Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martuś hortensja na pniu, moje marzenie, niebieska ma niesamowity kolor, pastelowy, Anabelka aż razi w oczy bielą. ;:oj Takie lilie mogę oglądać bez końca, ;:108 a zawilce z jeżówką śliczne. Chyba się przeproszę ze złocieniem maruną. :) Życzę pogody, która pozwala pobyć w ogródku. ;:196
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Pięknie się zaczęło liliami.
Szkoda, że zapachu nie można przesłać razem z obrazem :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aniu,Soniu,Marysiu,Alu,Beatko-beaciu,Tereniu,Beatko-bejka.Maryniu,DorotkoDtJ,Dorotko-dorciu,Kasiu,witam serdecznie w moim ogrodzie,i cieszę się że jesteście w nim razem ze mną ,pozdrawiam Was gorąco ;:196

Marysiu ,tak to jest ogrodówka ,wszystkie miały być wyrzucone ,bo nigdy nie kwitły,i jedna zrobiła niespodziankę ,mało zaglądałam ostatnio do tego kącika i nic nie widziałam,chyba chciała uratować się przed wyrzuceniem ;:306

ponieważ są goście i chętni do zaglądania do tego ogrodu to zapraszam na kolejny spacerek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Invincibelle Spirit drzewiasta siostra Annabelle
Obrazek

Obrazek

nachyłek okółkowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mydlnica
Obrazek

Krwiściąg
Obrazek

Kasztanowiec drobnokwiatowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja Strong Annabelle Incrediball
Obrazek

Naparstnica rdzawa
Obrazek

Obrazek

ogólny widoczek
Obrazek

Obrazek

aniołka w paprociach nie widać,jest zawsze na wiosnę i w jesieni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marto witaj.
Te Twoje naparstnice to po ile mają metrów?Toż to giganty. ;:138
Hortensja przestraszyła się kompostu i zakwitła. Śliczna . Inne mi są nieznane a ciekawe. :wit ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martusiu :wit Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie - masz ślicznie i kolorowo ;:138 ;:138
Hortensje cudne ;:167 Naparstnice przepiękne - jeśli mogę to piszę się na nasionka ;:180
To białe przed różową hortensją to kłoskowiec ?? ale cudo ;:oj
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie tylko naparstnice, wszystko u Ciebie jakieś gigantyczne, sterydy roślinom dajesz ?.:;230 Cudnie a aniołek jesienią wyłoni się zza liści.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś jestem i ja :) Naparstnice zachwycające. Fantastyczna odmiana ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Marto, dzień dobry w nowej części. Zaczęłaś ją o cudnej porze kwitnienia hortensji. W takim ogrodzie będę je oglądać ze szczególną przyjemnością ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu, przez to moje leczenie zaniedbuję wszystkie moje ulubione wątki, ale będę miała do nadrabiania :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,może najpierw odpowiem na wpisy z poprzedniego wątku,jestem to winna ,żeby nikt nie czuł się opuszczony,a tak wyszło,że nowy wątek otwarłam ,a nie zdążyłam odpisać.
Marysiu,liliowce dla ciebie zaznaczone. ;:196

Justyna to krwawnik kichawiec

Ewuniu,To Ci współczuję ,grad jest okropny,mnie jednego roku tak zniszczył ogród,po prostu zrównał z ziemią ,że odrodził się dopiero na następny rok. ;:196

Aluś,miałaś rację to krwawnik kichawiec, ;:196

Tereniu,u mnie floksy dość się trzymają ,ale ciągle wszystko podlewam ,bo ogród mam koło siebie i jest mi łatwiej,pozdrawiam ;:196 ;:196

Joasiu,sama nie wiem jak to robię ,że jakoś wygląda,chociaż mnie się dużo nie podoba,ale nie starcza mi czasu,pozdrawiam ;:168

Aniu,ja nowe lilie zamówiłam w marcu tego roku i wszystkie pięknie kwitną ,jakby zawsze u mnie były,zresztą wszystkie lilie sadzę na wiosnę ,nigdy nie sadziłam w jesieni i nie mam z tym terminem doświadczenia :wit :wit

Tereniu,Ter Dob nie wiem jaka to języczka bo ją dostałam,jest olbrzymia ,ale zapytam ,może ta osoba wie,lilie jeszcz będą kwitły ,bo dużo jest jeszcze w pączkach ;:196

Iwonko,witaj,ale miła niespodzianka,ten kwiatuszek to krwiściąg,pozdrawiam i wpadaj częściej ;:168

Kasiu,jesteś bardzo miła ,dziękuję ,róże jak na razie super się trzymają . ;:196

Soniu,to prawda nie leżę często ,nawet w domu nie lubię polegiwać ,Cleome jest cudne ,tak go lubię ,że też muszę go mieć,ten różowy kłosowiec co jest na zdjęciu kwitnący to sie nie pokłada tylko super kołysze na wietrze,ale on nie jest wysoki,w tym roku posiałam inny ,jest biały i niebieski,rośnie okropnie do góry i wszerz ,zasłonił wszystko wokół siebie,zobaczę jaki będzie ładny ,bo jak nie to wyleci,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz już bieżące odpowiedzi.

Soniu,moja hortensja na pniu jest taka kupiona i nawet nie wiem czy szczepiona ,czy tak była prowadzona ,rośnie jak szalona ,kwiaty ma duże ,potem różowe,nieraz od deszczu wszystko wisi ,ale nic jej nie ma ,jak się jakaś gałązka odłamie ,to na jej miejsce urosną dwie gałązki,lilii mam dużo wiecej ,ale nie wszystkie zakwitły ,tak po kolei i nawet lepiej bo będę dłużej pokazywać ;:306 ,ta niebieska hortensja ma piekny kolor ,taki jak na zdjęciu ,jestem nią zauroczona i jednocześnie zdziwiona ,że taką miałam ,bo nigdy nie kwitła,złocienie już przekwitły a ta roślina co teraz jest na zdjęciach to krwawnik kichawiec,bardzo podobna do złocieni,i bardzo szybko sie rozrasta ,fajnie być w ogródku,ale w domu tez coś trzeba zrobić ,czasem wypadałoby już biegać ,a nie chodzić ,tak jak mój młody kotek ,tak goni ,że czasem palnie w drzwi ,albo w kant ściany ,bo nie wyrabia z prędkością a źle wymierzy przeszkody,ale ja tak nie gonię ,tylko idę rozważnie;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Madziu,to prawda ogród pachnie ogromnie ,teraz zaczynają kwitnąć te zapachowe i jest po prostu błogo :roll:

Alu,naparstnice większe jak ja,ta hortensja ma śliczny kolor ,pierwszy raz ją widzę ,cieszę sie ,zobaczymy co będzie dalej,reszta na pewno wyleci ,bo tylko zajmują miejsce,mam dużo hortensji ,ale one dopiero zaczynają kwitnienie,jeszcze nie bardzo jest co fotografować ,bo dopiero po jednej gałązce kwitną ,pozdrawiam ;:196

Tereniu,ja zbieram nasiona dopiero wiosna ,wiec zapisz sobie ,żeby nie zapomnieć,ta biała roślina to przetacznik .pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dorotko,moje rośliny nie rosną na sterydach tylko na kapuście ;:306 ,fajnie ,że jesteś,pozdrawiam ;:196

Aniu,witaj ,cieszę sie niezmiernie ,naparstnica to bardzo ciekawa roślina ,zresztą lubię wszystkie o takim pokroju,buziaczki ;:196

Wandziu,witam i zapraszam ,bo będzie więcej, to wszystko dopiero się zaczyna,miło,że jesteś ;:196

Iwonko,zdrowie najważniejsze,ale jak zaglądniesz czasem to też miło ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś z polegiwaniem, to tak jak ja. :) Dziś po godzinie 12 już byłam w domu, ale 35 stopni, więc wyjść do ogrodu się nie dało. Czułam się źle, że nic nie robiłam, wymyśliłam nowe ciasto z borówkami. ;:65 Jutro będzie gotowe. Hortensje już wszystkie zaplatam, albo będą właśnie na pojedynczym pniu, bo te sadzone koło garażu bardzo się rozrosły. Nie wyglądają najlepiej, jak z dwu zrobił się drugi rząd żywopłotu, ;:222 pierwszy jest ze szmaragdów.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu lilie kwitną oszołamiająco. ;:138 Ja lilie także sadzę tylko wiosną, bo jak nornice poczują świeżo rozkopaną ziemię jesienią, to na bank będzie po liliach.
Hortensja błękitna przecudnej urody. ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś masz kwiaty przecudnej urody,bajeczny ogród i duszę towarzyską,świetnie się u Ciebie odpoczywa :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam jak zwykle w odwiedziny ,ogród nie tylko bardzo kwitnie ,ale i bardzo pachnie wszystkimi zapachami świata ,więc można przycupnąć na ławeczce i wąchać bez końca.

zacznę od pachnących katalp,bo za chwilę ich nie będzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mikołajek agawolistny
Obrazek

Obrazek

Anafalis i gipsówka
Obrazek

Obrazek