Lykeffund co za cudo! Odrzuciłam ją w ostatniej chwili z mojej listy, przeczytawszy że to olbrzym. Piękna jest.

Pierwszy raz widzę.Ale cudne są...
 Pierwszy raz widzę.Ale cudne są...  

Jak przyjedziesz, mam nadzieję, że  coś mi podpowiesz w sprawie moich kłujaków .
 Jak przyjedziesz, mam nadzieję, że  coś mi podpowiesz w sprawie moich kłujaków .

. Dobrze że ten "obcy" nie zabił mojej roślinki
 . Dobrze że ten "obcy" nie zabił mojej roślinki 

.
 . .
 . . Myślę, że coś jej będzie trzeba dokupić w tej tonacji
 . Myślę, że coś jej będzie trzeba dokupić w tej tonacji  .
 . ).
 ). .
 . .
 . .
 .  .
 . .
 . . Życzę udanej ich uprawy, bo też i zapach mają upojny
  . Życzę udanej ich uprawy, bo też i zapach mają upojny  .
 . 

. Teraz by się nie dało. Mieliśmy przyczepkę i 'czyściliśmy' sąsiadce pole z kamieni. Trochę dokupiłam i tak się sporo przez lata tego zrobiło.
 . Teraz by się nie dało. Mieliśmy przyczepkę i 'czyściliśmy' sąsiadce pole z kamieni. Trochę dokupiłam i tak się sporo przez lata tego zrobiło.  .
 .

już lilie ??
 już lilie ??   następne w kolejce..Jeszcze róże się nie rozkręciły a już inne rośliny
 następne w kolejce..Jeszcze róże się nie rozkręciły a już inne rośliny   ..No cóż, lato w pełni !
    ..No cóż, lato w pełni !   Wreszcie u mnie podlało trochę wczoraj i w nocy,  jadę na przeszpiegi co tam się podziało ale spokojnie u mnie było.
 Wreszcie u mnie podlało trochę wczoraj i w nocy,  jadę na przeszpiegi co tam się podziało ale spokojnie u mnie było.  

, o aurze oraz osobowości właścicielki nie wspomnę- ciekawe jak długo cierpliwie znosić będzie moją obecność, nim usłyszę : nie ma nas w domu, nie przyjeżdżajcie, jak wrócimy, to się odezwiemy..kiedyś....
, o aurze oraz osobowości właścicielki nie wspomnę- ciekawe jak długo cierpliwie znosić będzie moją obecność, nim usłyszę : nie ma nas w domu, nie przyjeżdżajcie, jak wrócimy, to się odezwiemy..kiedyś....   

, jest moim bezwzględnym faworytem na ten moment
 , jest moim bezwzględnym faworytem na ten moment   , /nie licząc róż, i "kilku" innych faworytów
 , /nie licząc róż, i "kilku" innych faworytów   / , w każdym razie nim na dobre bramy ogrodu przekroczyłam, powalił mnie na kolana!
 / , w każdym razie nim na dobre bramy ogrodu przekroczyłam, powalił mnie na kolana!   
  , musi być, że dostaje resztki ze stołu - gotowam się z nim zamienić, już Ty dobrze wiesz dlaczego, najwyżej drzwi wejściowe do domu, wymieni się na garażowe..
 , musi być, że dostaje resztki ze stołu - gotowam się z nim zamienić, już Ty dobrze wiesz dlaczego, najwyżej drzwi wejściowe do domu, wymieni się na garażowe..   

. Bardzo je lubię, ale nie zauważyłam, że coś się złego na nich dzieje, cóż trudno, do przyszłego roku
 . Bardzo je lubię, ale nie zauważyłam, że coś się złego na nich dzieje, cóż trudno, do przyszłego roku .
. .
 .
 .
. . Nie wiem, jak się nazywa; nasionka zbiorę, jak nie zapomnę
 . Nie wiem, jak się nazywa; nasionka zbiorę, jak nie zapomnę .
. 

. Pozdrawiam
 . Pozdrawiam