Kawałek szczęścia cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia cz. 2

Post »

Iwonko byłam u Marysi, więc to Małopolska :). Urlop się udał, pogoda dopisała, może trochę za krótko, ale najważniejsze, że z rodziną :). Lilii już się trochę nazbierało, ale jeszcze muszę dokupić, bo widzę, że dobrze im u mnie. Na warzywka czekają szczególnie dzieciaki :).
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Asiu takie swoje warzywka świetna sprawa ;:333
A i kwiatów dużo u Ciebie .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, gdy zaczęłam myśleć o ogrodzie to od razu postanowiłam, że będzie w nim dużo kwiatów. Na razie jest tylko trochę :), ale na pewno będzie więcej :).

Adamie ogród ma to do siebie, że uczy nas nie tylko cierpliwości, ale i troski o roślinki. Jeśli uznam, że tej czy innej roślince jest w danym miejscu źle, to na pewno będzie zmiana :).
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale gigantyczna cebula ;:138 U mnie duża rośnie jedynie cukinia jak się zagapię :;230
Znasz nazwę czwartej lilii, różowo białej :?:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, kochana - u Ciebie już nie tylko kolorowo i zapachowo, ale dodatkowo bardzo smacznie: owocowo i warzywnie. ;:138 ;:138
Właśnie sobie uświadomiłam, że moja liatra jeszcze nie kwitnie. Astry już mają kwiaty, a liatra jeszcze nie. Zresztą nie tylko ona... ;:222
Pięknie w Twoim ogrodzie! ;:33
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu cebula rośnie, ale nie każda. Dziś wyrwałam jedną czerwoną i taka sobie :), ale coś już jest i do garnka jest co wrzucić :). Nazwy lilii miałam zapisane, ale znaczniki się zmyły i nie wiem, jak się nazywają.

Lucynko nie lubię ogrodu wymuskanego pod linijkę, gdzie tylko ogrodnik ma zajęcie. Lubię wyjść do ogrodu i przynieść jego dary, a potem zrobić z tego smaczny obiad. A do tego kwiaty, które przyciągają motyle, pszczoły, bąki. U mnie zakwitła jedna chryzantema, astry też oglądałam i też już mają pąki, więc pewnie nie długo zakwitną.
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Asiu pospacerowałam po twoim ogrodzie i popodziwiałam,budleja u mnie przekwitła raz i szykuje się do drugiego kwitnienia, lilie tez już końcówka kwitnienia.Przez te upały wszystko szybko przekwita ;:174
Warzywka też mam swoje nie kupuję prawie żadnych bo mają inny smak i dzieci zaraz wyczuwają, mówią wtedy że te kupowane warzywa są plastikowe bez smaku ;:306
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu masz rację. W tym roku wszystko szybciej przekwita. Nie można nadążyć za pogodą. Jednego dnia upał, na drugi temperatura niższa o 10 stopni. My się źle czujemy i rośliny pewnie też.

Dziś znów przeszłam się po ogrodzie z aparatem (korzystam póki baterie naładowane).

Moje rabatki z różami i liliami przy tarasie.
Obrazek

Obrazek

Na jabłonce utrzymały się trzy jabłuszka. Będą papierówki :).
Obrazek

Byczków (aksamitek) jeszcze w tym roku nie pokazywałam :).
Obrazek

Obrazek

Aronia
Obrazek

Białe floksy kończą kwitnienie (za sucho jest pod siatką sąsiadów). Muszę zmienić im miejscówkę.
Obrazek

Mała budlejka (inny kolorek, a czekam jeszcze na dwie).
Obrazek

Nagietki i kosmosy
Obrazek

Obrazek

Nasturcje i kosmosy :).
Obrazek

Lwie paszcze
Obrazek

I coś z domowych.
Storczyk, którego po raz pierwszy nie uśmierciłam :).
Obrazek

I nowy skrętnik, którego dostałam jako gratisik. Z jednego listka taka piękność.
Obrazek

Pozdrawiam i do następnego razu :).
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Asiu, jeszcze trochę i będziesz miała busz jak inni po 10 latach. Fajnie wyglądają rabatki, kiedy się posadzi dużo różności, a jak jeszcze rosną zdrowo i się rozrastają, to serce rośnie! Skrętniki masz cudne, ostatnio w sklepie widziałam takowego i pomyślałam o Tobie :)
Ja również jestem fanką swoich warzyw - trzeba się narobić, ale przynajmniej mają smak i witaminy.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Asiu kwitnień masz też sporo,bardzo lubię kosmos jest taki wdzięczny a bezproblemowy.I storczyk taki sam ja mam życzę Ci by tak Ci rósł jak u mnie,bo mój zwariował z kwitnieniem :D Ja też z pewną nieśmiałością podchodzę do skrętników chyba wzajemnie ze skrętnikami się siebie boimy ;:306
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, ciekawy duecik róż z liliami. ;:333
Czy jedne i drugie kwiatki pachną? Jeśli tak, to masz wspaniały klimacik podczas spożywania kawki na tarasie. Tylko pozazdrościć! ;:215

-- 28 lip 2015, o 22:24 --

Asiu - spostrzegłam, że dodałam do Twojego imienia dodatkową literę. Wybacz, proszę. ;:196 ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biotit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2014, o 00:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pani Prof.
Obrazek za podpisywanie kwiatków, nie każdy wszystko wie.
8-)
Moje wątki
Festina Lente
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie mili goście. Nawet nie wiedziałam, że tyle osób do mnie przywędrowało, bo powiadomień brak. Zerknęłam i już odpisuję :).

Aniu jeszcze troszkę się zejdzie, aż wszystko się rozrośnie i będzie trochę cienia na działce, bo na razie to mamy patelnię, nie ma się gdzie skryć. Skrętniki to moja forumowa miłość. Lubię, gdy na parapetach też coś kwitnie :). A warzywka to jest to. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez warzyw. Niech będzie trochę, ale fajnie jest wyjść i przynieść coś do obiadu.

Iwonko kosmos u mnie jest pierwszy raz. Nie dawno się o nim dowiedziałam, ale na pewno zagości na stałe w moim ogrodzie.

Lucynko nic się nie stało :). Lilie pachną mocno, a róże nie wszystkie. Myślę, że mocniejszego zapachu to bym mój eM. już nie wytrzymał ;:306 , bo kawkę to on na tarasie przeważnie pije.

Piotrze podpisuję te, które znam, a jeśli nie znam to pytam. Ciągle jestem początkującą ogrodniczką :).
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Oj widzę ,że mam koleżankę miłośniczkę warzywniaka jak ja :tan ja dziś dynię przyniosłam do domu :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, mój eM. wczoraj znalazł całkiem pokaźnych rozmiarów dyńkę zaplątaną w krzak róży pomarszczonej. Ja widziałam tylko dwie małe, a tu proszę, jaka niespodzianka. Już się cieszę, bo będzie na zupkę. Tylko wody trzeba dużo lać, żeby jeszcze rosły.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”