Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija-cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija-cz.4

Post »

Kinga! Ponieważ mam dość biegania po wątkach i szukania Ciebie, muszę zaznaczyć teraz swój ślad, bo inaczej nei skończę czytać Twojego wątku do końca :;230 Zaznaczam się więc wbrew swoim zwyczajom, ale muszę po prostu.
Jak na razie - i zresztą jak wiesz - byłam pod wrażeniem Twojego poczucia humoru, Twoich kubeczków dla hoi i innych wynalazków, i z prawdziwą przyjemnością czytam, co o nich piszesz. Ale prujesz jak z przecinakiem z tym wątkiem, bo i masz co pokazywać, i naprawdę lektura tego wątku jest prawdziwą przyjemnością.
Hoje jak hoje - jakie mają być jak nie piękne, przecież wiadomo to wszystkim. Kto myśli inaczej, ten jeszcze nie wie, że ma hojozę i już. Niech popatrzy na Twoje zdjęcia.
O hibiskusach jeszcze się nie wypowiem, bo na razie podziwiam. Jestem ciekawa, co z moich pouszkiwań wyniknie... :;230 Pozdrawiam! ;:196
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Bizu
100p
100p
Od: 28 cze 2014, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Odpadły kolejne listki. Idę zrobić tak jak napisałaś.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Grazyna, Henryku, dziekuje. Ten lobuz sie ostatnio wykazuje i jak na swoje gabaryty dosc ladnie kwitnie.
Blueberry, ide podziwiac.
Piasku, ja tez czase zaznaczam. Czesto chetnie zagladam do watkow, podziwiam zdjecia, podczytuje madre rady, ale nie bardzo mam co powiedziec, wiec nie pisze. Zaznaczam tylko, zeby nie szukac. Czy ja pruje?? Eee... Wcale. Czasem watek kibluje po kilka dni zapuszczony jak broda Rumcajsa, czasem jest co pokazac, to wrzucam zdjecia. Lato liche, to nie ma bogato.
Bizu, mam nadzieje ze nie wylysieje zupelnie, ale nawet jeśli to jeszcze nic straconego.

Dzis mi zakwitl Antilles Saumon - lubie drania, z tymi miniaturowymi kwiatuszkami. W ogole to taki mini jest - rosnie wolniutko, kwiatuszki malusie - taki typ.
Obrazek

Drzewo na nowym jedzonku dostalo kwiatowego amoku.

Obrazek
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
eriopus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 cze 2015, o 19:16

Post »

O masz co jeden hibiskukus to piękniejszy :) A jak ty je zimą przechowujesz?
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kinga no coś ty, jak to Antilles wolno rośnie, kwiaty owszem ma delikatne ale też nie są mini :shock:
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eriopus, dziekuje. Zima, tak jak i latem - parapety.
Paulina, Antilles nalezy do tych mniejszych - dorasta do 90cm wysokosci, a wielkosc kwiatow jest w klasie mini. Mniej niz 5 cali. Tak jest klasyfikowany w IHS. http://www.internationalhibiscussociety ... index1.php
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To mój się na pewno do nich nie zalicza.
Gdybym go nie cięła miałby już dobre 2 metry, kwiat minimum 10 cm średnicy, długiego nocha nie liczę.
Nie jeden hibiskus mu zazdrości bo sam nie jest tak duży :lol:
Wychodzi na to, że wiadomości które tam wpisali nie do końca odnoszą się do tej odmiany :roll:
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zweryfikujemy. ;:306 Moj poki co odpowiada wzorcowi. 10cm to wlasnie < 5 cali, wiec to by sie zgadzalo. Liczy sie srednica kwiatu. Nochal ma bajeczny.
Kinga
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Tak czy inaczej, piękny jest :wink: A z ciekawości spytam: ile lat ma drzewo? Bajeczne jest ;:173 A zdjęcia bliźniaków jeszcze siedzą w aparacie, dopiero obrabiam poprzednią sesję :oops: ale dzisiaj co nieco pokażę w wątku ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

8 lat. Co roku gole korone do lysiutka, zostawiajac tylko kikutki konarow.
Kinga
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

crazydaisy pisze:8 lat. Co roku gole korone do lysiutka, zostawiajac tylko kikutki konarow.
Na łyso? To tak można? :shock:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze, nie mam zdjec. Tak, mozna, oczywiscie patrzac zeby zostawic oczka, z ktorych wybija nowe pedy. Po tej stronie, po ktorej sie chce. Poniewaz ten akurat ma tendencje do przewieszania galezi, wymuszam odbijanie do gory na ile sie da. Jak widac po pokroju srednio mi to wychodzi.
Kinga
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zdziwiło mnie to strzyżenie co roku... bo że ostrzyc można to wiem. Na innym forum doradzono mi ogolenie adonisa, listki miał bardzo klapnięte - trochę to pomogło, chociaż nadal są dalekie od ideału :roll: Kiedy zwykle strzyżesz drzewo?
Pozdrawiam, Natalia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Bizu
100p
100p
Od: 28 cze 2014, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale drzewo, pokazowe ;:oj
A ten "mały" jaki długi dzyndzel ma :lol:
A zimą jakie masz temperatury w obrębie parapetów?
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znalazlam zdjecie, ale juz odrastajacego. W tym roku zostal o jednym listku.
Obrazek

Blueberry, bo to sie ogromniaste przez lato robi, wiec jak go ogole, to jest bardziej ogarniety. Ten typ ma pokroj nieco plozacy jak widac, wiec gdyby nie byl regularnie silnie ciety, mialabym nie drzewko, a jakiegos obwisia. :wink: Jak pisalam, to dosc stara roslina. Z mloda bym tego nie probowala i tez nie cielam tego hibiskusa tak ostro przez jego pierwsze lata. Tne pod koniec zimy, zeby zdazyl cokolwiek odrosnac przed sezonem kwitnienia. Bywa, ze kwitnie i w zimie...
Bizu, bo taka jego uroda. Wlasnie to jet fikusne u tych o niewielkich kwiatach. Pretoslup potrafi byc czasem elegancko wywiniety. W tym momencie juz i kwiat wywinal platki, otwierajac sie w pelni.
Zima na parapetach mam ok. 18 stopni. Minimalna dla hibiskusow to 15. W sumie lepiej, jeśli nie maja za cieplo, bo wyzsza temperatura pobudza wegetacje, a przy braku swiatla - krotki dzien - pedy by sie wyciagaly.
Kinga
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”