Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Przepiękna na Twoja pomocnica. Urocza.
A to przejście kamienne bajkowe... Pewnie drogi interes. Ta tęcza z Laguną? wyszła superowo.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

majka411 pisze:Zdjęcie, które teraz zamieściłaś wyjaśniają co tam się dzieje ;:108 w takim ujęciu jest już bardzo ładnie.
Co jakiś czas skuszę się na zakup ostróżki, ale to wszystko nie to co Ty masz... :wink:
Mi też wydaje się, że to jest sprawa odmiany. Masz pięknie w ogrodzie ;:215 zdjęcia, to tylko klatka stop. ;:108
Dziękuję, Majeczko ;:196
Z tymi ostróżkami to jest - miałam już wiele odmian, ale nigdy nie przetrwały dłużej niż dwa sezony - nie wiem, czy to z powodu odmiany, czy ślimaków, ale już ich nie mam. Wciąż kupuję nowe, bo po prostu lubię, ale już tylko od tego jednego sprzedawcy z ogrodniczego. To dobre źródło i ostróżki mocne, wielkie, trwałe - nie giną po roku czy dwóch. Niektóre po 3 sezonach są wysokie na 1,5m, a łodygi mają niczym grube rurki. T młodsze muszą się jeszcze wzmocnić, ale widać, że będą równie mocarne :D .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pashmina2006 pisze:Przepiękna na Twoja pomocnica. Urocza.
A to przejście kamienne bajkowe... Pewnie drogi interes. Ta tęcza z Laguną? wyszła superowo.
Kamień mamy z naszego gruntu, więc było darmowo :D
Z tęczą załapała się róża Camelot - jeszcze młodziutka, ma dopiero drugi sezon.
Tutaj masz Lagunę
Obrazek

Alania to mój słodziaczek ;:167
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Widzę że coś się dzieje. Jestem okropnie ciekawa.
Psiak słodki. Zawsze chciałam takiego maluszka z kokardką. ...a wyszło jak zwykle.
Ogród masz boski. Napatrzeć się nie mogę i mam niedosyt. Poproszę o jeszcze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mam marzenie, żeby to kiedyś zobaczyć na własne oczy ;:173
Naprawdę masz niesamowity talent do kompozycji.
Nie tylko różanych
ta część przed domem też wygląda świetnie.
Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał domek ogrodnika
Też chciałabym taki.Oglądasz Domo?
Monty Donn ma rewelacyjny domek. Takie miejsce na wszystkie ogrodowe szpargały jest konieczne
Tylko, że ja już nie mam miejsca
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko, ogród cudowny ;:167 Bardzo fajnie wygląda taki symetryczny układ z centrum w postaci poidełka ;:215 To poidełko to był pomysł na szóstkę ;:108 A przed domem masz w rondzie kilka okręgów bukszpanowych? Nie wiem czy dobrze widzę :wink: Jeżeli tak, to nie sprawia kłopotu ich strzyżenie? W końcu jeszcze róże między nimi...
A na tym zdjęciu przy ścianie altanki jaka róża jest?
Obrazek
Tak się dopytuję i drążę, bo właśnie odkryłam, że jesienią powinnam dokonać zmiany na rabacie ;:108 Potrzebna mi róża tworząca duży krzaczor, obficie kwitnąca, w kolorze najlepiej czysty lub ciemny róż. Co byś poleciła?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI pisze:Widzę że coś się dzieje. Jestem okropnie ciekawa.
Psiak słodki. Zawsze chciałam takiego maluszka z kokardką. ...a wyszło jak zwykle.
Ogród masz boski. Napatrzeć się nie mogę i mam niedosyt. Poproszę o jeszcze.
Ja też tuptam ;:65 i nie mogę się doczekać aż będzie domek rósł :tan
Wstawię na bieżąco fotki :wink:
Dzisiaj pochmurno, więc fotek nie zrobię, bo nie będą ciekawe. No, chyba, że uda się bez deszczu :D

-- Pn 29 cze 2015 06:58 --
Margo2 pisze:Mam marzenie, żeby to kiedyś zobaczyć na własne oczy ;:173
Naprawdę masz niesamowity talent do kompozycji.
Nie tylko różanych
ta część przed domem też wygląda świetnie.
Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał domek ogrodnika
Też chciałabym taki.Oglądasz Domo?
Monty Donn ma rewelacyjny domek. Takie miejsce na wszystkie ogrodowe szpargały jest konieczne
Tylko, że ja już nie mam miejsca
Dzięki, Gosiu ;:196
Nie oglądam Monty Dona. A jaki ma ten domek? Mój będzie ceglany z dwuskrzydłowymi drzwiami - kolor stolarki do przemyślenia, bo nie mogę się zdecydować, czy białe, czy brązowe :roll: Chyba brąz, żeby pasowało do dużego domu :D No i okienko będzie, ale tylko jedno, żeby ściany wewnątrz były wolne :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze:Moniczko, ogród cudowny ;:167 Bardzo fajnie wygląda taki symetryczny układ z centrum w postaci poidełka ;:215 To poidełko to był pomysł na szóstkę ;:108 A przed domem masz w rondzie kilka okręgów bukszpanowych? Nie wiem czy dobrze widzę :wink: Jeżeli tak, to nie sprawia kłopotu ich strzyżenie? W końcu jeszcze róże między nimi...
A na tym zdjęciu przy ścianie altanki jaka róża jest?
Obrazek
Tak się dopytuję i drążę, bo właśnie odkryłam, że jesienią powinnam dokonać zmiany na rabacie ;:108 Potrzebna mi róża tworząca duży krzaczor, obficie kwitnąca, w kolorze najlepiej czysty lub ciemny róż. Co byś poleciła?
Ta jasna to młoda New Dawn, a bardziej różowa to wielki krzaczor bez nazwy :roll: Ja bym poleciła Lagunę - moja mnie w tym roku zachwyca, choć czekałam na ten efekt dość długo ;:224 Chyba, że masz miejsce bardzo słoneczne? Choć moja też w pełnym słońcu cały dzień.
Bukszpanowe obwódki wewnątrz ronda są dwie - zewnętrzna i jedna wewnątrz, a w samym centrum stożek cisowy - póki co daję radę z cięciem :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Hey.... lubię w ciszy zwiedzać zakamarki, które nam pokazujesz.... wiesz, co pomyślałam !
Doskonale dobierasz nie tylko roślinność, ale przede wszystkim elementy ozdobne.
Pokazuj więcej ujęć takich jak to zdjęcie gdzie jest poidełko z ptaszkami, a w oddali widać metalowe pergole.
Sądzę, że masz wszystko dobrze przemyślane... co gdzie i po co stanie w ogrodzie ... ;:138 ;:138 ;:138
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też marzę o domku ogrodnika. W tym roku zaczęliśmy robić przymiarki w postaci oglądania zdjęć w internecie i robienia pomiarów czy mamy dostatecznie dużo miejsca ale na razie na tym się skończyło. Dosyć kosztowna inwestycja. ale ziarenko zasadzone pomysł kiełkuje i może za dwa- trzy lata coś z tego będzie.
Bardzo lubię Twój przed ogródek. Poproszę o więcej zdjęć zwłaszcza rabat z trawami i bukszpanami.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze::wit Hey.... lubię w ciszy zwiedzać zakamarki, które nam pokazujesz.... wiesz, co pomyślałam !
Doskonale dobierasz nie tylko roślinność, ale przede wszystkim elementy ozdobne.
Pokazuj więcej ujęć takich jak to zdjęcie gdzie jest poidełko z ptaszkami, a w oddali widać metalowe pergole.
Sądzę, że masz wszystko dobrze przemyślane... co gdzie i po co stanie w ogrodzie ... ;:138 ;:138 ;:138
Majeczko, staram się planować spokojnie. Prace, zakupy rozłożone są w czasie w latach, więc jest możliwość przemyślenia wszystkiego bez pośpiechu ;:333
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soczewka pisze:Ja też marzę o domku ogrodnika. W tym roku zaczęliśmy robić przymiarki w postaci oglądania zdjęć w internecie i robienia pomiarów czy mamy dostatecznie dużo miejsca ale na razie na tym się skończyło. Dosyć kosztowna inwestycja. ale ziarenko zasadzone pomysł kiełkuje i może za dwa- trzy lata coś z tego będzie.
Bardzo lubię Twój przed ogródek. Poproszę o więcej zdjęć zwłaszcza rabat z trawami i bukszpanami.
To prawda, są to kosztowne inwestycje, dlatego też sama czekałam długo i cieszę się, że w końcu możliwa jest realizacja :D
Póki co schną kolejne warstwy - nie da się murować za dużo na raz, bo by wyszły krzywe ściany. Na jeden dzień mniej więcej tyle się udaje
Obrazek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja sobie upatrzyłam drewniany z przedłużeniem na altankę ale koszt to około 10tys i oczywiście musi być róża pnąca albo kilka :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasz domek tez trochę będzie kosztował, bo dużo cegły trzeba. To są bardzo drogie inwestycje. Wiem chyba jaki drewniany domek masz na uwadze - widziałam coś takiego. Cena jednak faktycznie zaporowa :(
Albo zarobki zbyt skromne na nasze ogrodowe potrzeby ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moniś mam nadzieję, że pomieścicie w domku wszystkie Twoje ogrodowe gadżety. ;:215 Zapowiada się ciekawie... a znając Ciebie na pewno będzie ślicznie...
Ja też apeluję o więcej zdjęć z szerszej perspektywy. Masz tak cudny ogród, że żal go pokazywać głównie w portretach. Nie marnuj tego skarbu, tylko chwal się nim ile wlezie! Ja go uwielbiam!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”