A teraz już bieżące odpowiedzi.
Soniu,moja hortensja na pniu jest taka kupiona i nawet nie wiem czy szczepiona ,czy tak była prowadzona ,rośnie jak szalona ,kwiaty ma duże ,potem różowe,nieraz od deszczu wszystko wisi ,ale nic jej nie ma ,jak się jakaś gałązka odłamie ,to na jej miejsce urosną dwie gałązki,lilii mam dużo wiecej ,ale nie wszystkie zakwitły ,tak po kolei i nawet lepiej bo będę dłużej pokazywać

,ta niebieska hortensja ma piekny kolor ,taki jak na zdjęciu ,jestem nią zauroczona i jednocześnie zdziwiona ,że taką miałam ,bo nigdy nie kwitła,złocienie już przekwitły a ta roślina co teraz jest na zdjęciach to krwawnik kichawiec,bardzo podobna do złocieni,i bardzo szybko sie rozrasta ,fajnie być w ogródku,ale w domu tez coś trzeba zrobić ,czasem wypadałoby już biegać ,a nie chodzić ,tak jak mój młody kotek ,tak goni ,że czasem palnie w drzwi ,albo w kant ściany ,bo nie wyrabia z prędkością a źle wymierzy przeszkody,ale ja tak nie gonię ,tylko idę rozważnie;:306 ,pozdrawiam i buziaczki
Madziu,to prawda ogród pachnie ogromnie ,teraz zaczynają kwitnąć te zapachowe i jest po prostu błogo
Alu,naparstnice większe jak ja,ta hortensja ma śliczny kolor ,pierwszy raz ją widzę ,cieszę sie ,zobaczymy co będzie dalej,reszta na pewno wyleci ,bo tylko zajmują miejsce,mam dużo hortensji ,ale one dopiero zaczynają kwitnienie,jeszcze nie bardzo jest co fotografować ,bo dopiero po jednej gałązce kwitną ,pozdrawiam
Tereniu,ja zbieram nasiona dopiero wiosna ,wiec zapisz sobie ,żeby nie zapomnieć,ta biała roślina to przetacznik .pozdrawiam i buziaczki
Dorotko,moje rośliny nie rosną na sterydach tylko na kapuście

,fajnie ,że jesteś,pozdrawiam
Aniu,witaj ,cieszę sie niezmiernie ,naparstnica to bardzo ciekawa roślina ,zresztą lubię wszystkie o takim pokroju,buziaczki
Wandziu,witam i zapraszam ,bo będzie więcej, to wszystko dopiero się zaczyna,miło,że jesteś
Iwonko,zdrowie najważniejsze,ale jak zaglądniesz czasem to też miło