Moje oczko w głowie cz. 7
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 7
Tereniu chyba wreszcie podlało Twoje ogródki .U mnie chociaż trochę popadało to dalej okropna susza
Powoli zabieram się do jesiennych porządków
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Tereniu,gdzie się podziałaś ,pracujesz w ogródkach i pewnie jesteś zmęczona,ja też ,już marzą mi sie grzybki ,ale chyba będą z nich nici ,bo myślę ,że przyjechałabyś tam do mnie w odwiedzinki,może jeszcze sie coś odmieni i w końcu zaczną się deszcze,,miłego dnia życzę 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Teresko ja też życzę deszczu bo wszyscy czekamy na niego i pozytywnego myślenia. Przeżyjemy ten okres i będzie co wspominać,zostaną też doświadczenia i przy okazji selekcja naturalna. W przyrodzie tak bywa a póki co ciesz się tym co zostało .
Susza źle ale ... jak woda zaleje to jeszcze gorzej mają. ...
Słonecznik cudnie sfotografowany i z gościem na obiedzie - trzmiele to spokojne owady i fajnie sie je obserwuje.
Susza źle ale ... jak woda zaleje to jeszcze gorzej mają. ...
Słonecznik cudnie sfotografowany i z gościem na obiedzie - trzmiele to spokojne owady i fajnie sie je obserwuje.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu i inne dziewczyny--pytałyście o nasiona Obieli, teraz będę miała , pozbieram i będą do wysyłki, tylko proszę się przypomnieć . I co tam jeszcze .....Ale na to wciąż jest czas, bo nasiona zielone. Ale przypomnijcie się 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Tereniu, co porabiasz?
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Tereniu w końcu pada,hurra !!!
Oby starczyło tego deszcze na tyle,żeby te nasze roślinki podlało.
Odpadnie nam dziś podlewanie ,szkoda tylko,że na tak krótko zapowiadają te opday.
Mimo suszy i tak cudnie u ciebie:)
Oby starczyło tego deszcze na tyle,żeby te nasze roślinki podlało.
Odpadnie nam dziś podlewanie ,szkoda tylko,że na tak krótko zapowiadają te opday.
Mimo suszy i tak cudnie u ciebie:)
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Tereniu
U Ciebie jak zawsze przepięknie kolorowo i kwitnąco-nie mogę się napatrzeć a zdjęcie słonecznika z bzykiem konkursowe
Pozdrawiam.
U Ciebie jak zawsze przepięknie kolorowo i kwitnąco-nie mogę się napatrzeć a zdjęcie słonecznika z bzykiem konkursowe
Pozdrawiam.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Was Kochani i przepraszam że Was zaniedbałam
Marysiu witaj
bardzo dziękuję za życzenia ale coś one nie chcą się spełniać - nadal u mnie susza i to coraz większa .
Na działeczce już wszystko wyschło nawet mi się nie chce tam jeździć
na nowej jeszcze ratuje co mogę ale i tak wszystko schnie .
Tydzień był miły bo odwiedził mnie wnusio
wniósł trochę radości ale cóż co dobre szybko się kończy i musieli wracać do siebie .
Gosiu Ogród wyglądał by pięknie gdyby nie te susze a tak wszystkie młode roślinki podsychają mimo podlewania .
Z altanki korzystam a szczególnie teraz jak upały i sporo gości się przewinęło przez działeczkę
Dziękuję w imieniu lilii
Alu
u mnie się nie ochłodziło i nie popadało
nadal ponad trzydzieści stopni na termometrze , we wtorek pokropiło pięć minut ale tak że nawet roślinki się nie podniosły , musiałam latać z wężem .
Bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie
Wiesiu Ty się tu nie śmiej ze mnie , Ty masz sklepy blisko a ja muszę szukać roślinek .
Martusiu witam jak pisałam wcześniej u mnie nie popadało nic - nadal sucho i bardzo gorąco , ja już nie mam sił do podlewania ale szkoda mi roślinek jak tak wiszą . Chciałabym bardzo aby ta susza się już skończyła .
Również przesyłam pozdrowienia i
Karolinko u mnie też nadal susza , pada gdzieś wokoło ale nie u nas . Roślinki staram się podlewać ale one i tak usychają .
Ja mam dwa młodziutkie hibiskusy ale nawet nie dały rady zakwitnąć , chciałabym aby przeżyły i na wiosnę odbiły ładnie .
U mnie wszystko młodziutkie to i korzonki mają małe wiec podsychają .
Witaj Moniko
jak miło Cię widzieć i czytać .
Ja to latam z wężem i podlewam ale teraz to już i to nie pomaga - wszystko wysycha . Od czerwca na termometrze ponad trzydzieści stopni a deszczu wcale .
Dziękuję za pozdrowienia i również posyłam.
Jadziu witam
Nie podlało moich ogródków , dalej czekam na deszcz - tylko niektóre roślinki jeszcze się trzymają , reszta wyschła .
Martuś witaj
jestem ale nie mam weny do pisania ani robienia zdjęć - jestem panięta wykończona psychicznie i fizycznie . Nie wiem czy będą grzybki , u nas nic nie padało , ale może w końcu się doczekamy .
Krysiu witaj
bardzo dziękuję ale ten deszcz chyba zapomniał o mnie , pada tu i tam a u mnie nic .
Selekcja na pewno będzie ale najgorzej szkoda mi tych roślinek wyhodowanych z patyczków - męczysz się dwa lata i wszystko na marne . U mnie już prawie nic nie zostało - nie ma się czym cieszyć .
Karolinko
Zbieraj nasionka z różnych krzewów bo na pewno się przydadzą , u mnie część nawet dużych krzewów uschła a czy na wiosnę odbiją nie wiadomo .
Dziękuję za pamięć
Iwonko witam podlewam , podlewam i jeszcze raz podlewam , miałam też wnusia i troszkę z nim spędzałam czas .
Beatko witaj ciesz się że Ci popadało u mnie pokropiło , taka mżawka z parę minut a ja i tak z wężem latałam bo wszystko
leży . Ostatnio leję wodę już prawie cały dzień na okrągło .
Witaj Arku
Nie zawstydzaj mnie , nie mam co pokazywać , kwiatki kwitną jeden dzień i opadają , wyglądają brzydko , podsuszone .
Zdjęcie słonecznika się udało
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Marysiu witaj
Na działeczce już wszystko wyschło nawet mi się nie chce tam jeździć
Tydzień był miły bo odwiedził mnie wnusio
Gosiu Ogród wyglądał by pięknie gdyby nie te susze a tak wszystkie młode roślinki podsychają mimo podlewania .
Z altanki korzystam a szczególnie teraz jak upały i sporo gości się przewinęło przez działeczkę
Dziękuję w imieniu lilii
Alu
Bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie
Wiesiu Ty się tu nie śmiej ze mnie , Ty masz sklepy blisko a ja muszę szukać roślinek .
Martusiu witam jak pisałam wcześniej u mnie nie popadało nic - nadal sucho i bardzo gorąco , ja już nie mam sił do podlewania ale szkoda mi roślinek jak tak wiszą . Chciałabym bardzo aby ta susza się już skończyła .
Również przesyłam pozdrowienia i
Karolinko u mnie też nadal susza , pada gdzieś wokoło ale nie u nas . Roślinki staram się podlewać ale one i tak usychają .
Ja mam dwa młodziutkie hibiskusy ale nawet nie dały rady zakwitnąć , chciałabym aby przeżyły i na wiosnę odbiły ładnie .
U mnie wszystko młodziutkie to i korzonki mają małe wiec podsychają .
Witaj Moniko
Ja to latam z wężem i podlewam ale teraz to już i to nie pomaga - wszystko wysycha . Od czerwca na termometrze ponad trzydzieści stopni a deszczu wcale .
Dziękuję za pozdrowienia i również posyłam.
Jadziu witam
Nie podlało moich ogródków , dalej czekam na deszcz - tylko niektóre roślinki jeszcze się trzymają , reszta wyschła .
Martuś witaj
Krysiu witaj
Selekcja na pewno będzie ale najgorzej szkoda mi tych roślinek wyhodowanych z patyczków - męczysz się dwa lata i wszystko na marne . U mnie już prawie nic nie zostało - nie ma się czym cieszyć .
Karolinko
Dziękuję za pamięć
Iwonko witam podlewam , podlewam i jeszcze raz podlewam , miałam też wnusia i troszkę z nim spędzałam czas .
Beatko witaj ciesz się że Ci popadało u mnie pokropiło , taka mżawka z parę minut a ja i tak z wężem latałam bo wszystko
leży . Ostatnio leję wodę już prawie cały dzień na okrągło .
Witaj Arku
Nie zawstydzaj mnie , nie mam co pokazywać , kwiatki kwitną jeden dzień i opadają , wyglądają brzydko , podsuszone .
Zdjęcie słonecznika się udało
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Biedna Tereniu
na nowej działeczce wszystko młode rośliny to i korzenie nie siedzą głęboko w ziemi .Wiem ,ze podlewanie nie na wiele się zdaje, bo zmarnowałam sobie moją ogrodówkę i płakać mi się chce patrząc na nią .Myślę jednak ,że w przyszłym sezonie specjalnie o nią zadbam i usunę większość roślin rosnących obok niej czyli jesienne astry .One są też takie zachłanne jak dzielżany czy rudbekie.Te kwiaty potrzebują osobnego miejsca.Niski poziom wód gruntowych też ma swoje znaczenie, bo nigdy nie musiałam jakoś specjalnie podlewać tej cienistej rabatki.Trzymaj się Tereniu
dobrze ,ze chociaż nacieszyłaś sie odwiedzinami i wnusiem
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Tereniu to tak jak ja ,leję codziennie bo inaczej to już było by po wszystkim.Dzis niby coś popadało nad ranem ,ale to i tak za mało 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Przykro Tereniu, tak się jakoś z ta pogodą porobiło paskudnie, szczerze współczuje 
- TerDob

Witam Was kochane przyjaciółki i z całego serca dziękuję że jesteście ze mną
Nadal upał 36 stopni a deszcz nie padał od czerwca , jutro ma być 37 .
Witaj Jadziu
Roślinki na nowej działce podlewam dwa razy dziennie , chociaż żeby korzonki przeżyły ale one żywcem schną
Na starej podlewam tylko pomidory , hortensje które nie przesadziłam , powojniki i to co miałam w doniczkach ukorzenione ale już chyba tam nic nie żyje . Na liczniki wody nawet nie patrzę bo chyba bym musiała przestać podlewać ale może się w końcu doczekam deszczu . Moje ogrodówki też tylko patyki sterczą . Piszesz że astry jesienne są takie pazerne a ja je poprzenosiłam i powsadzałam między hortensje bo nie mogłam sobie poradzić ze ślimakami - to znowu muszę je przesadzać
Ale są i dobre wieści dostałam piękną hortensję ogrodową - Hydragena mac Hot Red czerwona , zaraz zrobię jej zdjęcie bo trzymam ją na razie w domu żeby mi nie padła
muszę też poczytać co to za jedna .
Beatko u mnie nic nie padało , trochę się chmurzyło ale chyba chmury poszły do Ciebie
dobrze że chociaż u Ciebie podlało .
Iwonko dziękuję Ci bardzo
to siła wyższa i na to nic nie poradzimy , mam nadzieję że i u mnie w końcu popada .
Nadal upał 36 stopni a deszcz nie padał od czerwca , jutro ma być 37 .
Witaj Jadziu
Ale są i dobre wieści dostałam piękną hortensję ogrodową - Hydragena mac Hot Red czerwona , zaraz zrobię jej zdjęcie bo trzymam ją na razie w domu żeby mi nie padła
Beatko u mnie nic nie padało , trochę się chmurzyło ale chyba chmury poszły do Ciebie
Iwonko dziękuję Ci bardzo
- TerDob

oto mój prezent

Hydragena mac Hot Red czerwona
Hydragena mac Hot Red czerwona
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Tereniu!
Cudna hortensja, ja też o takiej marzę i być może będę miała . Ostatnie dwa lata są łaskawe dla ogrodowych dlatego je chętnie przyjmujemy do ogrodów. Róże zaczynają kwitnąć powtórnie i powoli zaczynają jesienne. Może ten sezon zakończy się jednak kolorowo
Pozdrawiam serdecznie
Cudna hortensja, ja też o takiej marzę i być może będę miała . Ostatnie dwa lata są łaskawe dla ogrodowych dlatego je chętnie przyjmujemy do ogrodów. Róże zaczynają kwitnąć powtórnie i powoli zaczynają jesienne. Może ten sezon zakończy się jednak kolorowo
Pozdrawiam serdecznie
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mam nadzieje, że i do Ciebie dotrze ochłodzenie, nie mówiąc o deszczu
Ja na razie ciesze się tym pierwszym
Ciekawe jak długo
Ja na razie ciesze się tym pierwszym
Ciekawe jak długo