Zielone eriopusa
Re: Zielone eriopusa
Ty już powinnaś nazwać swoje Syngonium macrophyllum Gold lub Lemon
Jak masz Frosted Heart to pokaż 
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- chinanit
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hmm... Wydaje mi się, że nie macie racji. Miałam Frosted Heart, ale mi niestety padło. Zdjęcie zostało.

Moim zdaniem jego liście nie są ani mozajkowe, ani żółtawe. Dla mnie one były popielate z zielonymi nerwami.
Nie będę się upierać, czy to kwestia warunków, czy faktycznie inna odmiana, ale dla mnie było różne od zwykłego chiapense, które tez mam.
Moim zdaniem jego liście nie są ani mozajkowe, ani żółtawe. Dla mnie one były popielate z zielonymi nerwami.
Nie będę się upierać, czy to kwestia warunków, czy faktycznie inna odmiana, ale dla mnie było różne od zwykłego chiapense, które tez mam.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
chinanit tylko,ze te chiapense które mamy u siebie to już zaklimatyzowane, domowe w pełni krajowe
Ja też miałem Frosted Heart importowane z TH i też niestety padło. Zdjęcie poniżej i jest inne od twojego ale według mnie
Dla mnie to klasyczna chloroza. Swoją drogą też wiemy jak ludzie lubią tworzyć nowe nazwy już nazwanych roślin żeby je okrzyknąć rarytasami.

Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A u mnie z chiapense było na odwrót....starsze listki mają ładny zielony kolor a młodsze mają te dziwne przebarwienia
Od jakiegoś czasu zaczęłam podlewać nawozem i widzę, że nowy listek jest już zielony bez tych dziwnych przebarwień
Od jakiegoś czasu zaczęłam podlewać nawozem i widzę, że nowy listek jest już zielony bez tych dziwnych przebarwień
Pawle nadrobiłam me zaległości u ciebie. Super roślinki, potężną masz kolekcję. Cieszy mnie również ,że duzo fachowych informacji znajduje się tu i można śmiało korzystac z porad tu udzielonych. 
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Paweł, może masz rację, ale każdy widzi inaczej. Dla mnie z kolei te dwa syngonia Iwony są identyczne. 
Z pozdrowieniami, Maria
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
- Manuela
- 100p

- Od: 6 mar 2015, o 21:21
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5&start=98" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p5448877" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p5448877" onclick="window.open(this.href);return false;
Mango masię jak na razie dobrze. Jak wyjdzie już pęd to zrobię zdjęcie.
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- xxxkrystian
- 100p

- Od: 30 lip 2010, o 14:17
Dziś będąc w Bie.... było oczywiście mango na wagę takie jak wysiałem i jeszcze inna odmiana
I co się okazało? Pani powiedziała, że to są czterodniówki czyli od czasu zerwania do czasu dostarczenia do sklepu mijają 4 dni. Może dlatego tak dobrze kiełkują.

One są wielkości jabłka

One są wielkości jabłka
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Ciekawostka to czterodniowe mango oby szybko i ładnie wykiełkowało i zdrowo rosło
Pozdrawiam.
Ciekawostka to czterodniowe mango oby szybko i ładnie wykiełkowało i zdrowo rosło
Pozdrawiam.
Już zjedzone aleakurat tego nie polecam. Mdłe w samku było te już kiełkujące było przepyszne. Oczywiście pestki w owocach otwarte. Na pierwszy rzut oka myślałem, że są zamknięte ale to gęsto upakowane włókna zasłoniły pęknięcie.
Poniżej postępy pierwszych pestek.

Poniżej postępy pierwszych pestek.

Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
-
Peklenc
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 22 cze 2015, o 19:26
Powodzenia z mango. Na pierwszym zdjęciu jakby pleśń wkoło pestki (przyczyna mojej porażki z mango)
Poszedłem szybko sprawdzić
ale na szczęście nie ma pleśni. Kurcze niebawem to mi braknie doniczek przez to mango
No ale zobaczymy jak dalej będzie się zachowywało no i jak przeżyje zimę. W zimie pójdzie sobie pod lampę 
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Paweł - ja to nawet moich tillandsii tak nie dopieszczam,
jak Ty planujesz dopieścić swoje ... pestki mango
Mam na myśli tą lampę w zimie
Serio lampa będzie ??
Kibicuję akcji
jak Ty planujesz dopieścić swoje ... pestki mango
Mam na myśli tą lampę w zimie
Serio lampa będzie ??
Kibicuję akcji
Pozdrawiam i zapraszam