Wiosna, piaski no i my :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna, piaski no i my :)

Post »

Już takie pomidory są u Was? ;:oj No piękne.
Szkoda, że tego deszczu więcej nie było, w Lublinie coś tam po południu popadało. :)
garbowski
200p
200p
Od: 25 sie 2014, o 17:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tereska sam nie wierzę własnym oczom ;:oj ;:oj że takie mamy.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przy takiej spiekocie, działka daleko, to rzeczywiście rewelacja. Moje dopiero kwitną. :oops:
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Witajcie Danusiu i Andrzeju :D
Super plony już macie,u nas też pomidory w tunelu dojrzewają,ale ja cały czas ich doglądam a Wy musicie dojechać i takie udane pomidory,ogórki i papryka lada moment do skonsumowania ;:138
Pięknie kwitną Wam lilie i liliowce,chociaż deszczu nie za dużo było,a liliowców ile odmian ;:oj
W ogóle bardzo mi się podoba Wasz leśny ogród i zdjęcia ;:215 ;:215
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
u Antosi
50p
50p
Od: 8 maja 2014, o 20:05

Post »

Witajcie Kochani! Macie przepiękny ogrodowy zakątek! A jakie dorodne warzywa!!! Brawo ;:138
garbowski
200p
200p

Post »

Witajcie Ewo, Kasiu. To tylko na fotkach tak ładnie wygląda :( , niestety susza dała się mocno we znaki roślinom. Lilie jakieś takie mizerne, reszta roślin też w nie najlepszej kondycji. Trudno, co padnie to padnie bo i tak ograniczamy w tym roku sadzenia żeby w końcu móc na działce wypocząć. No i czekamy na przyłącze do działki ;:138 ;:138 , w końcu będzie można coś konkretnego na działce zrobić. Pozdrawiamy serdecznie Andrzej i Danuta :wit :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. :wit
Ciekawe, czy na długo wystarczy nam tego deszczu? U nas w sobotę padało dwie godziny, wczoraj tylko pokropiło. Już mam dość lata i upałów, marzę o jesieni. :;230
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Andrzeju, Danusiu - ujawniam się, jako wirtualna znajoma siostry Danusi.
Marysię poznałam w necie, zanim Was miałam okazję poznać u Janusza. Ale się fajnie złożyło. :)
Tylko nie wiedziałam na zlocie, że Danusia to siostra Marysi. ;:oj

A na które przyłącze obecnie czekacie?

Fakt faktem, że i ja często myślę, żeby już nic nie sadzić, bo i tego co mamy nie dajemy rady wypielić, żeby jako tako wyglądało. Czasami udaje mi się powstrzymać, ale nie ze wszystkim.
A bardzo chciałabym mieć jakieś drzewka owocowe, jak już wspominaliśmy o tym na zlocie, musimy sobie opracować sadzenie ich w jakiejś siatce, bo karczowniki zimą wygryzają je od spodu.
garbowski
200p
200p

Post »

Teresko, pewnie na niedługo starczy, wystarczy parę dni takich upałów jak zapowiadają i znowu będzie bryndza :( . Całusy dla Was.
Dario, no bo nie pytałaś :wink: he he . Misia miała być ale tak wypadło że nie mogła. Czekamy na przyłącze prądu ;:138 ;:138 . Czeka nas jeszcze praca z dociągnięciem jego do chałupy. Ale to już wszystko obmyślone :D , pomierzone :D i tylko jak będzie w granicy działki będziemy działać. Na razie prace "budowlane" na ukończeniu więc niedługo pokażemy co i jak :wink: . Pozdrawiamy serdecznie.
garbowski
200p
200p

Post »

Trwa dalej kwitnienie liliowców, jeszcze sporo pączków mają. Jemy też juz swoje pomidory i ogórki, smaczne :wink: .
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, liliowce wyglądają bardzo dobrze, mimo suszy.

Ale jakie świetne palenisko powstało! ;:333

A za paleniskiem jest może rabata podwyższona? Co tam planujecie sadzić?
garbowski
200p
200p

Post »

Palenisko Dario to "stara" rzecz :wink: . Tamta podwyższona na razie jest niezasiedlona, dosypujemy ziemię żeby się "uleżała". Co tam będzie :?: jeszcze nie zdecydowaliśmy, do jesieni jeszcze ciut ciut czasu zostało :wink: . Na razie zaczynamy prace z nowym ogrodzeniem działki pod kątem prądowym. Część naszego przyłącza od skrzynki niestety musimy ze względu na drzewa poprowadzić górą. Będzie nowa leśna siatka, gęściejsza a część słupów (wysokich) wykorzystamy do podwieszenia przewodu. Pozdrawiamy serdecznie ;:196 .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

O rany! ale groźne i świetne zdjęcie ;:138 ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam zapytać o ten prąd od strony praktycznej, bo pewnie i nas to czeka za jakiś czas: na jaką głębokość zakopuje się przewody w ziemi jeśli tę opcje się wybiera? I jakie mogą być koszty takich robót? Czy to można we własnym zakresie, czy trzeba płacić ekipie od lokalnego dostawcy energii?
garbowski
200p
200p

Post »

Dario - mapka z gminy, taka poglądowa (z Twoją działką), akt własności i do ZE. Na miejscu wszystko Ci powiedzą. W lubelskim koszt linii to ok 5.50 za metr, powyżej 200 metrów opłata wzrasta do ok. 32 złotych za metr. Tak jest u nas. Nasz koszt to ok. 350 złotych brutto bo ciągną od transformatora do nas, jakieś 170 metrów. W granicy działki stawiają skrzynkę z licznikiem, ja swoją i koniec. Co zrobisz dalej to już Twoja wola i pomysłowość.. czy 20 cm zakopiesz czy 80. To tak w skrócie. :wit :wit

aaaaaaaaaa bo nie doczytałem, linia z trafo do nas idzie ziemią, ZE odchodzi od linii napowietrznych. Zakopują na ok 80 cm.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”