Cztery pory roku w moim ogrodzie. Rok 2014 i 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie 2014 rok

Post »

Gosiu a co powiesz o tej...

O takiej róży pewnie każdy marzy
Pierwszy raz wszystkie pąki rozwinęły się jednocześssssnie

Obrazek

Duet najładniejszych
Obrazek

z drugiej strony
Obrazek

Ta sama róża w formie krzaczastej
Obrazek

Kształt doskonały
Obrazek

...inne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

inne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogród warzywny
Obrazek

Ziemniaki bez stonki
Obrazek

Kwitnąca Lipa szerokolistna
Obrazek

..a miał być tylko środek na Mączlika

Obrazek

bez koralowy
Kielichowiec wonny
Przetacznik o ?srebrnych? liściach
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janusz piękne te róże pienne ;:180 , w końcu i ja je mam choć u mnie jeszcze nie tak okazałe ale i tak cieszą oko
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu. I bardzo dobrze. Do odważnych świat należy. Trochę więcej z nimi pracy ale mniej podatne na choroby grzybowe chyba dlatego,że mają większy przewiew.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Romantyczny ogród ;:170 róże przepiękne,ostróżki kwitną na całego i balkonowe już w pełnym rozkwicie ,uwielbiam Twój warzywniak :D a u mnie taki grad przeszedł ,że z dyni tylko strzępy zostały ;:223 skąd ten grad jak normalnie zimno jest.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Oniemialam , to prawda kształt doskonały i ten intensywny czerwony kolor.
Jestem fanką twoich pięknych róż.
I ten ogromny warzywnik wszystko od linijki chyle czoła.
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
emmi53
200p
200p
Od: 20 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janusz czy te róże to aby nie sztuczne :D bo są tak doskonałe, że dech zapiera. Nie dość, że nie znalałam ani jednego chwaścika to jeszcze ziemniaki masz bez stonki. Chyba jedno i drugie załatwiasz motyką ;:306 . Postanowiłam więcej już do Ciebie nie zaglądać bo po każdej wizycie wpadam w kompleksy i w końcu nabawię się depresji. Nie wiem jak Ty to robisz, że wygrywasz walkę z chwastami. U mnie jest odwrotnie, chociaż większość czasu spędzam na pieleniu. Pozdrawiam serdecznie i życzę coraz piękniejszych roślin.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Januszu róże zjawiskowo Ci kwitną. ;:167 Przepiękne pienne, i pozostałe również. ;:138
Róża dwa w jednym bardzo ciekawa. U mnie z korzeni tylko dziczki wyrastają. ;:224
Bez koralowy sadziłam dwa razy i zawsze usychał, jeden nawet już zaowocował, jego koralowego koloru owoce nie mają sobie równych. :)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko. Współczuję strat spowodowanych gradem. Przed laty też doświadczyłem jego skutków. Ponad godzinę sypały się kawałki lodu. Na drzewach nie został żaden listek. Owocowe drzewa miały tak zbite gałęzie, że były białe bez kory. Wszystkie trzeba było usunąć. Pół kilometra dalej w jedna i druga stronę był inny świat. Nie spadła nawet kropla deszczu.

Gosiu Dziękuję za miły komentarz. póki sił starczy staramy się, utrzymać ład i porządek w ogrodzie.

Emilko. Nie znasz starej sztuczki. Wypielone sfotografowane. Pomaga nam susza,bo chwasty mają utrudniony start.
Ziemniaki tak pierwszy raz można powiedzieć,że mam bez Stonki. Może dlatego,że wcześnie były posadzone i już mają starą nacinę. Sprawdzam codziennie i dopiero zebrałem ok 20 owadów. Oby tak dalej.
Szkoda,że to Twoja ostatnia wizyta ale jeżeli ma to poprawić Twoje samopoczucie to rozumiem. :wink:

Teresko. Dziękuję za ocenę naszych róż. Brak deszczu powoduje duże straty w ogrodzie ale róże uwielbiają suche powietrze. Wilgoci maja pod dostatkiem, bo co drugi dzień dostają sporą porcję pod korzeń. Obawiam się tylko ataku przędziorka,bo taka aura mu sprzyja.
Przyznam,że nie widziałem owocującego bzu koralowego ale wziąłem go ze względu na żółte liście, które trochę ożywiają ogród.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

U nas także susza straszna, nie wiem co tam zastanę.
Bez koralowy Plumosa Aurea wchodzi wcześnie w owocowanie. Mój zakwitł i owocował w drugim roku po posadzeniu, po czym usechł. Posadziłam następny, ale nawet się nie przyjął. Tak samo miałam z głogiem o różowych kwiatach.
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zachwyajace masz ostrozki. Moje dreczone przez nornice sa biedniusie :(
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu. Wyobrażam sobie piaszczyste podłoże w taką suszę. U mnie po godzinie od podlania muszę ostrymi grabkami zruszyć ziemię, bo pęka i momentalnie wysycha. Nie wiem jak długo to potrwa ale na dłuższa metę nie uratuje wszystkiego.
Bez - może nie doczekam się kwitnienia ale to już taki nawyk widzisz - kupujesz.

Kasiu.
Nie poddawaj się. Trzeba z nimi walczyć.Trochę to kosztuje ale i roślin też szkoda. Teraz suche lato to namnoży ich się mnóstwo. Już trzeba wypowiedzieć im wojnę, bo później możesz przegrać.
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Witaj Januszu. Obejrzałam ostatnie fotki i dech mi zaparło. ;:180 Masz wspaniałą kolekcję, niezwykle zadbanych i wypielęgnowanych roślin.
Cudne róże pienne i moje ulubione calle. Wspaniale Ci zakwitły. ;:oj
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Witaj Januszu. Bardzo zadbany i piękny masz ogród. Jestem pełna podziwu ile pracy wkładasz w pielęgnację. Deszcz chyba u każdego w tym roku mało pada. Ja się cieszę z każdej kropelki, która spadnie z nieba a ostanie dni ciągle pada i słońce na przemiennie. Czerwona róża którą pokazałeś na pniu oraz formie krzaczastej co to za odmiana? Przypomina mi moją.:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
werbena74
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 wrz 2012, o 21:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam. Dopiero teraz oderwałam się od wątku. Rzadko mi się zdarza czytać caaaaałe wątki, ale od tego nie mogłam się oderwać. Masa wiedzy, płynącej z doświadczenia, masa cudnych kwiatów. Jestem pod ogromnym wrażeniem Pańskiego ogrodu i ręki do roślin. Będę tu zaglądać.
Agnieszka - pozdrawiam
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dorotko. Miło,że znalazłaś chwilę by odwiedzić nasz ogród. Dziękuję za miłe słowa. Kalle od Ciebie kwitną wszystkie. Powinny być bardziej rozbudowane niestety dostają tyle wody, by przetrwały. Może jeszcze coś się zmienni,przecież niemożliwe,by tak było całe lato.

Witaj Nikus Wiem już że masz na imię Weronika. Jeszcze nikt o takim imieniu mnie nie odwiedzał,tym bardziej mi miło.
Dziękuję za pozytywna ocenę ogrodu. Staramy się,by to co robimy,miało jakiś sens no i sprawiało nam trochę radości.
Niestety nie mogę Ci odpowiedzieć jaka nazwa tej róży. Nie przykładałem większej wagi do nazw zawsze kierowałem się walorami ozdobnymi. Kupowałem w szkółkach w czasie gdy jeszcze były kwiaty i można było ocenić na żywo.
Wiem też, że masz dwa pieski Mike i Maję - znaczy to że cichutko byłem u Ciebie.

Witaj Werbeno. Mam szczęście dziś gościć nowych Forumowiczów. Nie wiem jak masz na imię ale pewnie równie piękne jak kwiaty Werbeny. To dla mnie zaszczyt, że do tego stopnia zainteresował Cię mój wątek który w całości przeczytałaś. Proszę wybaczyć ze zwracam się per ty a nie w formie grzecznościowej ale tu takie panują koleżeńskie zasady i też proszę tak się do mnie zwracać.
Wiedza, doświadczenie - może coś w głowie zostało przez te długie lata prowadzenia ogrodu. W dużym stopniu zawdzięczam też wiedzę i doświadczenie innych Forumowiczów
Zapraszam do kolejnych odwiedzin.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”