Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

Ładnie masz przy tarasie. Jak drzewa i krzewy podrosną, to będzie więcej cienia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu ja już nie , ale trzymam kciuki ;:333 , żeby Tobie się udało.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, rzadko piszę, ale często zaglądam do Ciebie i innych, tak na prawdę na forum jestem codziennie, bo nie potrafię odmówić sobie tej przyjemności, choć czasu niestety wciąż brakuje ;:223, więc odpowiadając na Twój wpis u mnie, serdecznie zapraszam jak tylko będziesz w okolicy ;:108, a tak na marginesie i mnie Twój ogród strasznie zachwyca, pamiętając jak wyglądał jeszcze niedawno, gdy zdecydowaliście się na przeprowadzkę. Wejście na taras ekstra, ta pergola z różami robi wrażenie, wszystko pięknie Ci kwitnie, widać, że roślinki odwzajemniają Twoją miłość do nich, jejku akant już Ci kwitnie ;:oj, mam nadzieję, że i mój da radę tak jak i w zeszłym sezonie, choć za dużo słoneczka niestety nie ma, jeśli nie pokaże na co go stać, to czeka go przesadzanie. Szałwia muszkatołowa jak ja, ją uwielbiam, ostatnio kwitła mi przepięknie, niestety nie przezimowała mi choć wszystko wskazywało na to, że da radę :roll: , ale, że jestem przezorna, to wciąż ją wysiewam, nowa sadzonka, która zakwitnie w przyszłym sezonie już rośnie ;:108. Przekonana na 100%, że i w zeszłym sezonie wysiałam i wsadziłam do gruntu czekałam na jej kwitnienie i jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam żółte pąki nie myśląc w ogóle o tym, że jej liście też nie te, choć wydaje mi się, że znam tę roślinę, to głowię się co to takiego, mam nadzieję, że jutro mi się uda i pstryknę fotkę i ją wstawię u siebie :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU na tarasie jedynie markiza zapewni troszkę cienia, ale czy to będzie warto zobaczymy.
na razie olbrzym orzech robi za wszystkie parasole, markizy i krzewy - oby nie zachorował, bo liście coś mi się nie podobają, z roku na rok drobniejsze, ale pewno remonty i podcięte grube korzenie dają się we znaki, prz tym następne lato suche więc odbudowa korzeni też się wlecze w mojej twardej gliniastej glebie.

WISIA ja nadal z Rozmarynem się nie rozstaję i używam do wszystkiego, a jaki będzie po zimie będę szanowne forum informować.

ILONKO to podobnie u mnie bywa, forum to już chyba uzależnienie, też nie pisuję każdego dnia ale raz po raz coś wystukam.
Dziękuję Iwonko za pochwały moich zmagań ogrodowych, ale ja też dostrzegam, że poszło nam szybko, jeszcze wiele mi brakuje, teraz nadchodzącej jesieni będę porzadkowała nasadzenia. W tej chwili wiele roślin było wsadzanych tam gdzie miejsce, na przetrwanie i przechowanie. Niektóre okazało się, że nie powinny w tym miejscu rosnąć, np. w tym tygodniu przesadziłam jeszcze hortensję bo okazało się, że to miejsce nie jest dla niej. Ale ponoć tak to bywa u ogrodnikow maniaków, więć przesadzać będę jeszcze nie jeden raz.
Co do Szałwi Muszkatałowej to mam mieszane uczucie, u mnie rośnie duż krzew, zaslania inne, na przyszły rok bedzie tylko jeden krzew a przy tym pachnie mi potem ;:108 ;:108

pozdrawiam w gorący wieczór
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witaj Krysiu! w niedzielny poranek dawno byłam u Ciebie a jak przyjemnie teraz zobaczyć tak duże zmiany w Twoim ogródku .Taras masz świetny i ta ławeczka na nim.
A uwielbiam zapach rozmarynu i magii tylko zazdrościć ,ja mam oregano świetnie zimuje teraz zabiera się za kwitnienie.
Ciekawa roślinka od Janusza.
No i kto tu mówił że nie da rady ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Krysiu.
U Ciebie w ogrodzie nie widać skutków suszy. Wszystko ładnie kwitnie aż miło popatrzeć
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JANUSZU ja podobnie jak Ty, tylko ja z wieczora biegam z konewkami a mój mąż z wężami, ale obecna spiekota położyła nas dzisiaj na łopatki i tylko doniczkowe podlałam, resztę zostawiliśmy opaczności. Choć nie jest tak żle, kwitną lilie i w te upały mają się dobrze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

JANUSZ zobacz, to od Ciebie, jak się u mnie dobrze poczuł i jak wyrósł

Obrazek

Dzisiejszy dzień dało się spędzać tylko w ten sposób

Obrazek

MISIU jak miło się spotkać, ja Ciebie trochę zaniedbałam ale przyrzekam nadrobić.
Taras już skonczony i miło na nim przebywać, ale nie w tą pogodę, mozna się na nim ugotować, wystawa południowa, grzeje nie miłosiernie ale za to Oleandry ładnie rosną i już kwitną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Cudowne masz te lilie! A ta żółta z różowym środkiem - miód! Moje coś się nie mogą rozhulać, może glebę mam zbyt ubogą :( No i oleandry! ;:333 Mój ma pąki, ale jak zawsze jest spóźniony. Trochę się nie dziwię, bo zbyt o niego nie dbam. Muszę go nawieźć. A kiedy go trzeba przesadzać?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Piękne oleandry, pewnie myślą, że są w Grecji.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIŁKA moje lilie na nowym miesjsu po raz pierwszy, podkarmione placuszkami od krówek ;:306 pewnie jedzonko im smakuje.
Oleandry przesadzałam wczesną wiosną ale za mało je podcięłam, następne cięcie będzie bardziej radykalne aby się lepiej zagęściły.

Psiankę obcięłam na maxa i w tym roku ładnie się zagęścila i kwitnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fajne są te doniczkowce ale bardzo uciążliwe, wody w te upały potrzebują bardzo dużo i dają stale utrzymanie, ani rusz z domu na dłużej -- służbę trzeba zatrudniać :;230

OLGA ja przez moment nie myślę, że to takie jak w Grecji ale ciszę się z takich jakie mam, a to zasługa Domu Ogrodnika, w bloku nie było możliwości.

Pierwsza dalia już zakwitła a następne się szykują.

Obrazek

Obrazek

i takie co królowały z okazji Dnia Kobiet w pewnym ustroju, ale ja nadal je lubię i jak tylko zdążę to zawsze wysiewam. Szkoda tylko, że one dwulatki

Obrazek
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Krysiu, uwielbiam goździki, a szczególnie ich zapach, masz rację powinny być wieloletnie.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Gratuluję dalii! jest piękna! Moje pierwsze są jakieś pogryzione i niemedialne ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne oleandry, zwłaszcza różowy . kwiecie jak różyczki. Ja się cieszę, że mój oleander dopiero co ukorzeniony zakwitł na różowo, czerwono? , ale pojedynczy kwiatki ma. Efektownie taras wygląda. i to wejście w różach , super. Tak lubię.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIRKA moje oleandry różowe są podwójne, jak będę szykowala Tobie paczuszkę to uszczknę szczypkę podwojnego a Ty sobie potem z nim radż, Wejście na taras ukwiecone ale teraz bez kwiecia, róże odpoczywają, dzisiaj zamierzam je podkarmić co by znowu cieszyły.
Teraz zaczynają Jeżówki, tylko u mnie te najprostsze

Obrazek

Obrazek

choć jest jedna nie taka prosta

Obrazek

MIŁKA ;:196 za gratulacje, na razie nikt mi nie kasa dalii ale za to widzę, że róże są ssane, dzisiaj wieczorem wytoczę walkę.
A to moje następne do gratulacji ;:306 ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

WISIA będę zbierać nasionka i wysiewać co by kodu genetycznego ich nie przerwać :;230

Ale za to wieloletnie są

Obrazek

jeszcze chwilka i będą dobre na naleweczki ;:136

lilie też zaczynają być w swoim żywiole

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Krysiu, oleandry kojarzą mi się z wakacjami nad morzem śródziemnym :D Piękne krzewy, nawet planowałam mieć je u siebie, ale nie mam gdzie zimować. A psianka? Jak z nią postępujesz? Śliczne, niebieskie kwiatuszki ;:108
Lilie uwielbiają dobrze zjeść....moje dostają kompost i są wdzięczne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”