Przeczytam w wolnej chwili.
Wiosenny wiejski ogród cz. 25
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25
Marysiu, dziękuję
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Milenko miałam po poprzednikach agrest nawet dobry, ale stale chorował i pozbyłam się go. Jednak lubię agrest i zaczęłam kupować u różnych sprzedawców. Na Al u jakiegoś indywidualnego sprzedawcy starą odmianę, w Ldl. na placu, w LM, u Starkla, w szkółkach i mam tych krzaków w kilku miejscach dużo. Niestety znowu czas ma znaczenie czyli najlepiej owocuje 6 letni z Ldl i ten ze zdjęcia 3 letni z Strk. Cała reszta jest 2 lub 3 letnia i ma po kilkanaście owoców. Piwonia drzewiasta jak i kilka innych roślin kwitnie krótko, ale jest urozmaiceniem w ogrodzie. Gdybym miała niewielki ogród to pewnie zastanawiałabym się nad jej kupnem. Po przekwitnięciu krzew jak wiele innych ozdobny jest z liści
Iwonko ani kropelki deszczu, latamy i podlewamy M swoje winogrona, bo pod krzaczkami ma wielkie dziury i korytarze, przy całej suszy nornice szaleją
W najbliższych dniach widziałam w prognozie u Ciebie deszcze i burze więc może nareszcie
Noce chłodne, już wieczorem do kurek lecę w polarku
Misiu do tej pory ptaki jedynie jedzą czereśnie, aronię i jednego roku borówki amerykańskie. Musiałam uruchomić wszystkie stare firanki
Ago szkoda stracić krzaki więc walcz
Iwonko ani kropelki deszczu, latamy i podlewamy M swoje winogrona, bo pod krzaczkami ma wielkie dziury i korytarze, przy całej suszy nornice szaleją
Misiu do tej pory ptaki jedynie jedzą czereśnie, aronię i jednego roku borówki amerykańskie. Musiałam uruchomić wszystkie stare firanki
Ago szkoda stracić krzaki więc walcz
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu mówisz że do małych ogródków drzewiasta się nie nadaje, ale ona tak bardzo mi się podoba
Przybiegłam zobaczyć zdjęcia a tu nic,odkąd mam swój wątek to zaczełam wychodzić do ogródka z aparatem i robię dość dużo zdjęć.Dużo nie daje się do pokazania ale i tak niektóre są z chwastami-życie
Przybiegłam zobaczyć zdjęcia a tu nic,odkąd mam swój wątek to zaczełam wychodzić do ogródka z aparatem i robię dość dużo zdjęć.Dużo nie daje się do pokazania ale i tak niektóre są z chwastami-życie
- Maska

- Kontakt:
Gdzieś posłałam post ze zdjęciami
Krysiu nie
napisałam, że gdybym miała mały ogród to może wybierałabym kwiaty, które kwitną cały czas. Ja na działce 3 arowej miałam tą piwonię
Wszystkie kwiatki nadają się do pokazania ...chwasty też
No to jeszcze raz ! taki ptaszek był dzisiaj w polu wg googla może to być gąsiorek

proszę o identyfikację

Parę róż!

pierwsze kwitnienie

Piwonie!

To jest bodziszek pełny, rok temu był o połowę mniejszy a w tym roku zarósł mi różę

zaczęłam w polu i kończę pokazując trawy, które nikt nie sadził a rosną

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy
Krysiu nie
No to jeszcze raz ! taki ptaszek był dzisiaj w polu wg googla może to być gąsiorek

proszę o identyfikację

Parę róż!

pierwsze kwitnienie

Piwonie!

To jest bodziszek pełny, rok temu był o połowę mniejszy a w tym roku zarósł mi różę

zaczęłam w polu i kończę pokazując trawy, które nikt nie sadził a rosną

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Napisałam już na Wyspie ,że ta roślinka ,to może kokorycz . 
- Maska

- Kontakt:
Tak Jolu pogooglałam i to jest chyba kokorycz pogięta 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,piwonii też masz trochę ,i piękne one ,biała z bordowymi smugami to Festiva Maxima ,a tej ode mnie nie widzisz w ogóle,może jest gdzieś bez pączka ,ja Ci dałam Sarah Bernhardt,muszę Ci powiedzieć ,że mam małego czarnego kotka dzisiaj przywieźli,śpi w pudełku w holu ,pił mleczko i troszkę zjadł,na początku płakał,ale już wieczorem brykał z dziećmi ,przed domem też był w małym kojcu,żeby gdzieś nie uciekł bo był przestraszony,teraz śpi zmęczony ,pozdrawiam i buziaczki 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, kokorycz pogięta, u mnie w tym roku się pokazała z kilkoma kwiatkami i nie mam pojęcia skąd. Nie wsadzam cebul od lat, a tu taka niespodzianka. Jest ładna, jak rozrosła by się w kępę to była bym zadowolona, ale ona wyszła po jednej w kilku miejscach.
- Maska

- Kontakt:
Martusiu no niestety nie ma pączków i mam jeszcze jedno podejrzenie zresztą koło tej pustej. Poczekam jeszcze rok bo nawożona powinna zakwitnąć
Gratuluję koteczka
już nie będziesz samotna w ogrodzie
i trochę Ci zazdroszczę czarnego
Życzę dobrego dnia, bo będzie bardzo ciepły i żadnej burzy
Całuję
Danusiu mam kokorycz na skalniaku, a ta podejrzewam przyszła do mnie z kwiatkami od kogoś
Pewnie się wysiewa
Ten niebieski atramentowy kolor jest oryginalny
Ogród podlany, słońce grzeje, a po południu jakiś deszcz w prognozie...ale ja już nie wierzę
Dobrego dnia
Danusiu mam kokorycz na skalniaku, a ta podejrzewam przyszła do mnie z kwiatkami od kogoś
Ogród podlany, słońce grzeje, a po południu jakiś deszcz w prognozie...ale ja już nie wierzę
Dobrego dnia
-
Srebrnygaj
- 100p

- Od: 14 lut 2014, o 11:53
Witaj Marysiu. U nas też sucho i deszczu nie widać
. Podlewam rośliny etapami bo ogród duży i woda idzie jak woda

Pozdrawiam Iwona
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witam ! ptaszek śliczny , ładnie uchwyciłaś. A polne kwiaty tez są ładne.
A niektóre Bodziszki są wielgachne i pokładają się. Bardzo ładny kolor ma róża Rumba.
A niektóre Bodziszki są wielgachne i pokładają się. Bardzo ładny kolor ma róża Rumba.
- Maska

- Kontakt:
Iwonko a mój ogród długi więc wąż musi być długaśny i ciągle coś przecieka, a rano ja podlewałam to mi aż ręka ścierpła
Misiu w tym roku porosły mi bodziszki w górę
niektórych nie widzę
Rumbę kupiłam na wiosnę ale nie jestem na razie przekonana do koloru. Zobaczymy jak następne kwiaty
Dzisiaj nie ma zdjęć, bo wieczór spędziłam na porządkach w altanie. Z czego jestem bardzo zadowolona
Miłego wieczoru
Misiu w tym roku porosły mi bodziszki w górę
Dzisiaj nie ma zdjęć, bo wieczór spędziłam na porządkach w altanie. Z czego jestem bardzo zadowolona
Miłego wieczoru
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,czytam ,że bardzo dzisiaj pracowałaś ,a ja się obijam ,ale jest trochę lepiej ,dwa dni nie robiłam w ogrodzie oprócz zdjęć i podlewania ,reszta w domu powolutku bez żadnego pośpiechu i szarpania,więcej posiaduję ,mam jeszcze dużo polegiwać ,ale mi nie wychodzi to leżenie,piszesz,że jest piwonia w zaznaczonym miejscu bez kwiatu to pewnie właśnie ta ,może na drugi rok zakwitnie,myślę ,że płytko posadziłaś,gorąc ogromny i susza,na jutro zapowiedzieli burze,ale aż się boję tej burzy ,żeby nie zrobiła strat,czasem takie nieobliczalne są te burze,pozdrawiam i wypocznij przez weekend,buziaczki 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Nadrabiam zaległości, Marysiu, bo nieco zaniedbałam wędrówki po ogrodach. Jakoś tak coraz mniej czasu na wizyty. Dni coraz dłuższe, a wieczory krótkie i często czasu za mało.
Niesamowicie urokliwa Twoja róża - RUMBA !!! No, cudna jest!!!
Spokojnej nocy bez gwałtownych burz Ci życzę z całego
Niesamowicie urokliwa Twoja róża - RUMBA !!! No, cudna jest!!!
Spokojnej nocy bez gwałtownych burz Ci życzę z całego
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Cudny gąsiorek, róże i piwonie --piękne