Kawałek szczęścia cz. 2
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia cz. 2
Iwonko byłam u Marysi, więc to Małopolska
. Urlop się udał, pogoda dopisała, może trochę za krótko, ale najważniejsze, że z rodziną
. Lilii już się trochę nazbierało, ale jeszcze muszę dokupić, bo widzę, że dobrze im u mnie. Na warzywka czekają szczególnie dzieciaki
.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Asiu takie swoje warzywka świetna sprawa
A i kwiatów dużo u Ciebie .
A i kwiatów dużo u Ciebie .
Pozdrawiam Alicja
- cyganka77

Alu, gdy zaczęłam myśleć o ogrodzie to od razu postanowiłam, że będzie w nim dużo kwiatów. Na razie jest tylko trochę
, ale na pewno będzie więcej
.
Adamie ogród ma to do siebie, że uczy nas nie tylko cierpliwości, ale i troski o roślinki. Jeśli uznam, że tej czy innej roślince jest w danym miejscu źle, to na pewno będzie zmiana
.
Adamie ogród ma to do siebie, że uczy nas nie tylko cierpliwości, ale i troski o roślinki. Jeśli uznam, że tej czy innej roślince jest w danym miejscu źle, to na pewno będzie zmiana
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale gigantyczna cebula
U mnie duża rośnie jedynie cukinia jak się zagapię
Znasz nazwę czwartej lilii, różowo białej
Znasz nazwę czwartej lilii, różowo białej
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, kochana - u Ciebie już nie tylko kolorowo i zapachowo, ale dodatkowo bardzo smacznie: owocowo i warzywnie.
Właśnie sobie uświadomiłam, że moja liatra jeszcze nie kwitnie. Astry już mają kwiaty, a liatra jeszcze nie. Zresztą nie tylko ona...
Pięknie w Twoim ogrodzie!
Właśnie sobie uświadomiłam, że moja liatra jeszcze nie kwitnie. Astry już mają kwiaty, a liatra jeszcze nie. Zresztą nie tylko ona...
Pięknie w Twoim ogrodzie!
- cyganka77

Aniu cebula rośnie, ale nie każda. Dziś wyrwałam jedną czerwoną i taka sobie
, ale coś już jest i do garnka jest co wrzucić
. Nazwy lilii miałam zapisane, ale znaczniki się zmyły i nie wiem, jak się nazywają.
Lucynko nie lubię ogrodu wymuskanego pod linijkę, gdzie tylko ogrodnik ma zajęcie. Lubię wyjść do ogrodu i przynieść jego dary, a potem zrobić z tego smaczny obiad. A do tego kwiaty, które przyciągają motyle, pszczoły, bąki. U mnie zakwitła jedna chryzantema, astry też oglądałam i też już mają pąki, więc pewnie nie długo zakwitną.
Lucynko nie lubię ogrodu wymuskanego pod linijkę, gdzie tylko ogrodnik ma zajęcie. Lubię wyjść do ogrodu i przynieść jego dary, a potem zrobić z tego smaczny obiad. A do tego kwiaty, które przyciągają motyle, pszczoły, bąki. U mnie zakwitła jedna chryzantema, astry też oglądałam i też już mają pąki, więc pewnie nie długo zakwitną.
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Asiu pospacerowałam po twoim ogrodzie i popodziwiałam,budleja u mnie przekwitła raz i szykuje się do drugiego kwitnienia, lilie tez już końcówka kwitnienia.Przez te upały wszystko szybko przekwita
Warzywka też mam swoje nie kupuję prawie żadnych bo mają inny smak i dzieci zaraz wyczuwają, mówią wtedy że te kupowane warzywa są plastikowe bez smaku
Warzywka też mam swoje nie kupuję prawie żadnych bo mają inny smak i dzieci zaraz wyczuwają, mówią wtedy że te kupowane warzywa są plastikowe bez smaku
- cyganka77

Krysiu masz rację. W tym roku wszystko szybciej przekwita. Nie można nadążyć za pogodą. Jednego dnia upał, na drugi temperatura niższa o 10 stopni. My się źle czujemy i rośliny pewnie też.
Dziś znów przeszłam się po ogrodzie z aparatem (korzystam póki baterie naładowane).
Moje rabatki z różami i liliami przy tarasie.

Na jabłonce utrzymały się trzy jabłuszka. Będą papierówki
.

Byczków (aksamitek) jeszcze w tym roku nie pokazywałam
.

Aronia

Białe floksy kończą kwitnienie (za sucho jest pod siatką sąsiadów). Muszę zmienić im miejscówkę.

Mała budlejka (inny kolorek, a czekam jeszcze na dwie).

Nagietki i kosmosy

Nasturcje i kosmosy
.

Lwie paszcze

I coś z domowych.
Storczyk, którego po raz pierwszy nie uśmierciłam
.

I nowy skrętnik, którego dostałam jako gratisik. Z jednego listka taka piękność.

Pozdrawiam i do następnego razu
.
Dziś znów przeszłam się po ogrodzie z aparatem (korzystam póki baterie naładowane).
Moje rabatki z różami i liliami przy tarasie.
Na jabłonce utrzymały się trzy jabłuszka. Będą papierówki
Byczków (aksamitek) jeszcze w tym roku nie pokazywałam
Aronia
Białe floksy kończą kwitnienie (za sucho jest pod siatką sąsiadów). Muszę zmienić im miejscówkę.
Mała budlejka (inny kolorek, a czekam jeszcze na dwie).
Nagietki i kosmosy
Nasturcje i kosmosy
Lwie paszcze
I coś z domowych.
Storczyk, którego po raz pierwszy nie uśmierciłam
I nowy skrętnik, którego dostałam jako gratisik. Z jednego listka taka piękność.
Pozdrawiam i do następnego razu
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Asiu, jeszcze trochę i będziesz miała busz jak inni po 10 latach. Fajnie wyglądają rabatki, kiedy się posadzi dużo różności, a jak jeszcze rosną zdrowo i się rozrastają, to serce rośnie! Skrętniki masz cudne, ostatnio w sklepie widziałam takowego i pomyślałam o Tobie
Ja również jestem fanką swoich warzyw - trzeba się narobić, ale przynajmniej mają smak i witaminy.
Ja również jestem fanką swoich warzyw - trzeba się narobić, ale przynajmniej mają smak i witaminy.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Asiu kwitnień masz też sporo,bardzo lubię kosmos jest taki wdzięczny a bezproblemowy.I storczyk taki sam ja mam życzę Ci by tak Ci rósł jak u mnie,bo mój zwariował z kwitnieniem
Ja też z pewną nieśmiałością podchodzę do skrętników chyba wzajemnie ze skrętnikami się siebie boimy 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kasiu, ciekawy duecik róż z liliami.
Czy jedne i drugie kwiatki pachną? Jeśli tak, to masz wspaniały klimacik podczas spożywania kawki na tarasie. Tylko pozazdrościć!
-- 28 lip 2015, o 22:24 --
Asiu - spostrzegłam, że dodałam do Twojego imienia dodatkową literę. Wybacz, proszę.

Czy jedne i drugie kwiatki pachną? Jeśli tak, to masz wspaniały klimacik podczas spożywania kawki na tarasie. Tylko pozazdrościć!
-- 28 lip 2015, o 22:24 --
Asiu - spostrzegłam, że dodałam do Twojego imienia dodatkową literę. Wybacz, proszę.
- cyganka77

Witajcie mili goście. Nawet nie wiedziałam, że tyle osób do mnie przywędrowało, bo powiadomień brak. Zerknęłam i już odpisuję
.
Aniu jeszcze troszkę się zejdzie, aż wszystko się rozrośnie i będzie trochę cienia na działce, bo na razie to mamy patelnię, nie ma się gdzie skryć. Skrętniki to moja forumowa miłość. Lubię, gdy na parapetach też coś kwitnie
. A warzywka to jest to. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez warzyw. Niech będzie trochę, ale fajnie jest wyjść i przynieść coś do obiadu.
Iwonko kosmos u mnie jest pierwszy raz. Nie dawno się o nim dowiedziałam, ale na pewno zagości na stałe w moim ogrodzie.
Lucynko nic się nie stało
. Lilie pachną mocno, a róże nie wszystkie. Myślę, że mocniejszego zapachu to bym mój eM. już nie wytrzymał
, bo kawkę to on na tarasie przeważnie pije.
Piotrze podpisuję te, które znam, a jeśli nie znam to pytam. Ciągle jestem początkującą ogrodniczką
.
Aniu jeszcze troszkę się zejdzie, aż wszystko się rozrośnie i będzie trochę cienia na działce, bo na razie to mamy patelnię, nie ma się gdzie skryć. Skrętniki to moja forumowa miłość. Lubię, gdy na parapetach też coś kwitnie
Iwonko kosmos u mnie jest pierwszy raz. Nie dawno się o nim dowiedziałam, ale na pewno zagości na stałe w moim ogrodzie.
Lucynko nic się nie stało
Piotrze podpisuję te, które znam, a jeśli nie znam to pytam. Ciągle jestem początkującą ogrodniczką
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Oj widzę ,że mam koleżankę miłośniczkę warzywniaka jak ja
ja dziś dynię przyniosłam do domu 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- cyganka77

Iwonko, mój eM. wczoraj znalazł całkiem pokaźnych rozmiarów dyńkę zaplątaną w krzak róży pomarszczonej. Ja widziałam tylko dwie małe, a tu proszę, jaka niespodzianka. Już się cieszę, bo będzie na zupkę. Tylko wody trzeba dużo lać, żeby jeszcze rosły.