Przecież do Bożego narodzenia jeszcze miesiąc?tija pisze:Aniu no właśnie kwitną , mój co prawda jeszcze nie kwitnie tak jak Eli ,ale ma pełno pączków czyli lada moment też zakwitnie![]()
Pozdrawiam cieplutko
Mój taras - ogródek
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ElzbietaaG
To faktycznie Ewo miałaś nie lada zadanie. Nasze języki niby podobne, bo słowiańskie a tak różne. Ja po 4 latach nauki j.niemieckiego w LO w życiu nie dogadam się z Niemcem, póżniej w szkole pomaturalnej miałam angielski...ale to było 23 lata temu !No i d...pa, tylko ten nieśmiertelny rosyjski został w głowie.Amerykanie mówią, że jest taki melodyjny ale nie dla nas niestety.

A w Pasłęku bardzo zimno 3 stop. i wietrznie od kilku dni.

A w Pasłęku bardzo zimno 3 stop. i wietrznie od kilku dni.
- ElzbietaaG
- ElzbietaaG
Dziękuję Oranio za miłe słowa.Dopiero od wiosny komponuję swój taraso - ogródek, dużo czytam na forum,dobieram odpowiednie roślinki, podglądam ogrody u innych z myślą znalezienia ciekawych i orginalnych pomysłów.
Wczoraj przytargałam z ogrodu mojej mamy kilka kłączy canny ,kwitnącej na czerwono, uff... ale się namęczyłam z wykopywaniem!Złamałam nawet szpadel, z drugim już uważałam.
Na wiosnę zamierzam posadzić je do dużych doniczek , będą ozdobą mojego tarasu razem z daturami.

tak sobie rosły canny do wczoraj u mojej mamy
Wczoraj przytargałam z ogrodu mojej mamy kilka kłączy canny ,kwitnącej na czerwono, uff... ale się namęczyłam z wykopywaniem!Złamałam nawet szpadel, z drugim już uważałam.
Na wiosnę zamierzam posadzić je do dużych doniczek , będą ozdobą mojego tarasu razem z daturami.

tak sobie rosły canny do wczoraj u mojej mamy
- ElzbietaaG
Moje iglaki doniczkowe powędrowały na zimę do gruntu, tylko nie wiem czy trzeba jeszcze je okryć przed mrozem ?

cyprysiki Lawsona
jałowce Stricta
Na mojej małej grządce posadziłam jeszcze dwie juki od Ani, a na pierwszym planie są wsadzone tulipany zamiast szczawiu mojej teściowej, które mam nadzieję pojawią się na wiosnę z krokusami i innymi cebulowymi.

cyprysiki Lawsona

jałowce Stricta
Na mojej małej grządce posadziłam jeszcze dwie juki od Ani, a na pierwszym planie są wsadzone tulipany zamiast szczawiu mojej teściowej, które mam nadzieję pojawią się na wiosnę z krokusami i innymi cebulowymi.

Elżbieto, canny wspaniale pasują do Twojego ogrodu. Jeżeli zafundujesz sobie jeszcze piękną donicę to dopiero będzie mocny akcent w ogrodzie!Myślę, ża Agape ma rację - coś jest środziemnomorskiego, to chyba te cegły w połączeniu z kaflami.Możesz je śmiało eksponować, są tego warte!!Gdziesz wyczytałam, że do takich ogrodów dobre są rośliny o niezbyt intensywnej zieleni, takie raczej "wysuszona słońcem zieleń" ale to już zabawa chyba dla specjalistów.Jestem oczarowana klimatem Twojego ogrodu! hej!
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Elu ale ładnie u Ciebie, bardzo podobają mi się rośliny na tle tych ceglanych ścian. Bardzo oryginalnie to wygląda noi świetnie wkomponowany jest ten grill. Ja nie jestem fanką grilowania - ale Twój strasznie mi się podoba ze względów estetycznych. Ale najbardziej zaimponowała mi ta cudna piwniczka, aż mi ślinka poleciała na widok tych wszystkich pyszności.
Dzięki za wizytę u mnie i słowa wsparcia. Pozdrawiam Maria
Dzięki za wizytę u mnie i słowa wsparcia. Pozdrawiam Maria
- ElzbietaaG
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu, ale piękny ten Twój taras - ogródek
Ma taki specyficzny klimat, pewnie to dzięki bardzo ładnemu i oryginalnemu grillowi z kamienia i tym ścianom ze starych cegieł.
Wrażenie wizualne - super !
Jestem też pod dużym wrażeniem Twojej pięknej, starej piwnicy z tymi cudnymi łukami - rewelacja !!! Marzę o takiej piwnicy
Myślę, że powinnaś przykryć gałązkami świerkowymi posadzone w ogrodzie młode roślinki, ja bym tak zrobiła
Pozdrawiam cieplutko ;-)

Wrażenie wizualne - super !
Jestem też pod dużym wrażeniem Twojej pięknej, starej piwnicy z tymi cudnymi łukami - rewelacja !!! Marzę o takiej piwnicy

Myślę, że powinnaś przykryć gałązkami świerkowymi posadzone w ogrodzie młode roślinki, ja bym tak zrobiła

Pozdrawiam cieplutko ;-)