Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Olu dopiero przejeżdżający ludzie mieli ubaw ze wstęgi tekturowych budek ;:306 A świecznica i brunera dostały baldachim :wink: Ale co tam, roślinki najważniejsze ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Właśnie Gosieńko roślinki najważniejsze , a ludzie niech sobie myślą co chcą...
Ja miałam 5 parasoli rozłożonych ;:47 ;:47 ;:47 ;:47 ;:47
Dziś już jest mokro, porządnie popadało i zaraz będziemy rozkładać parasole ale przeciw deszczowe.... ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Po wczorajszym deszczyku powietrze zrobiło się rześkie i od razu lepiej się oddycha...
Dziś po południu jeszcze mocno popadało , zapasy deszczówki uzbierane a roślinki porządnie podlane...
Teraz przydało by się poplewić bo mokro i chwasty łatwo wychodzą , ale nie ma kiedy.Następne dni mam pracujące i czarno to widzę...
Obrazek
Heliotrop w towarzystwie komarzycy. W tamtym roku miałam heliotropki z kupionych nasion ale bardzo małe bo późno je siałam...Teraz wiosną w ogóle o nich zapomniałam i trzeba było odwiedzić ogrodnictwo... Ale jak widać nie jest imponującym okazem.Obrazek
Obrazek

Żuraweczki posadzone w słońcu, trochę wymęczyły je upały ale ogólnie dają radę...Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za ogrodzeniem widoczny busz mojego sąsiada...Obrazek
Obrazek

Wietlica japońska .
Obrazek
Przetaczniki
Obrazek Obrazek

Trawa pampasowa siana z nasion.Mam ją w doniczce , ciekawa jestem czy ona da radę w ogóle urosnąć, nie mówiąc o kwitnieniu...Obrazek

Obrazek

I coś na ząb....Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Olu obejrzałam twój wąteczek masz już sporo roślinek.Wszystkie ładnie rosną dbasz o nie a one odpłacają kwieciem.Teraz dostępność roślin duża więc i kolorowo mamy a roślinki rozrastają się tworząc piękne plamy.Przyszedł deszcz wszystkie zieloności odżyły.Powodzenia w dalszej przygodzie z ogrodem.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beciu dzikuję za odwiedzinki ,witaj :wit
Miło słyszeć dobre słowo tak z samego rana.U mnie już słonko wstało i zapowiada się ładny dzień.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

U mnie wieje zimno na razie jest.Nic to idę zrobić obchód po ogródku. :D ;:196
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Nie możesz za płotem psiknąć czymś tego buszu sąsiadowi? Rzeczywiście straszny gąszcz ;:202
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beciu u mnie też zimno a rano wydawało się że będzie ładnie.Teraz słońce się schowało za chmurzyska i wieje lodowaty wiatr...Obrazek
Też już z samego rana zrobiłam obchód i podlałam kwiaty w donicach , bo jednak te mają sucho.

Agnieszko tam za płotem nikt nie mieszka, sąsiadka zmarła i ma to jej wnuczka która w ogóle się tu nie pokazuje.
Ja mam tam dostęp, bo mamy wspólne wejście do komórek.Kiedyś jak trawa była wykoszona, spryskaliśmy to wszystko randapem ale jak widać odrosło, nie wiem czy nie większe...ObrazekSąsiadka jak żyła to też nie było lepiej, jej to nawet pokrzywy na schodach nie przeszkadzały...

Buziaczki dla wasObrazek ,a ja zbieram się do pracy bo dziś muszę być wcześniej...
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Żurawki śliczne, szkoda że nikt nie dba o sąsiednią działkę bo taki busz psuje wygląd twojego ogrodu. Porzeczki już można wcinać mniam, ja też mam białe porzeczki ale przez to że zaniedbane to kwaśne strasznie.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milciu tą stronę ogrodzenia chciałam zastawić ,np.matą z wikliny, ale na razie krucho z kasą.
Aktualnie pnie się tam bluszcz ale jeszcze połowę ogrodzenia musi zająć...Może pomału, pomału...
Buziaczki dla ciebieObrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu żurawki śliczne, ja w tym roku też na nie zachorowałam i moja kolekcja z dwóch wzbogaciła się na 14 :wink: Ja taki busz za siatką mam w tylnej części podwórka, w tamtym roku nie wytrzymałam i zasłoniliśmy z mężem agrotkaniną. Już wolę patrzeć na nią niż ciągle poprzerastane chwaściory w siatce ;:222
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Korzystając z porannego słoneczka , skoro świt wyskoczyłam na działeczkę na poranny przegląd i fotki...
Coraz więcej się dzieje , roślinki jakby poszły w górę po tym dwu dniowym deszczu...
Ale za to trawa też ruszyła i czeka nas koszenie.Jutro oznajmię mojemu synowi że mam dla niego propozycję nie do odrzucenia...Obrazek
Ogród opanowały odcienie żółtego. Bardzo lubię takie kolory , kojarzą mi się z czymś wesołym...Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie pomalutku zaczynają swoje 5 minut...Na tej rabacie mają więcej słońca to już się ujawniły...Przy różach zasłania im światło drzewo i tam jeszcze leniuchują...

Obrazek

Obrazek

A pro po drzewa o którym niedawno pisałam (nijaki sumak), tak jak mówiłam przez wszystkie lata nie miał jeszcze tych swoich efektownych baziek, tak i teraz mieć nie będzie.Wszystko obskubały wróble...a naśmieciły!
Obrazek

Obrazek
Róże kwitną nieprzerwanie a niektóre zaczynają powtórnie .Już mają całkiem duże pączki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wróble tak sumaka by obskuwały?
To chyba głodne.Mam też,wróbli pełno ale nic się z nim nie dzieje.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgoś toś poszalała z tymi żurawkami...
Specjalnie dla ciebie zbliżenie mojej kolekcji....Nie mówię że ja na tej obsadzie skończę , oj na pewno nie.
Żurawki to wdzięczne roślinki , lubię ich zmiany przebarwienia liści, w różnych porach roku inaczej wyglądają...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mati szkoda że nie zrobiłam tym ptaszynom zdjęcia...Przyłapałam je na gorącym uczynku...Obrazek

Na tym zdjęciu moja towarzyszka obchodów ogrodowych.Czeka na hasło ,,idziemy" i wtedy dopiero może wyjść...
Nie zawsze to działa , ale dopiero się uczymy...
Obrazek

Życzę wszystkim miłego , słonecznego weekendu.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko ja planuję na jutro dużo przesadzania, więc za słoneczny weekend ci dziękuję :wink: Towarzyszka przesłodka, widzę że podobnie jak mój rozrabiaka uwodzi ślepkami, trudno mi cokolwiek mu odmówić jak tak wlepi we mnie te swoje oczęta :wink:
Żurawki śliczne, właśnie ta różnorodność mnie w nich urzekła, choć przyznam że dość długo się broniłam ;:134
Znasz ich nazwy?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”