Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Elu jestem, jestem... Ostatnio z córką robiłyśmy drzewo genealogiczne do szkoły i to mnie pochłonęło, ale wieczorkiem zerkam na forum i podczytuję chociaż nie zawsze piszę bo czasu brak, a i zaraz oko mi się zamyka jak tak w łóżeczku z kompem na kolanach siedzę :lol:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Taaak przez to drzewo genealogiczne też dawno temu przechodziłam jak moje panny miały duuużo lat mniej niż teraz .
Robienie drzewka pochłania bez reszty, fajna zabawa no i bardziej poznajemy swoją rodzinę, jej dzieje.
A ja już się bałam że jakaś bakteria złożyła Cię w łóżku :cry: .

Jolu starczyło ci sadzonek czy wiosną podesłać kolejną turę :?:

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

tija pisze:A ja już się bałam że jakaś bakteria złożyła Cię w łóżku :cry: .
Jolu starczyło ci sadzonek czy wiosną podesłać kolejną turę :?:

Pozdrawiam cieplutko
Eluś bakterie to się mnie czepiają na szczęście rzadko tak więc dziękuję za troskę ;:21
A co do sadzonek, to ...... myślę, że chyba starczyło Elu. Rozmieściłam je na skarpie w trzech miejscach. Pomiędzy nimi planuję posadzić jakieś inne okrywowe roślinki, tak żeby powstały po zakwitnięciu takie kolorowe "plamy".. :wink: A co wyjdzie z planów to się okaże :? Bardzo dziękuję za propozycję..
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale pracy włożyliście,ale opłaciło się,teraz tylko czekać na wiosnę,
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

No nie. W przyszłym roku, to juz tylko o roslinach bedziemy czytać , bo wszystko juz u was zrobione! Gratulacje! A zaukupy- super! Już czuję ten zapach lawenda, tamaryszek...mmmm....
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Marylko witam na mojej działce :)
Aga dużo jest zrobione, ale jeszcze dużo zostało :? Jak pogoda pozwoli to jeszcze troszkę popracujemy jutro i w poniedziałek i koniec....Reszta w przyszłym roku :? Oto parę zdjęć na koniec, bo widocznych postępów prac już nie będzie :(
Posadziłam takie różyczki...Ta pnąca puściła już listki. Oberwać?
Obrazek
Tuje =wyłożona agrowłóknina i kora. Na drugi rok dopiero zrobię jakieś obrzeże :?
Obrazek
Altanka w środku wymalowana, płytki położone, jeszcze tylko fuga /kolega zaoferował pomoc i położył nam płytki :lol: /
Obrazek
Altanka "z prawa i z lewa" z zaczątkiem tarasu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dęby na działeczce sąsiadującej z naszą :)
Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Witajcie! Ale fantastyczne foty! Przepraszam, że tak się entuzjazmuję, ale przepadam wprost za "fotami z roboty"!!! To daje tyle radości! Można z Wami cieszyć sie z postępów! Po prostu - super. Deski tarasowe- marzenie...przede mną też to jeszcze (w mniejszym formacie).

Róże to dla mnie wciąż czarna magia. Choć jakieś pnące sie wybijają pod żywopłotem...Ta parkowa jest szczególnie urokliwa dla mnie...no i Dęby...Jeszcze mają liście? U mnie juz dawno tylko konary.
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Witam serdecznie! :lol:
I choć siąpi i pada macie wspaniały dach nad głową!Terez to chyba i nocować możecie! Wspaniale Wam idzie!Oj, będzie pięknie! Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękna altanka :) i to wykończenie jej :) super :) nic tylko zamieszkać w altance :D choć latem na kilka dni ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Oranio, Karolu miło Was gościć :lol:
agape pisze: ale przepadam wprost za "fotami z roboty"!!! To daje tyle radości! Można z Wami cieszyć się z postępów!
Róże to dla mnie wciąż czarna magia.
Dęby...Jeszcze mają liście? U mnie już dawno tylko konary.
Agnieszko, ja też lubię oglądąć właśnie takie zdjęcia, na których widać zmiany i postępy w pracy, a najlepiej to takie typu "przed i po" i również tak jak Ty cieszyć się razem z innymi ...
Co do róż, to ja się też nie znam :? kupiłam jakiś obornik granulowany i wsadziłam do ziemi takiej jaką mam...Zobaczymy...Tę pnącą posadziłam wcześniej i to bez obornika i puszcza już listki to chyba znak że się jej choć troszkę podoba...
Zdjęcie dębów przedwczorajsze :)

Dostałam dzisiaj trochę roślinek i krótkie popołudnie spędziłam na wsadzaniu, aż mnie ciemnica zastała. :x Było fajnie ciepło, tylko strasznie ponuro :roll:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Dzisiaj też fajna pogoda, słonecznie, ciepło tylko wiatr straszny....5 godzinek spędzonych na działce....Skarpa strasznie zarosła to plewiłam, plewiłam... i nie wyplewiłam wszystkiego...Ehhh
A na koniec pstryknęłam piękne niebo...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu, ale Ci sie udało pstryknąc super fotki, rewelacja, coś pięknego te fotki Obrazek Mogę się na nie gapic i gapic Obrazek
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Elu w tamtym tygodniu też było takie niebo, a ja nie miałam aparatu :evil: Nie mogłam tego przeżałować .....Więc teraz za każdym razem brałam aparat i udało się :lol: trafić na to cudo...Ja też mogę na nie patrzeć i patrzec..
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

fotki rewelacyjne !!! Robione były cyfrowka czy lustrzanką ?
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

gulek pisze:fotki rewelacyjne !!! Robione były cyfrowka czy lustrzanką ?
Cyfrówką Olimpusem :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”