Kawałeczek słońca na ziemi
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawałeczek słońca na ziemi
Jakie Ty masz piękne rabaty
czyściutkie, otoczone , piękne
super iglaki, róże piwonie, klematisy ...no ślicznie

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuziu no piękne te trójkątne rabaty, znaczy skrzynie 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne Zuza widoczki iglaki zawsze zdobią
nie narzekaj że przeważają iglaki bo bylin masz sporo i to cudeńka. 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ach.to spokojniej jest niż było na zdjęciach. Bałam się, że cały ogród musiał być przekopany, ale skoro tak piękne rabaty zostały nie naruszone - to super.
Oj, nie starszcie mnie tą trawą, na wiosnę dałam ją w rabatę bylinową z wysokimi bylinami, przy wiesiołku - wykopać ją stamtąd?
Oj, nie starszcie mnie tą trawą, na wiosnę dałam ją w rabatę bylinową z wysokimi bylinami, przy wiesiołku - wykopać ją stamtąd?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo fajne ujęcia, bo mogłam wściubić nos we wszystkie zakątki Twojego ogródka. A jakie świetne uprawy masz w skrzyniach. Ja pierwotnie chciałam w mojej skrzyni uprawiać róże, ale jakoś niespecjalnie rosły. Chyba też się przerzucę na hosty.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Podoba mi się Twój ogród. Bardzo estetycznie zaplanowany i urządzony.
Portreciki róż i innych kwiatów profesjonalnie wykonane.

Portreciki róż i innych kwiatów profesjonalnie wykonane.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Karolcia, Iwonko, Kasiu i Lucynko, dziękuję dziewczyny, że zaglądacie i zostawiacie miłe słowo. Buziaki dla Was 
Beata, kłosówka miękka jest uznawana za ekspansywna trawę. Jeśli dobrze tam wygląda, odetnij dno jakieś dużej donicy i wkop ją naokoło trawy, żeby trzymać ją w ryzach.
Wandziu, skrzynie są bez dna po prostu tylko jako obramowanie wyniesionej rabaty, więc dają sobie radę tam wszystkie rośliny, nawet duże hortensje rosną bezproblemowo.
------------------
Ostatnio u mnie pogoda barowa. Pada, wieje aż nie chce się robić w ogrodzie. Wczoraj wypadłam tylko pomiędzy deszczami na popielenie, bo w takiej pogodzie chwaściory wyższe niż rośliny
Z miłych rzeczy: udało się zidentyfikować moją żółtą różę NN. To Arthur Bell, oraz pojawiły się już u większości młodych różyczek pączusie. Nawet w Ascocie naliczyłam już ze trzy. Teraz tylko czekać aż się otworzą, bo z moim szczęściem nie wiadomo, czy będą zgodne odmianowo. Oby
Beata, kłosówka miękka jest uznawana za ekspansywna trawę. Jeśli dobrze tam wygląda, odetnij dno jakieś dużej donicy i wkop ją naokoło trawy, żeby trzymać ją w ryzach.
Wandziu, skrzynie są bez dna po prostu tylko jako obramowanie wyniesionej rabaty, więc dają sobie radę tam wszystkie rośliny, nawet duże hortensje rosną bezproblemowo.
------------------
Ostatnio u mnie pogoda barowa. Pada, wieje aż nie chce się robić w ogrodzie. Wczoraj wypadłam tylko pomiędzy deszczami na popielenie, bo w takiej pogodzie chwaściory wyższe niż rośliny
Z miłych rzeczy: udało się zidentyfikować moją żółtą różę NN. To Arthur Bell, oraz pojawiły się już u większości młodych różyczek pączusie. Nawet w Ascocie naliczyłam już ze trzy. Teraz tylko czekać aż się otworzą, bo z moim szczęściem nie wiadomo, czy będą zgodne odmianowo. Oby

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
No tak, dopiero teraz doczytałam o swojej ulubionej od niedawna, kłosówce
. Już wiem, co zrobić - dziękuję
i wybacz pomyłkę.
Twoja skrzyniowa rabata jest super
. Red Baron faktycznie, strasznie powolny
.
Twoja skrzyniowa rabata jest super
.Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ach Zuziu co tu dużo mówić... zestawienie Artemisa z szałwią i ostróżkami tak jakoś wyszło w amoku wiosennego sadzenia i przesadzania.
Cieszę się, że mam zidentyfikowaną różę. A żółta? No proszę... chyba próbuje się zrehabilitować tym różowym rumieńcem.
Bardzo dobrze wyszła Ci poprawa trójkątnej rabatki. Nie ma to jak dodać troszkę kolorku.
Cieszę się, że mam zidentyfikowaną różę. A żółta? No proszę... chyba próbuje się zrehabilitować tym różowym rumieńcem.
Bardzo dobrze wyszła Ci poprawa trójkątnej rabatki. Nie ma to jak dodać troszkę kolorku.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Mam nadzieję ,że się wymodliłaś i są zgodne odmianowo -róże 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu-Pulpa222, też uwielbiam tę kłosówkę, specjalnie dałam ją na przód rabaty jako obwódka, żeby ją miziotać czasami
Aniu-aneczka1979, róże z "parawanu" mam obie zidentyfikowane
Różowa to Astrid Lindgren, żółta Arthur Bell. Mam jeszcze dwie do identyfikacji, jedną na pniu i jedną wielkokwiatową. Reszta jest imienna 
Karolcia, czy są zgodne, dowiem się jak już pączki pootwierają. na razie nie widać
---------------------------
Pada, pada, pada... tylko wypatrywać plamistości na różach i szarej pleśni w truskawkach
LATO PRZYBĄDŹ
Zdjęcia dziś też będą zapłakane.
Spring Pink

Guernsey

Mt. Shasta

Beverly. I wreszcie jest - pierwszy z Eden Rose

Miała być biała milk shake... ech, szkoda gadać

Wreszcie porządnie ruszył mak Perry's White. No jestem ciekawa
Liliowce też już niedługo.

Arthur Bell deszczu w ogóle się nie boi. Zadziwia mnie za to swą zmiennością barw w zależności od pogody. Ascot ma kilka pączków

Niech ktoś zabierze ode mnie ten deszcz
Aniu-aneczka1979, róże z "parawanu" mam obie zidentyfikowane
Karolcia, czy są zgodne, dowiem się jak już pączki pootwierają. na razie nie widać

---------------------------
Pada, pada, pada... tylko wypatrywać plamistości na różach i szarej pleśni w truskawkach

LATO PRZYBĄDŹ
Zdjęcia dziś też będą zapłakane.
Spring Pink

Guernsey

Mt. Shasta

Beverly. I wreszcie jest - pierwszy z Eden Rose

Miała być biała milk shake... ech, szkoda gadać

Wreszcie porządnie ruszył mak Perry's White. No jestem ciekawa
Liliowce też już niedługo.

Arthur Bell deszczu w ogóle się nie boi. Zadziwia mnie za to swą zmiennością barw w zależności od pogody. Ascot ma kilka pączków

Niech ktoś zabierze ode mnie ten deszcz

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Przykro mi Zuziu ale nie pomogę 
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Ja się cieszę z deszczu, bo sucho, jak pieprz, a Ty pragniesz się go pozbyć. Jak tu pogodzić interesy?
.
Lato obiecują w telewizorni za tydzień
.
. Lato obiecują w telewizorni za tydzień
.Pozdrawiam Ania
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Lilie już zaczynają
będzie pachnieć w ogrodach.
Ja już swoją Edenkę tnę na potęgę do wazonu. Szkoda że nie pachnie. Za to Ingigoletta pachnie bajecznie
Też tnę, ale ....ciągle ktoś mi wynosi ją z domu
Tniesz jakieś ulubienice żeby mieć stale przy sobie?
Ja już swoją Edenkę tnę na potęgę do wazonu. Szkoda że nie pachnie. Za to Ingigoletta pachnie bajecznie
Też tnę, ale ....ciągle ktoś mi wynosi ją z domu
Tniesz jakieś ulubienice żeby mieć stale przy sobie?
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, u mnie zimno i wietrznie a deszczu nadal jak na lekarstwo. Niby ziemia mokra, ale to bardziej przez wysoką wilgotność powietrza. Mówię ci pogoda jak późną jesienią, a ranki witają nas 4 stopniami. Jesteś pewna że twój Arthur Bell to na pewno ta róża? Też ją mam i nigdy się tak nie przebarwiała i w fazie przekwitania widać jej idealnie środeczek
A teraz się narażę.. pomylona jeżówka wyjątkowo urokliwa