Ogród - moje marzenie
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - moje marzenie
Poczułam się u Ciebie jak w różanym raju
Wyobrażam sobie tę woń unoszącą się w całym ogrodzie
Szokuje mnie Twoja Gloria, moja co prawda nie pnąca, ale bardzo mnie zawiodła i trzymam ją w zasadzie dla tych kilku wspaniałych kwiatów w sezonie. Czy te wszystkie setki pączków należą do Boniki czy do jej sąsiadek (mam na myśli zdjęcie z datą 17.06)? Friesia u wszystkich szybka, a moja zawsze z opóźnieniem
Mało słońca, ale dzięki temu jest trwalsza. Lubię takie cukiereczki. Landrynki też lubię i czerwienie i bladawce, oj czego ja nie lubię? 
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
u mnie też pada a u Ciebie bajecznie

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Aż westchnęłam! szczególnie za serce chwyciła mnie Captain Hoyward! Trudno jej zrobić takie dobre zdjęcie oddające jej barwę!
No i miło Cię widzieć wśród pachnących chaszczy!
No i miło Cię widzieć wśród pachnących chaszczy!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Aniu nie powiem nic z samego zachwytu
Miło zobaczyć Cię w tak przepięknym miejscu
Aniu czy Compassion ma w tym roku takie różowe kwiaty,
czy to tylko tak wygląda na zdjęciu
u mnie jeszcze nie kwitnie.
Do miłego zobaczenie
Miło zobaczyć Cię w tak przepięknym miejscu
Aniu czy Compassion ma w tym roku takie różowe kwiaty,
czy to tylko tak wygląda na zdjęciu
Do miłego zobaczenie
Jak miło Ciebie zobaczyć i to w takim kolorowym towarzystwie.W.Catedral jak zawsze mnie zachwyca i szkoda,że nie mam na nią miejsca.Przepiękna i kwitnie długo na dodatek często powtarza.Masz jeszcze tyle miejsca w ogrodzie?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
W Catedral oczywiście!!!!!
A kapitanka też mam!!!!!
Buziaczki Aniu!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Aniu witaj
aleś wyhodowała przepiękne krzaczory róż!
I to kwitnące nieziemsko.
Przecież całkiem niedawno dopiero urządzałaś ten swój ogród a dziś
wygląda już jakby od zawsze taki był
Chylę czoła Aniu,uroczo u Ciebie,przepiękne bogate odmiany róż i Ty sama wśród swoich królewien jak Królowa tam stoisz.
Aniu jak radzisz sobie z wodą dla działki?
Masz tam studnię swoją?
Buziaki przesyłam i serdeczności

I to kwitnące nieziemsko.
Przecież całkiem niedawno dopiero urządzałaś ten swój ogród a dziś
Chylę czoła Aniu,uroczo u Ciebie,przepiękne bogate odmiany róż i Ty sama wśród swoich królewien jak Królowa tam stoisz.
Aniu jak radzisz sobie z wodą dla działki?
Masz tam studnię swoją?
Buziaki przesyłam i serdeczności
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Aniu - cudowny ogród. Dodajesz sił do dalszej pracy. Niestety, jak się okazało, nie mam Glorii Day, a u Ciebie taka piękna. To ulubiona róża mojego taty. Od jak dawna prowadzisz swoją różankę?
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Aniu - Twoje róże z roku na rok większe i piękniejsze. Aż trudno oczy oderwać. Jestem pełna podziwu 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Anusiu cudne kwitnienie
, a różana panienka w kręgu swoich królowych
Sombreuil i u mnie zakwitła trzema kwiatami zbyt ciężkimi jak na ich wątłe łodyżki .Kapitan jeszcze nie zakwitł ,ale widziałam kwiat u Tośki, więc tym bardziej będę na niego czekać z niecierpliwością ,bo jest cudny
Podziwiam Twoją Bonicę jaka ona ogromna z mnóstwem pąków 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aniu Bonicą mnie zastrzeliłaś.
Toż to róża rabatowa a u Ciebie to gigant !
Wszystko wygląda jakby rosło tam od wielu lat a to przecież kilkuletnie okazy.
Zawsze byłaś królową różaną i tylko teraz to potwierdzasz.
Czapka z głowy przed królową.
Toż to róża rabatowa a u Ciebie to gigant !
Wszystko wygląda jakby rosło tam od wielu lat a to przecież kilkuletnie okazy.
Zawsze byłaś królową różaną i tylko teraz to potwierdzasz.
Czapka z głowy przed królową.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu piękne krzaczory różane wyhodowałaś...też się przekonałam ,że róże mające sporo miejsca ,przewiew i dobrą ziemię ,potrafią zdziałać cuda...nie wspominając o pielęgnacji ze strony właścicielki
Oj wypelniły nam się ogrody różane...
Jesteś druga z kolei ,która pokazuje piękny krzak Winchester Cathedral ,u gagawi tez cudny,a ja już poprzysięgłam sobie ,że koniec z zakupami...
Jesteś druga z kolei ,która pokazuje piękny krzak Winchester Cathedral ,u gagawi tez cudny,a ja już poprzysięgłam sobie ,że koniec z zakupami...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
April Skarbie Capitan jest przepiękny, polecam oczywiście dzięki za miłe słowa
duju
jestem cala w skrowronkach za takie słowa
Mandragora fakt zapach unosi się w ogrodzie, w tym roku dopiero to doceniłam, lubię taki busz.
Milenko Gloria Dei /3 szt/u mnie też czasem grymasi drugi sezon wiosną ścinam ją krótko, zagęszczam w ten sposób, wynagradza to tez swoim kwitnieniem praktycznie przez cały sezon.
Gloria pnąca w tym roku daje popis, wymaga jednak kulkowania ma długie wiotkie gałęzie i łatwo się wyginają, to powoduje pewnie jej obfite kwitnienie - wiem to od naszych forumek.
Bonica to jeden krzak, jednego roku bodajże w 2010 r,była taka ostra zima ścięta do kopczyka, myślałam że nic z niej nie będzie odbiła i to jak.
Dla Ciebie:

Zabeczka101059 u mnie już woda leje się z działki, to już deszczyku dość ale taki delikatny to może być w nocy a w dzień słoneczko, bo jest zimno.
takasobieMiłko Capitan to prawda kolor i zapach bajeczny.

Sasanka18 Compassion w tym roku ma sporo różu i wyjątkowo pieknie pachnie, kwiaty wielkie - wkrótce zobaczysz w realu

an-ka Aniu WC to naprawdę piękna róża widziała ja u mnie Danuśka/danutab i jak znam życie skusiła się na nią, polecam a ogródek masz z gumy wejdzie
Veltava

Tosia1 nawet nie wiesz jak się z Wami cieszę
Chippendale

KaRo Krysiu miło mi że tak pozytywnie oceniasz moje zmagania z ogrodem, staram się jak mogę przecież to nasza cała radość jak roślinki kwitną, zdrowe.
Woda to mamy tzw.kranówę, opłata rycztałtowa da się podlać bez strachu o rachunek.
ewka36jj Ewuniu Gloria Dei to taka róża ponad czasowa spotykana prawie we wszystkich ogrodach, lubię też ją bardzo.
Przygodę na dobre z różami rozpoczęłam chyba ok.5-6 lat temu, początkowo to działka warzywniak, jednoroczne itp. Kiedy dołączyłam do forum dostałam oczopląsu, zaczęłam nazywać swoje roślinki a róże pnące przewróciły mi całkowicie w głowie.
tu.ja Krysiu a pamiętasz nasze początki, ja byłam zielona jak tabaka w rogu - nazwy róż to wyższa szkoła jazdy, kto patrzył na nazwę - a dziś czytamy, oglądamy, szykujemy odpowiednie miejsca hahahaha
JAKUCHpisałam już Tosi jak bardzo się cieszę, że dziewczyny kwitną i mają się dobrze, dostały takie polecenie! Bonica zaszalała i to mi się podoba.
kogra Grażynka ale mnie podsumowałaś - jaka tam królowa, kobita która jak Wy kocha kwiaty i ciągle marzy o pięknym różanym ogrodzie.
Alionuszka Nelciu ogrody nam się rozrosły w każdym znajdujemy namiastkę swoich marzeń -
też chcę bo nie wiem ile moje postanowienie warte - zaprzestać kupowania róż ale wprowadzam sporo piwonii a tak w ogóle to nie wiem ile jeszcze będę tak cieszyć sie swoim ogrodem, brakuje siły i zdrowia.
A teraz taki miszmasz

Ostrogowiec z Baronesse

Kronenbourg

Zmęczona po ulewie Aspiryn Rose

First Lady

Afrodyta

New Dawn

Graham Thomas

duju
Mandragora fakt zapach unosi się w ogrodzie, w tym roku dopiero to doceniłam, lubię taki busz.
Milenko Gloria Dei /3 szt/u mnie też czasem grymasi drugi sezon wiosną ścinam ją krótko, zagęszczam w ten sposób, wynagradza to tez swoim kwitnieniem praktycznie przez cały sezon.
Gloria pnąca w tym roku daje popis, wymaga jednak kulkowania ma długie wiotkie gałęzie i łatwo się wyginają, to powoduje pewnie jej obfite kwitnienie - wiem to od naszych forumek.
Bonica to jeden krzak, jednego roku bodajże w 2010 r,była taka ostra zima ścięta do kopczyka, myślałam że nic z niej nie będzie odbiła i to jak.
Dla Ciebie:
Zabeczka101059 u mnie już woda leje się z działki, to już deszczyku dość ale taki delikatny to może być w nocy a w dzień słoneczko, bo jest zimno.
takasobieMiłko Capitan to prawda kolor i zapach bajeczny.
Sasanka18 Compassion w tym roku ma sporo różu i wyjątkowo pieknie pachnie, kwiaty wielkie - wkrótce zobaczysz w realu
an-ka Aniu WC to naprawdę piękna róża widziała ja u mnie Danuśka/danutab i jak znam życie skusiła się na nią, polecam a ogródek masz z gumy wejdzie
Veltava
Tosia1 nawet nie wiesz jak się z Wami cieszę
Chippendale
KaRo Krysiu miło mi że tak pozytywnie oceniasz moje zmagania z ogrodem, staram się jak mogę przecież to nasza cała radość jak roślinki kwitną, zdrowe.
Woda to mamy tzw.kranówę, opłata rycztałtowa da się podlać bez strachu o rachunek.
ewka36jj Ewuniu Gloria Dei to taka róża ponad czasowa spotykana prawie we wszystkich ogrodach, lubię też ją bardzo.
Przygodę na dobre z różami rozpoczęłam chyba ok.5-6 lat temu, początkowo to działka warzywniak, jednoroczne itp. Kiedy dołączyłam do forum dostałam oczopląsu, zaczęłam nazywać swoje roślinki a róże pnące przewróciły mi całkowicie w głowie.
tu.ja Krysiu a pamiętasz nasze początki, ja byłam zielona jak tabaka w rogu - nazwy róż to wyższa szkoła jazdy, kto patrzył na nazwę - a dziś czytamy, oglądamy, szykujemy odpowiednie miejsca hahahaha
JAKUCHpisałam już Tosi jak bardzo się cieszę, że dziewczyny kwitną i mają się dobrze, dostały takie polecenie! Bonica zaszalała i to mi się podoba.
kogra Grażynka ale mnie podsumowałaś - jaka tam królowa, kobita która jak Wy kocha kwiaty i ciągle marzy o pięknym różanym ogrodzie.
Alionuszka Nelciu ogrody nam się rozrosły w każdym znajdujemy namiastkę swoich marzeń -
też chcę bo nie wiem ile moje postanowienie warte - zaprzestać kupowania róż ale wprowadzam sporo piwonii a tak w ogóle to nie wiem ile jeszcze będę tak cieszyć sie swoim ogrodem, brakuje siły i zdrowia.
A teraz taki miszmasz
Ostrogowiec z Baronesse
Kronenbourg
Zmęczona po ulewie Aspiryn Rose
First Lady
Afrodyta
New Dawn
Graham Thomas
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Anuś
...różana bajka!!!
Cudny zakątek stworzyłaś
Pamiętam jak na początku pisałaś o tych wszystkich problemach i kłopotach...dawno mnie mnie było, zaglądam a tu...Różana Kraina!!!
Jesteś niesamowita!
Gratuluję tak niesamowitego miejsca
Cudny zakątek stworzyłaś
Pamiętam jak na początku pisałaś o tych wszystkich problemach i kłopotach...dawno mnie mnie było, zaglądam a tu...Różana Kraina!!!
Jesteś niesamowita!
Gratuluję tak niesamowitego miejsca
Pozdrawiam słonecznie - Baśka