Gliniany ogródek...MisiaczekM - 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gliniany ogródek...MisiaczekM - 2013

Post »

Ja też bym końską maść spróbowała....
Albo plastry rozgrzewające ...
No i w pracy kamizelka na plecach - obowiązkowo.
Klimat mamy - jaki mamy. Nie zmienimy go. Trzeba zmienić podejście do niego ;:224

Ja bym obstawiała ostatnie zdjęcie jako "Sympathie" . Ale wszystkie one piękne - rasowe czy kundelki ;:215
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Plastry ostatnie 2 dni robocze.... zakupiłem też plastry z borowiną.... ale to za dużo zachodu...

Dokupiłem też pas neoprenowy i ubierałem się w piątek i sobotę bardzo grubo... zmieniając co jakiś czas garderobę....

Wkurza mnie to! Chwasty wyższe niż rośliny...A ja już boję się do nich schylać by nie było nawrotów....!!

plastry w środę i czwartek dały ulgę, w piątek i sobotę urlop i grzanie ciałka... + niespodzianka w domu...

przez nią jestem wykończony i psychicznie, i fizycznie...

A oto niespodzianka...

Obrazek

Pies w depresji męczony przez człowieka, bo okazał się nierasowy... Wyrzucony z domu, bo za łagodny, bo lgnął do ludzi, mieszkał dwie zimy na osiedlu dokarmiany przez dobrych ludzi... Mądra bestia, nie dała się złapać hyclowi.... złapany przez dobre panie... i umieszczony w tymczasowym przytulisku.... zaadoptowała wszystkie psiaki, taka psia mama, teraz jest jej ciężko bo zostawiła swoje dzieci.... miejmy nadzieję, że zapomni i będzie cieszyć się nowym życiem... Rasa golden r... ale skundlony.... dziś schowała mi się w dzikiej róży i nie chciała wyjść, obraża się często, ciężko ją zrozumieć. Niektóre dobre rzeczy uważa za złe....
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli chodzi o koty, mają się w wzajemnie gdzieś.... Ostatnio tygrys skoczył psu prosto na plecy.... Pies się położył dokładnie w tym miejscu gdzie kot przechodzi przez mur... To było zdziwienie, pies przestraszony, kot z powrotem na murze... Z panterą jak się spotkał, to dostał po nosie łapą... na razie bez pazurków... i był spokój...

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Piotrze, psince jest ciężko, ale na pewno Was pokocha i będzie to miłość jakiej nigdzie nie spotkasz.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz teraz 2 psy i 2 koty?? ;:333
Pisałeś w drugim wątku,że wolno spaceruje :roll: może jeszcze Ci nie ufa i ma stracha,że ją wyprowadzasz na porzucenie :roll: pies po przejściach ma swoje traumy :?
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Misiaczku :wit Miło zobaczyć kociaki ale szkoda,że tak z góry traktują nowego domownika ;:oj Myślę ,że wszystko się ułoży między nimi. Życzę powrotu do zdrówka a wiem co to jest za choróbsko .
Pozdrawiam Ewula
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

asma pisze:Masz teraz 2 psy i 2 koty?? ;:333
Pisałeś w drugim wątku,że wolno spaceruje :roll: może jeszcze Ci nie ufa i ma stracha,że ją wyprowadzasz na porzucenie :roll: pies po przejściach ma swoje traumy :?
Nie, mam jednego psa i dwa koty... i królika ;)
Awatar użytkownika
Ketmia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 cze 2006, o 10:57

Post »

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia! Fajnie, że psinka znalazła dom! :)
pozdrawiam, Ela
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Jej, jak ja dawno u Ciebie nie byłam ! :wit ;:oj :oops:
Widzę, że Twój ogród wciąż się rozwija.. upiększasz go, pielęgnujesz cały czas (w odróżnieniu do mnie :oops: )
I masz przecudownego psiaczka ;:167
Czyżby to Twoja córka grała na gitarze ? ;:172 To widzę, że takich młodych gitarzystek wcale nie jest tak mało, a już się załamywałam ! ;:333 ;:215
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Asiu!! Niestety od maja podupadłem na zdrowiu i stanie psychicznym.... Przez te bóle w plecach (od maja do połowy lipca) odechciało mi się wszystkiego. Przestałem ćwiczyć, zacząłem palić (tydzień nie palę - miesiąc pociągam - nie mogę się z tym wszystkim ogarnąć, a muszę ze względu na nadciśnienie i cukrzycę) i się obżerać, a także wieczory spędzać przy piwku.... moja jedyna pielęgnacja ogrodu to koszenie trawy.... Rabaty zarosły chwastami, a lenistwo u mnie zagościło się una dobre.... Waga nie poszła w górę bo jestem cały czas na deficycie, ale mięśnie praktycznie zniknęły....

PS.
Mały kryzys w domu, bo żona od grudnia nie pracuje... I chyba nie zamierza... Jak to się mówi, musi się odstresować po ostatniej robocie. Ja to rozumiem, bo opieka nad osobą starszą jest strasznie męcząca (szczególnie gdy babuszka jest wredniutka, wyzywająca od różnych itp., myśli że ma służącą do wszystkiego)... Niestety to za polskie wynagrodzenie za niecałe 6 zł za godzinę. A jest kredyt i córka szykuje się na studia.... To by wystarczyło.... Tylko ten odpoczynek się przedłuża. Namawiam ją na emigrację, tam połowy przekleństw by nie rozumiała. Ale mała dzidzia potrzebuje pomocy jeszcze jej kanapeczki robi i lekcje odrabia - dziś kończy 18 lat... Kupiłem walizki, może młoda zrozumie... od 2 lat mówię do niej gościu jak Piotr Bałtroczyk....(za dobrze mieliśmy i zachciało się pobudować, spełniłem marzenie żony i jest duuupppa). Ja jestem blokowiec i nie umiem tego wszystkiego ogarnąć, tęsknie do blokowiska.... Sorrki takie wyznania.... Wasze zdrowie ;:136
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Piotrze ;:4 Przykro ,że tak się posypało... ;:168
Mogłabym powiedzieć,,samo życie,, bo u mnie tak ono często wygląda.
Plecki ....hmmm...może Twój organizm wyraża to co siedzi Ci na końcu języka-buntuje się ...
Często nasz organizm mówi za nas.
Odpoczywaj,ogród nie jest najważniejszy...
Ćwiczonka ...hmmm...podobnie jak u mnie zbyt forsowne...

Rób to co lubisz ;:108 Pamiętaj-też jesteś WAŻNY ;:4
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Piotrze, każdy z nas ma gorsze i lepsze okresy w życiu. Ważne, żeby powstać, otrzepać kolana i dalej. Takie życie. A jednak czasami, może warto skorzystać z pomocy fachowca? Nie wszystko się samo poukłada, należy pomóc sobie, nawet farmakologicznie i terapeutycznie u specjalisty. I wtedy stawiać czoła życiu. Życzę, aby żona znalazła pracę.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Piotrze tak to z reguły jest ,że przeważnie aby było z górki trzeba wejść pod górkę,a życie...no cóż nikt nie mówił,że będzie łatwo,dlatego zawsze powtarzam ,że Ci co mają wszystko w d...mają łatwiej,trzymam kciuki żeby los szybko odwrócił się na lepsze
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To prawda Piotrze :wit , samo życie,,, ja tez coś o tym wiem...Też miałam różne historie, doświadczenia te nie koniecznie radosne i dobre tez mnie chyba bardzo lubią.Bo coraz cos się dzieje.
Także w pełni Cię rozumnie,Ale nie wolno się poddawać.Walcz!!
Żonie mam nadzieję uda się znaleźć, prace , ja też długo byłam bez pracy, potem bez umowy pracowałam( cóz takie mamy realia w naszej Polsce.) długi też mamy,,,
ale rodzina trzymamy się razem.Nie wszystko wżyciu otrzymujemy takie,albo to co chcielibyśmy.Cóż takie jest zycie...
Ale nie pal.Walcz!!Po co ci to.tylko kasy ubywa i zdrowia ;:173
Serdecznie pozdrawiam i życzę z serrca aby wszystkie Twoje problemy się wyrównały,pokój wróciła i do Twojego serca, rodziny i domu :wink:
Pieski śliczne :wink:
A ten clemek, kwitnący to może błękitny anioł??
Takiego teraz sobie kupiliśmy do nowego ogrodu :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”