Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

Ewuś kiedyś oglądałam program i widziałam ze są pasty które nadają się na smarowanie obdartej kory, taka sztuczna kora,,Może popytaj w większych ogrodniczych sklepach. ;:196 warto powalczyć....Cudne widoczki, szkoda takie stracić. ;:174
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu ogród jakby nic się nie stało, a prawda jest inna więc już innymi oczami patrzę na niego. Ciebie i Anię ściskam serdecznie i takie spotkania są Ci teraz bardzo potrzebne ;:162
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na te poprzednie zdjęcia porównawcze to ja po prostu nie mogę patrzeć ;:219 Takie piękne hortensje zniszczone, ech dużo Ci napsuło , oj dużo :( Ale przyroda to nadrobi i całe szczęście , trzymam kciuki i oby Ci sił nie zabrakło ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ewuś ja też już inaczej patrzę na te wcześniejsze zdjęcia, taki piękny ogród, aż żal serce ściska. U mnie to tylko drzewa w lesie, bez ładu , składu, tylko roboty dużo, a u Ciebie tak pięknie, przemyślane i zadbane. Nie ma sprawiedliwości. Ale trzymaj się i nie załamuj, może u mnie coś znajdziesz. Bez skrępowania pisz na PW.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Ewuniu, bardzo się cieszę, że udało mi się poprawić Ci humorek choć na chwilkę ;:196 Z resztą, niektóre roślinki też starają się podnieść i pokazać, że "nic się nie stało". Myślę, że tak, jak nie umiemy przewidzieć sił niszczących przyrody, tak samo nie doceniamy jej umiejętności i pędu do regeneracji. Drzewostan masz porządnie uszczuplony i tego się w krótkim czasie niestety nie da zmienić, ale większość bylin wiosną wyjdzie z ziemi, jakby nigdy nic i uśmiechnie się do Ciebie ;:173 Zniszczone krzewy zweryfikuje zima, ale i tu jestem wbrew Twoim czarnym scenariuszom dobrej myśli. Nie może być tak, że ciągle będzie pod górkę, za każdy kopniak musi być nagroda i wierzę, że Twój ogród zrobi Ci mimo wszystko niespodziankę wiosną :) Ogrom pracy za Wami, wiele jeszcze przed (daj sobie pomóc kobito, bo będziemy się gniewać ;:302 ). Wiem, że czasem jest ciężko, ale przecież to takie Twoje niby-dziecko, więc kochasz i będziesz pielęgnować jak swoje :wink: Powoli, krok po kroczku odzyskasz swój raj - będzie inny, ale nie mam ani grama wątpliwości, że będzie piękny! I tego się trzymamy :D
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Ewa moze zaczne co nieco doniczkowac, zebys mogla posadzi tylko powiedz co chcesz. Nie moge do Ciebie podjechac jestem znowu sama ;:196 ;:196 ;:
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu fotki porównawcze pokazują ogrom zniszczeń lecz najważniejsze ,ze Wam sie nic nie stało .Tak jak Ania pisze wiosną ogródek się odrodzi na nowo ,ale drzewom zajmie to trochę więcej czasu .Ukorzeniam dla Ciebie Oczęta, więc latem pokażą Ci swoje kwiaty i pomogą zapomnieć i troskach przeszłego roku ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Najważniejsze, że Wy cali. U Ciebie ogród padł pod wodą u mnie z braku wody - ot życie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu zaglądam co wieczór i gdzie Ty tak bez nas ;:4
Napisz mi kochana czy głodek może o tej porze zbrzydnąć, bo podlewam od czasu do czasu ale podusia lekko podsuszona. Żółwik ma pączki ;:168
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam czwartkowo. :wit
Wybaczcie, że rzadko coś tu piszę, ale co mam pisać? Dalej mam demolkę w ogrodzie, a do tego okropną suszę. Lejący się z nieba żar odbiera mi resztki sił i chęci do robienia czegokolwiek.
Zdjęć nie robię, bo nie mam co pokazać. Niektóre roślinki starają się zregenerować, ale mimo podlewania upał je wysusza niemiłosiernie.

Marysiu jestem, tylko nie mam natchnienia. :wink:
Karmnik ościsty ma płyciutko korzenie i pewnie jest ugotowany. W takich upałach potrzebuje dość częstego podlewania. Ponadto ma tendencje do wygołacania środka kępy. Jak widzę, że zaczyna od środka zanikać, to kroję taką kępę na mniejsze i rozsadzam. :)
Mój żółwik też ma kilka pączków, bo okryła ja jakaś gałąź, ale za to prawie wcale nie ma liści. :lol: :wit

Aniu- kuleczko padł pod wodą, a teraz resztki wysychają na wiór. Żar leje się z nieba okrutny, ziemia przypomina skałę. Susza taka sama jak i u Ciebie. Zamiast trawy mam szeleszczące siano, a rokowania na spokojny deszczyk marne. :?

Jadziu wyobraź sobie, że jeden patyczek od Ciebie puścił listki i szczęśliwie przetrwał nawałnicę, ale to nie oczęta, więc dzięki Ci o Pani. ;:196 My cali, chałupka prawie cała, a najwięcej ucierpiał ogród, ale on sobie poradzi. Dosadzę trochę krzaczorków, a część bylin na wiosnę powróci do życia. Reszta jak ja to mówię wyjdzie w praniu. :wink: :wit

Stasiu teraz pewnie i Ciebie nie ma, bo moczysz nogi w jeziorku. Na razie nie pora na doniczkowanie. Jak te upały trochę odpuszczą, to wpadnę do Was. :wit

Aniu ja za każdego kopniaka w nagrodę dostaję.......drugiego. :lol: Wiesz, że przecież nieszczęścia chodzą parami. :wink:
Tak jak piszesz rośliny usiłują się regenerować, tylko ta susza im w tym nie pomaga, a podlewanie niewiele daje. Na rabatkach zrobiło się dużo miejsca, więc chwaściska rosną ze zdwojoną energią, bo staram się podlewać bylinowe niedobitki, a chwasty z tego korzystają bez krępacji. :lol:

Dorotko mi właśnie drzew najbardziej szkoda, bo na nie trzeba długo czekać. O nowych nasadzeniach na razie nie myślę, bo za gorąco, ale dwa spore drzewka już kupiłam, bo wizyta w szkółce baaardzo leczniczo działa na mą poranioną duszę. ;:224 :wit

Karolino siły to materiał deficytowy u mnie, ale jeszcze jakoś działam. Hortusiom się mocno oberwało, ale już widzę, że bidulki zaczynają puszczać nowe listki. :D :wit

Kasiulko ja tej pasty musiałabym mieć całe wiadra. Myślę jednak, że poddam ogród naturalnej selekcji i wiosną się okaże co przetrwało, a co trzeba usunąć. :wit

Fotek nie będzie, bo na razie mój ogród nie nadaje się do fotografowania. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ewuś w takie upały nie da rady robić a ratujemy woda co się da aby korzenie przetrwały...Zdjęcia zaczniesz robić za rok, nadal będzie pięknie,,, ;:196 Zmieni się widok u Ciebie ale mam nadzieje że wiele drzew da sobie rady. ;:196 Byliny odrosną teraz nie będzie koloru ale od wiosny znowu się zacznie. ;:63
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Zatkało mnie ...co może zrobić żywioł ...nigdy nie miałam z czymś takim do czynienia ...wielki żal . Jednak czas szybko leci i pomału ogród się zregeneruje .Wiadomo drzewa tak szybko nie urosną ale byliny i krzewy już niedługo będą cieszyć twoje oczy ...całym sercem jestem z tobą .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Ewuniu ;:196 i ja jestem duchem z Tobą ;:168
Bardzo serdecznie pozdrawiam i życzę dużo sił i zdrówka ;:cm
Będzie dobrze ;:333 dasz radę ze wszystkim .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu właśnie wróciłam od sąsiadów którym opowiadaliśmy o spotkaniu u Ciebie. Ja taki ogród z maja zachowałam w pamięci i jak mi się kiedyś zdarzy przyjechać powtórnie to wiem, że taki znowu zastanę...no może z małymi poprawkami ;:196 Pochwal się co kupiłaś bo jak już nie ma zdjęć to przynajmniej niech nazwy będą ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu jesienią postaram się coś zapatyczkować specjalnie dla Ciebie oczywiście z tych pustaczków.Przecież nie będziesz mieć wciąż pod górkę ;:196 U mnie też sucho ,ale jeszcze staram się dziennie podlewać i rośliny jakoś się trzymają .Niestety mączniak zaczyna je atakować ;:174 No cóż taki mamy klimat :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”