Moje storczyki od północy
meniu to Beallara prawdopodobnie Peggy Ruth Carpenter
wpisz nazwe w wyszukiwarkę grafiki google -powinno wyskoczyć i będziesz mogła porównać
wpisz nazwe w wyszukiwarkę grafiki google -powinno wyskoczyć i będziesz mogła porównać

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakiś czas temu w moim LM też były cymbidia ale nie takie piękne jak Twojedorela pisze:Asiu mnie to Cymbidium prześladowalo rok,aż wreszcie je upolowałamw LM

Odwiedzam dwa LM i w jednym najczęściej same falenopsisy, a w tym drugim bywają dendrobia phalaenopsis i raz własnie cymbidium było. Problem w tym że tam nie dbają o roślinki i najczęściej są w fatalnym stanmie, a obniżyć cen nie chcą

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Witam Wszystkich
Ewuniu miło ,że zajrzałaś ,postaram się odpowiedzieć na Twoe pytanie
pierwsze dwa lata po zakupie Oncidium,stosowałam uprawę ciągłą jak u Phal.-brak opowiednich pomocy naukowych
M wiedział,jak bardzo podobają mi się storczyki i na próbę kupił na wyprzedaży
(na moją prośbę
)
zainwestowałam w wiedzę i są efekty:
zachęcona małym sukcesem innego storczyka posiadającego psb,zaryzykowałam wakacje na dworze-różnica temp.dzień /noc
pilnowałam momentu kiedy dojrzewa psb i przestałam podlewać,no i udało się

Ewuniu miło ,że zajrzałaś ,postaram się odpowiedzieć na Twoe pytanie
pierwsze dwa lata po zakupie Oncidium,stosowałam uprawę ciągłą jak u Phal.-brak opowiednich pomocy naukowych

M wiedział,jak bardzo podobają mi się storczyki i na próbę kupił na wyprzedaży

zainwestowałam w wiedzę i są efekty:
zachęcona małym sukcesem innego storczyka posiadającego psb,zaryzykowałam wakacje na dworze-różnica temp.dzień /noc
pilnowałam momentu kiedy dojrzewa psb i przestałam podlewać,no i udało się

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Dorotko ,niestety nie udała mi się jeszcze ta sztukadewuka pisze:No to już wiem teraz, którego giganta wtedy kupiłaś. Piękny.
A czy, któreś cymbidum kwitnie u Ciebie ponownie?

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- dukra13
- 200p
- Od: 23 sie 2007, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie Dorelo. ;:21
Kibicuję Tobie i Twoim storczykom.Twoje powodzenie w hodowli dało mi nadzieję,że i mnie się powiedzie, bo nabrałam strasznego apetytu na storczyki.
Mieszkam w starym domu gdzie jest duża wilgotność,podobnie jak u Ciebie. Dysponuję tak jak Ty tylko płnocnym parapetem. Przyznaję miałam duże opory przed wprowadzeniem tych roślin do mojego domu.
Chciałam się upewnić czy okno ,ktore cały czas pokazujesz jest tym samym oknem pólnocnym. Ciekawa jestem jakie temperatury zapewniasz storczykom.
Zwróciłam uwagę, że przy kolejnych zakupach nie zwracasz uwagi na to nieszczęsne nasze pólnocne okno. Chcialabym się skupić powiedzmy na 2-3 rodzajach orchidei.
Narobilaś mi zresztą strasznej ochoty na cambrie
W tej chwili ekserymentuję z ludizją, Paphioped., Miltonią i dendrobium.
Zobaczę jak w moich warunkach będą rosly te konkretne storczyki.
Strasznie sie cieszę z Twojego powodzenia w uprawie, bo to jenocześnie moja nadzieja.
Pozdrawiam.
Kibicuję Tobie i Twoim storczykom.Twoje powodzenie w hodowli dało mi nadzieję,że i mnie się powiedzie, bo nabrałam strasznego apetytu na storczyki.
Mieszkam w starym domu gdzie jest duża wilgotność,podobnie jak u Ciebie. Dysponuję tak jak Ty tylko płnocnym parapetem. Przyznaję miałam duże opory przed wprowadzeniem tych roślin do mojego domu.
Chciałam się upewnić czy okno ,ktore cały czas pokazujesz jest tym samym oknem pólnocnym. Ciekawa jestem jakie temperatury zapewniasz storczykom.
Zwróciłam uwagę, że przy kolejnych zakupach nie zwracasz uwagi na to nieszczęsne nasze pólnocne okno. Chcialabym się skupić powiedzmy na 2-3 rodzajach orchidei.
Narobilaś mi zresztą strasznej ochoty na cambrie
W tej chwili ekserymentuję z ludizją, Paphioped., Miltonią i dendrobium.
Zobaczę jak w moich warunkach będą rosly te konkretne storczyki.
Strasznie sie cieszę z Twojego powodzenia w uprawie, bo to jenocześnie moja nadzieja.
Pozdrawiam.