My też tylko starocie. Sporo tego, ale ceny raczej zaporowe
 .
 .W takiej temperaturze to był wyjątkowo chybiony pomysł
 .
 .Z Oliwy do Chwaszczyna jechaliśmy 2 godziny
 .
 .Buziaki z tropikalnych Kaszub

.
 . .
 . .
 .
 Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej.

Marysiu czy dalej masz tak dużo mieczyków? Pamiętam, że jak zaczęłam u Ciebie bywać to miałaś niesamowite mieczyki
   Marysiu czy dalej masz tak dużo mieczyków? Pamiętam, że jak zaczęłam u Ciebie bywać to miałaś niesamowite mieczyki  

Mam też miejsce na nowe "mieczykowe przedszkole" na przyszły rok. A brak miejsca na takie rzeczy był do tej pory moją główną bolączką.
 Mam też miejsce na nowe "mieczykowe przedszkole" na przyszły rok. A brak miejsca na takie rzeczy był do tej pory moją główną bolączką.

dzisiaj wybieram się do Biedronki i na pewno poszukam takich tulipanków.
  dzisiaj wybieram się do Biedronki i na pewno poszukam takich tulipanków.   

wejście do ogrodu
 wejście do ogrodu plan ogrodu
 plan ogrodu na płocie wiszą lekko naruszone zębem czasu gliniane dzbanki pana Necla z Chmielna - typowo kaszubska ceramika.
 na płocie wiszą lekko naruszone zębem czasu gliniane dzbanki pana Necla z Chmielna - typowo kaszubska ceramika. kierunek zwiedzania, jak widać rośliny w znakomitej większości zaopatrzone w tabliczki z nazwami
 kierunek zwiedzania, jak widać rośliny w znakomitej większości zaopatrzone w tabliczki z nazwami goryczka
 goryczka stawek z liliami wodnymi, dwie nawet miały pączki - moje już dawno przekwitły
 stawek z liliami wodnymi, dwie nawet miały pączki - moje już dawno przekwitły  
  hortensja, niestety nie miała tabliczki z nazwą odmianową
 hortensja, niestety nie miała tabliczki z nazwą odmianową   / Już wiem - Madzia napisała poniżej - to jest Hortensja kosmata.
 / Już wiem - Madzia napisała poniżej - to jest Hortensja kosmata. najładniejsze miejsce a przynajmniej najbardziej atrakcyjne o tej porze roku, położone na wzgórzu - z cudnym widokiem na okolicę
 najładniejsze miejsce a przynajmniej najbardziej atrakcyjne o tej porze roku, położone na wzgórzu - z cudnym widokiem na okolicę urocza kapliczka z widokiem w tle...
 urocza kapliczka z widokiem w tle... wrzosowisko
 wrzosowisko  
  zjawiskowej urody paprotnik, niestety nie było takich na sprzedaż
 zjawiskowej urody paprotnik, niestety nie było takich na sprzedaż  
  tuż za płotem biegnie linia kolejowa relacji Gdynia - Kościerzyna...
 tuż za płotem biegnie linia kolejowa relacji Gdynia - Kościerzyna... ....i nawet banę udało się sfotografować, bo akurat przejeżdżała
 ....i nawet banę udało się sfotografować, bo akurat przejeżdżała  
  rudbekie, rudbekie...
 rudbekie, rudbekie... j.w.
 j.w. i na zakończenie kolejna goryczka
 i na zakończenie kolejna goryczka