Minibotanik Jacka cz.10
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Minibotanik Jacka cz.10
Witaj Jacku,mam dużo pracy w ogrodzie ,bo się troszkę oziębiło,ale nie wytrzymałam i oglądam Twój ogród od początku ,jeszcze nie skończyłam ,ale kwiaty masz cudne i nic się nie nudzi w tym ogrodzie,wręcz wciąga jak narkotyk
,ponieważ teraz dalie na etapie to muszę powiedzieć ,że Red Fubuki mnie też oczarowała,już wszystko zapisuję co ja bym widziała u siebie,pozdrawiam 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto, bardzo mnie cieszy, jak ktoś zagląda wstecz wątku czy nawet do poprzednich
Tym bardziej, że wiele roślin rzadko pokazuję, a nadal rosną u mnie.
'Red Fubuki' na zdjęciu blada, bo w rzeczywistości ma jednolity czerwony kolor. Ale w tym roku biedna jest i nic na to nie poradzę
To w takim razie dalia, która biedna nie jest i pięknie zdobi ogród już drugi rok:

'Red Fubuki' na zdjęciu blada, bo w rzeczywistości ma jednolity czerwony kolor. Ale w tym roku biedna jest i nic na to nie poradzę
To w takim razie dalia, która biedna nie jest i pięknie zdobi ogród już drugi rok:

-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JACKU,a gdzie się podziała Twoja fotka na tle różanej rabaty 
Wpis mói i MIŁKI stal sie przez to niezrozumialy
Powinienes wkleić ja na nowo,co ucieszy panie
Z tym raperem to byl z mojej strony lichy żart;wygladales swietnie
Podobnie jak kwiaty,które pokazujesz
Pozdrawiam,
Slawek
Wpis mói i MIŁKI stal sie przez to niezrozumialy
Powinienes wkleić ja na nowo,co ucieszy panie
Z tym raperem to byl z mojej strony lichy żart;wygladales swietnie
Podobnie jak kwiaty,które pokazujesz
Pozdrawiam,
Slawek
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Kidd's Climax poszedł u mnie na wieczne łąki! Ale miałam go przez kilka sezonów i kupiłam przez przypadek zamiast Cafe au Lait
Canary Fubuki u mnie też pierwsze kwiaty miał całkiem przyzwoite, a teraz są mniejsze, ale jakoś wyglądają
Red Fubuki tez nie przeżyła. Jakoś wycofałam się z serii Fubuki, bo oprócz Canary nic mi nie zostało, a miałam Canary, Myama, Sakura, Red i Red-White
Takie piękne były! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- JacekP

Sławek, zdjęcie usunąłem, tak jak zamierzałem i nie ma to nic wspólnego z Twoim wpisem, który spodobał mi się. Serio! Lubię jak ludzie odbierają mnie nieszablonowo, nie szufladkują ale pokazywać się w necie - niekoniecznie. Twój wpis dla mnie zrozumiały, dla Ciebie też i to wystarczy
A Paniom wystarczą moje kwiaty! Więc dla nich i dla Ciebie tegoroczna nowinka:

Miłko, z daliami to niestety loteria, co przeżyje, co dobrze rośnie i każdy sezon to ta loteria zaczyna się od nowa. Najlepszą praktyką jest dzielenie się daliami, by móc odzyskać to, co straciliśmy. I tak robię od kilku lat z dobrym skutkiem. Dalie, które mi wypadły - wracają do mnie.
Niektóre tzw. pewniaki posadziłem w trudniejszych warunkach (słaba, przepuszczalna gleba), co w tym sezonie okazało się niemal zabójcze dla nich. Normalnie by sobie poradziły. Tak właśnie stało się z 'Red Fubuki' i 'White Fubuki'. Ale kilka dalii dało radę:

Miłko, z daliami to niestety loteria, co przeżyje, co dobrze rośnie i każdy sezon to ta loteria zaczyna się od nowa. Najlepszą praktyką jest dzielenie się daliami, by móc odzyskać to, co straciliśmy. I tak robię od kilku lat z dobrym skutkiem. Dalie, które mi wypadły - wracają do mnie.
Niektóre tzw. pewniaki posadziłem w trudniejszych warunkach (słaba, przepuszczalna gleba), co w tym sezonie okazało się niemal zabójcze dla nich. Normalnie by sobie poradziły. Tak właśnie stało się z 'Red Fubuki' i 'White Fubuki'. Ale kilka dalii dało radę:

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Jacku każdy wygląda tak jak go Pan stworzył. Jedni są piękni inni trochę mniej,ale liczy się dusza .To samo jest z kwiatami, dlatego ja wolę fotografować kwiaty i owady niż siebie
Oczywiście wystarczą Twoje cudne kwiaty 
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
No i nie załapałem się na fotkę właściciela ogrodu botanicznego...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- JacekP

Jadziu, zgadzam się z Tobą - wystarczą kwiaty!
A jak jest szansa, to są spotkania i możemy się zobaczyć i ocenić trafniej przez zachowanie, mowę i cały ten kontekst naszego "ja", a nie przez bardziej lub mniej udane zdjęcie.
Kolejna pięknotka niby biała ale z różowym rumieńcem:

Loki, nic nie straciłeś
A oto gwiazda tego sezonu ale nie jasno świecąca tylko wiodąca prym wśród najciemniejszych dalii! Nic sobie nie robi z suszy:

Kolejna pięknotka niby biała ale z różowym rumieńcem:

Loki, nic nie straciłeś
A oto gwiazda tego sezonu ale nie jasno świecąca tylko wiodąca prym wśród najciemniejszych dalii! Nic sobie nie robi z suszy:

- takasobie

No tak! Masz rację, to dobra praktyka! Wiele dali poszło do i z Ostródy np.
Z Ryszardem też mi się udało!
A twoje zdjęcie, to u naszej wspólnej znajomej?
Ale ona ma chyba w większości historyczne róże, więc może niekoniecznie... 
A twoje zdjęcie, to u naszej wspólnej znajomej?
Miłka
Hollyhill Dark Victory klasa
Ja też czekam na czarną ślicznotkę czyli Black Jacka, ale pączusie maluśkie...
Autumn Sunburst też niczego sobie. Chyba muszę już zacząć drzeć trawnik, żeby na wiosnę mieć więcej miejsca chciejstwa...
Autumn Sunburst też niczego sobie. Chyba muszę już zacząć drzeć trawnik, żeby na wiosnę mieć więcej miejsca chciejstwa...
- JacekP

Miłko, dzielenie się lub wymienianie daliami to nie altruizm tylko dobra inwestycja
Róże nie od naszej wspólnej znajomej, u której przedwczoraj podziwiałem Twoje dalie
Róże tak jak pisałem - z "Zaczarowanego Ogrodu" w Trzciance.
Mówiłem, jak zaskoczyła mnie wielkością jedna dalia od Ciebie ale jeszcze nie miałem okazji jej zaprezentować:

Kasiu, 'Black Jack' zrobił na mnie imponujące wrażenie, pomimo iż jeszcze nie kwitł. Ale u znajomej ma już chyba 2 metry i purpurowe pędy więc wgląda jak drzewko! Ja na inne ciemne muszę jeszcze poczekać więc bardzo jaskrawa w cynobrowym kolorze:

Róże nie od naszej wspólnej znajomej, u której przedwczoraj podziwiałem Twoje dalie
Mówiłem, jak zaskoczyła mnie wielkością jedna dalia od Ciebie ale jeszcze nie miałem okazji jej zaprezentować:

Kasiu, 'Black Jack' zrobił na mnie imponujące wrażenie, pomimo iż jeszcze nie kwitł. Ale u znajomej ma już chyba 2 metry i purpurowe pędy więc wgląda jak drzewko! Ja na inne ciemne muszę jeszcze poczekać więc bardzo jaskrawa w cynobrowym kolorze:

- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Jacku ,ależ pięknie kwitną Twoje dalie
Moje już zakończyły kwitnienie ,oczywiście ta znakomita dalej kwitnie pięknie ,ale reszta
marna tak ,że zdjęć nie ma co robić .
Nie miałam tak złego sezonu nigdy .Będę podziwiać Twoje ślicznotki i oczywiście w innych zaprzyjaźnionych watkach .
-- niedziela, 6 wrz 2015, 14:05 --
Wymiana to świetna sprawa
Moje już zakończyły kwitnienie ,oczywiście ta znakomita dalej kwitnie pięknie ,ale reszta
Nie miałam tak złego sezonu nigdy .Będę podziwiać Twoje ślicznotki i oczywiście w innych zaprzyjaźnionych watkach .
-- niedziela, 6 wrz 2015, 14:05 --
Wymiana to świetna sprawa
Pozdrawiam Alicja
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Biała dalia dla mnie -piękna, czysto biała
oj piękne Ty masz te dalie , piękne , kolory aż się ciepło na sercu robi 
A w Warszawie była wielka wystawa kwiatów, krzewów--EKSPO , cuda pokazywali, nie byłeś ?
A w Warszawie była wielka wystawa kwiatów, krzewów--EKSPO , cuda pokazywali, nie byłeś ?
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Przyszłam odwiedzić twoje piękne dalie ,moje znowu odbijają tak na wiosnę . ciekawe jak przetrwają do jesieni ..
- takasobie

A do tej Trzcianki przez Poznań jechałeś?
Mingus Randy jest jedyna przedstawicielką wielkich potarganych w moim ogrodzie. Fajna jest, pomimo, że nie przepadam za takimi. Choć Twoja Gitts Perfection cały czas mnie intryguje.
Hollyhill Dark Victory też urzekająca!
Mingus Randy jest jedyna przedstawicielką wielkich potarganych w moim ogrodzie. Fajna jest, pomimo, że nie przepadam za takimi. Choć Twoja Gitts Perfection cały czas mnie intryguje.
Miłka