Moja nowa wymarzona działka cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.9

Post »

Witajcie kochani :wit
Dzisiaj cały dzień popaduje, taki drobny deszczyk jest super ;:215 tylko oby nie za długo znowu ;:108
Karolko, Milenko, ta hortensja to herbata buddyjska, pod taka nazwą kupiłam, u nas prawdopodobnie nie zimuje, lub okryć na zimę, więc mam ją w donicy ;:108
Maryniu, ja nawet w deszczu na działeczce urzęduję, jakoś tam czuję się najlepiej ;:108
Zuziu, moja trytoma ma tyle co działka, czyli 3 latka, a na zimę związuję jej liście tylko ;:108
Miłko tą hortensję kupiłam w tym roku, była już w pączkach ;:108
Danusiu, u mnie wszystko później kwitnie, chłodniej mamy w tych rejonach ;:108
Marysiu ta linica to nie wiadomo skąd się wzięła, chyba ptaszki prezent zrobiły ;:306
Marysiu krajanko, jak my na ten deszczyk czekałyśmy ;:138
Gosiu Ty to tak jak ja, nie umiem odpoczywać siedząc, a potem stękam, że tu czy tam boli :twisted:
Grażynko to żółte to już Janek pisał, to lnica pospolita :wit
Jacku, ma się dobrze, rośnie, ma około 50 cm, no to czekamy na kwity u Ciebie :wit
Dziś deszczyk fotografowałam, to te białe kreski ;:306

Obrazek

No i mój busz ;:oj
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka masz bardzo ładny ten busz ;:108 ;:63 . Lwia paszcza żółta ;:138
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko kwiaty potrzebują deszczu to niech pada. :tan
Twój busz rewelacyjny i deszczowe ale piękne zdjecia. ;:333
Każdy kwiat ma cudny kształt i rysy ;:138
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie też sporo popadało i wszystko ładnie podlane .. Moje lwie paszcze nie przetrwały zimy ale już posadziłam nowe ,może też będzie żółta .. W czasie deszczu nie tylko dzieci się nudzą też nie lubię leniuchowania .. Trochę zrobiłam porządku w szklarni po posadzonych jednorocznych zrobiło się luźniej ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

U mnie na chmurach się skończyło a tak czekałam idę więc podlewać
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Piękny ten Twój busz - taki bardzo soczyście zielony. ;:215 Jednak wody z nieba nie zastąpi najobfitsze nawet podlewanie. U mnie ciągle 'Sahara' i muszę ciągać tego gumowego węża po całej działce. Już mi to bokiem wychodzi, ale nie ma zmiłuj, roślinki też muszą się napić. ;:174
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko u Ciebie wszędzie coś rośnie i nie dość, że masz jeziorko to jeszcze i fontannę widzę ;:219
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Iwonko ja tez powtarzam za innymi ... prawdziwy busz u Ciebie ... uważaj abyś się w nim nie zagubiła ;:306
U swojej Trytomy tez zauważyłam pąki ale najwyższy ma raptem z 20 cm więc potrwa zanim zakwitnie. Chyba złe miejsce wybrałam mając na względzie tylko wysokość ,liście dołem też potrzebują sporo miejsca i co teraz ?
Doczytałam ,że można robić podział wczesną wiosną lub tuż po kwitnieniu czyli .... przenosiny tez w tych terminach będą pasować.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Iwonko tak to już jest że stale jest coś do zrobienia , jak się jednego dnia odpuści następnego ma się zaległości.
I potem trzeba nadrobić , systematyczność podstawa naszego życia w każdej dziedzinie.
Szkoda że w kwestii diety już taka konsekwentna nie jestem.
A propo bólu mój tata mówi że jak boli znaczy że człowiek żyje , więc żyjemy ;:138
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko, widzę że schowek zaczyna się robić. Deszczyk od czasu do czasu pada, ale jest ciepło i nie ma wiatru. Też od rana trochę pourzędowałam w ogrodzie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Powoli zaczynam nadrabiać zaległości forumowe .Teraz przyszła kolej na Twoje królestwo .Busz :wink: ta nazwa dobrze mi znana i widoki również :;230 Jak ja kocham takie gęste nasadzenia, a i chwasty nie mają lekko ,żeby sie przebić przez gąszcz roślin. :;230 Widzę Iwonko ,że masz Barona Girod de l'Ain.Różyczka ze starej działki również mnie zauroczyła i gdyby tak miała więcej odrostów to chętnie bym przygarnęła.Trytomy, czy Igły Kleopatry nie chcą u mnie rosnąć zbyt mokro i musiałabym dla nich usypać specjalne kopce z przepuszczalnej ziemi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Tak niedawno kupiłas działke, a wygląda jakbyś ja miała od wielu lat. Wszystko takie zadbane, ułozone, zaplanowane...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,taka niezliczona ilość pięknych roślin w Twoim ogrodzie ,niewiarygodnie szybko zagospodarowałaś swoją działeczkę ,żółta lwia paszcza cudna ,tak je lubię ,teraz możesz spokojnie posiedzieć w ogrodzie i nic nie robić,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Ja weekend na wycieczkach spędziłam, mimo deszczowej pogody, to tam gdzie byliśmy nie padało, a byliśmy nad naszym kochanym Bałtykiem. Spory kawałek wybrzeżem jeździliśmy :tan
Martusiu, masz racje, teraz niewiele robię, często kawka i podziwiam swoją prace, czasem coś przesadzę, czasem coś wymyślę, fajnie tak, mam większe plany, ale na razie kasy nie ma, więc muszą poczekać ;:108
Aniu, tak, tylko, że ja sadziłam mnóstwo roślin, które już rozrośnięte były, ale dziękuję ;:196
Jadziu, ta stara różyczka miewa odrosty, własnie odrost przesadziłam, jak będą, to pytaj trochę później, na pewno podzielę się :wit
Danusiu, no chcę zrobić tak żeby nie było widać tego bałaganu za domkiem, jakiś schowek musi być, sama wiesz ;:108
Gosiu, w kwestii diety mówisz ;:306 , też tak mam, ale co tam, ja lubię jeść dobre rzeczy ;:108
Krysiu, ech to tylko na górze mam busz, na skarpach jeszcze nie ;:306 a trytomy, nie mają u mnie zbyt wiele miejsca przy ziemi, ale dają sobie radę ;:108
Marysiu fontanna jest ale nie zawsze załączona, lubię jak szumi i pluska woda ;:108
Lucynko, aż się wierzyć nie chce, że u Ciebie sucho, wszędzie pada, ale tak , rośliny muszą pić ;:108
Janeczko, deszcz potrzebny już był i to bardzo, tylko boje się, że ta nasza pogoda nie zna umiaru, ja sucho to strasznie, jak pada to ciągle ;:185
Kasiu dziękuje :wit
Elu, jak mi się zdaje, to w tamtym roku miałam i inne lwie paszcze, teraz wszystkie żółte się zrobiły ;:oj
Beatko jak mówiłam, aż się wierzyć nie chce, że nie wszędzie pada, jak u nas tak mokro ;:108
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia z działeczki też są :wit
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”