Kupno dzialki
Kupno dzialki
witam wszystkich
zakladam troche nietypowy temat...
chcialbym kupic jakis niewielki ogrodek dzialkowy, miedzy 150 a 300 m2, ale nigdzie nie moge znalezc ogloszen dotyczacych sprzedazy...
po ok godzinie spedzonej na google, znalazlem raptem kilka ofert w tym zadnej z mojego miasta...
moze ktos zna jakies strony, gdzie moge cos takiego znalezc, albo jakis inny sposob otrzymania dzialki...
za wszystkie odp dziekuje
pzdr
zakladam troche nietypowy temat...
chcialbym kupic jakis niewielki ogrodek dzialkowy, miedzy 150 a 300 m2, ale nigdzie nie moge znalezc ogloszen dotyczacych sprzedazy...
po ok godzinie spedzonej na google, znalazlem raptem kilka ofert w tym zadnej z mojego miasta...
moze ktos zna jakies strony, gdzie moge cos takiego znalezc, albo jakis inny sposob otrzymania dzialki...
za wszystkie odp dziekuje
pzdr
Pochodź po działkach, popytaj gospodarzy, jak upatrzysz sobie tą swoją, to wtedy idź do biura...Ja tak zrobiłam.
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Również polecam osobisty kontakt z miejscową społecznością. Nie oszukujmy się, w agencjach nieruchomości oferty to na ogół drożyzna bądź miejsca małoatrakcyjne. Ja także kupiłem działkę zasłyszawszy o ofercie od miejscowych. Może to śmieszne, ale polecam bary i sklepiki, gdzie wszyscy o wszystkich wiedzą. Raz, że z pierwszej ręki, dwa, że taniej, trzy nie ma to jak kontakt bezpośredni.
Gdybyś jednak zdecydował nie wychodzić z domu, to polecam gratkę, jako kompendium ofert dot. nieruchomości. Kryteria wyszukiwania możesz zawęzić w dowolny sposób i nie wierzę, że niczego w swojej okolicy nie znajdziesz:
http://dom.gratka.pl/dzialki-grunty-sprzedam/
Powodzenia w poszukiwaniach.
http://dom.gratka.pl/dzialki-grunty-sprzedam/
Powodzenia w poszukiwaniach.
- agape
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i o tej porze roku na bramach ogrodów wiszą ogłoszenia, albo w gablotach. A jak nie to można też do zarządu iść zapytać kto ma do sprzedania, choć prezesi mało wiedzą, ale przynajmnije zostawić swój tel. - moze zadzwonią jak coś się zwolni. A najlepiej spacerowac po działkach, zagadywac działkowiczów, kto by nie chciał sprzedać albo czy coś wiedzą. Zostawiać swój nr telefonu.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdecydowanie za dużo, policz sobie 15 000 m 2 razy 4 zł = 60 000 zł, za grunt rolny, zobacz jakie ceny są za hektar w agencji Rolnej, niewiele ma tu do ceny odległa o 200 m droga , gdyby to była działka pod zabudowę, to co innego, jeżeli to grunty rolne to nie są więcej warte jak 10 000 góra, jak ktoś da 15 000 złotych. Pozdrawiam. Tadeusz.
Na cenę ziemi ma wpływ dużo czynników. W mojej okolicy ceny teoretycznie mało wartościowych rolniczo terenów zaczynaja się od 30-35 tyś. za ha.hermanvip pisze:dużo? mało? dodam że jest to 5 klasa ziemi:)
Należy sprawdzić, co jest wpisane w planie zagospodarowania przestrzennego - dokument dostępny w Gminie.
Może jest jezioro blisko

Więc pofatyguj się do rzeczoznawcy lub chociaż do pośrednika handlującego nieruchomościami...
Znam moją okolice i wiem że najbliższe jezioro to jest ale z 50 km ode mnie
a wysypisko to w ogóle w innej gminie
Ja tą ziemie zamierzam sprzedać właśnie pod budowę, bo chcę zrobić do tej działki dojazd
przy działce a nawet w niej idzie bezpośrednio woda i telefon
jakieś 300 metrów ode mnie sąsiad sprzedał grunt który kiedyś był zwykłym polem... no i za 15 arów zawołał 10 tys
i dostał je...
owszem jego grunt był od razu przy asfalcie.. ale w mojej gminie ziemia jest tak mocno wykupywana że ludzie biorą co akurat jest 

- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeżeli to jest grunt rolny to nie sprzedasz go pod budowę! Działka pod budowę musi zostać zatwierdzona jako budowlana ,a wcześniej odrolniona. Dlatego właśnie trzeba sprawdzić w gminie jakie są plany zagospodarownia przestrzennego dla tego terenu.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Patrzyłem w gminie i ten grunt można bez problemu odrolnić i zamienić na działkę budowlaną
a nawet gdyby próbowali coś kombinować to mam na nich haka... położyli rury z woda i telefonem przez moją drogę, bez mojej zgody
Może i ten grunt to na razie zwykłe pole.. ale ja sprzedaje je z myślą na to że ktoś się na nim wybuduje
i cenę wołam
jeśli nikt mi takiej nie da to zejdę z ceny 

Może i ten grunt to na razie zwykłe pole.. ale ja sprzedaje je z myślą na to że ktoś się na nim wybuduje