamistość,kocimiętki zarosły wszystko co trzeba i nie trzeba też ,a ja błąkam się jak ból po kościach
a przecież gdzie tam jeszcze do końca sezonu...jeszcze tyle do zrobienia ehhh!
Na szczęście moje królewny już mnie specjalnie nie potrzebują i sobie same radzą![]()
Twoje panny dają piękny jesienny popis. A Mme Isaac Pereire ma jeszcze kwiaty?
- JAKUCH

Ja właśnie robiłam listę które dziewczyny opuszczą mój grajdołek
Jest tego sporo ,ale wiem ,ze pójdą w dobre ręce gdzie nie będą musiały się tłoczyć .Może tam będą rosnąć lepiej.Novalis wciąż cudnie zapączkowany
Mnie jakoś leń nie trapi tylko wciąż spoglądam na nierozwinięte pąki dalii i to mnie martwi czy zobaczę kwiaty
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadzia a moje dalie dwukrotnie mój piękny wredny M skosił
nie muszę się martwić czy zakwitną, straszne prawda?
- JAKUCH

Aniu musisz M ograniczyć swobodę ,bo jeszcze i róże skosi w ferworze walki
Wczoraj patrzyłam na daliowe pąki i może jeszcze zdążą sie rozwinąć, bo już tuz tuż. Tolinko, a co u Ciebie przecież róże z pewnością jeszcze kwitną
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Weekand był pracowity....sadzenie cebul,przesadzanie bylin ,wysadziłam też kilka róż i zrobiło się miejsce
Miłka Graham T.potrzebował czasu ,był moment że wcale mu się nie chciało
Aniu prawda ,najprawdziwsza
Dorotko Mme. Issac rośnie u mnie w pełnym słońcu na samym środku kwitnie jeszcze dziś ,a jak szleje nowymi pędami

Jadziu wyrwałaś mnie do odpowiedzi
kwiaty dla Was
Giardina

Cream Abundance i Rosenfashination

i jeszcze Giardina

Fisherman's Friend

troszkę jesieni

szalejąca Martha

i...cebule które posadziłam i do dziś mam bąbla na dłoni

pozdrawiam wszystkich zaglądających do mnie gości
- daysy