Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Agnieszka_73
- 200p

- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- Storczykowa

- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
to chyba większość z nas tak ma
, ciągle nowe "chciejstwa" albo nowe wyzwania 
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Storczykowa

no tak. jak już raz storczyki wciągną to nie idzie przestać. jak jedno marzenie się spełni to pojawia się drugie. podoba mi się bardzo wiele storczyków, ale takich bardzo wymarzonych mam teraz 2.
_________
a u pozostałych storczyków jest ok. pędy rosną dość szybko, już są dość spore. tylko pędy Mini marka rosną bardzo powolutku, ale inne szybko. pęd białego ma już 70 cm, pąki są coraz większe. oprócz pęków na głównej łodydze ma jeszcze 3 odgałęzienia, ale może będzie miał więcej. ten pęd ma oczek więcej niż przeciętny Phal. (12, na razie z 3 wychodzą odgałęzienia). przeciętny Phal. ma chyba 3-5 oczek.
_________
a u pozostałych storczyków jest ok. pędy rosną dość szybko, już są dość spore. tylko pędy Mini marka rosną bardzo powolutku, ale inne szybko. pęd białego ma już 70 cm, pąki są coraz większe. oprócz pęków na głównej łodydze ma jeszcze 3 odgałęzienia, ale może będzie miał więcej. ten pęd ma oczek więcej niż przeciętny Phal. (12, na razie z 3 wychodzą odgałęzienia). przeciętny Phal. ma chyba 3-5 oczek.
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Storczykowa

- Storczykowa

mi ciągle czegoś brakuje. bo tyle jest odmian i wzorów, że moja kolekcja w porównaniu z róznorodnością storczyków jest bardzo, bardzo maleńka... ciągle czegoś brakuje. Ostatnio szczególnie mi się podobają Phalaenopsisy rzadkie, oryginalne, ale jednocześnie ładne. są takie, co mi się nie podobają wcale, ale ich nie zbieram. z Phalaenopsisów najbardziej lubię wielkokwiatowe hybrydy, ale wiele z tych o małych kwiatach też mi się podoba. w każdym razie kwiaty muszą być ładne, symetryczne, nie zdeformowane, po prostu normalne.
u pędzików ok. dzisiaj do kilku storczyków wsadziłam patyczki, ale pędy są jeszcze chyba za małe do przypięcia. ale za kilka dni będą już większe. niektóre to chyba rosną ok. 1 cm na dzień, bo z dnia na dzień wyraźnie widać, że są coraz większe. tylko pędzik na Mini Mark rośnie powoli, ale może one tak mają. pęd Liodoro też strasznie powoli rósł. bardzo się cieszę z pędów i mam nadzieję, że wszystkie ładnie zakwitną.
u pędzików ok. dzisiaj do kilku storczyków wsadziłam patyczki, ale pędy są jeszcze chyba za małe do przypięcia. ale za kilka dni będą już większe. niektóre to chyba rosną ok. 1 cm na dzień, bo z dnia na dzień wyraźnie widać, że są coraz większe. tylko pędzik na Mini Mark rośnie powoli, ale może one tak mają. pęd Liodoro też strasznie powoli rósł. bardzo się cieszę z pędów i mam nadzieję, że wszystkie ładnie zakwitną.
- Storczykowa