Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Marysiu, dziękuję :D
Przeczytam w wolnej chwili.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Milenko miałam po poprzednikach agrest nawet dobry, ale stale chorował i pozbyłam się go. Jednak lubię agrest i zaczęłam kupować u różnych sprzedawców. Na Al u jakiegoś indywidualnego sprzedawcy starą odmianę, w Ldl. na placu, w LM, u Starkla, w szkółkach i mam tych krzaków w kilku miejscach dużo. Niestety znowu czas ma znaczenie czyli najlepiej owocuje 6 letni z Ldl i ten ze zdjęcia 3 letni z Strk. Cała reszta jest 2 lub 3 letnia i ma po kilkanaście owoców. Piwonia drzewiasta jak i kilka innych roślin kwitnie krótko, ale jest urozmaiceniem w ogrodzie. Gdybym miała niewielki ogród to pewnie zastanawiałabym się nad jej kupnem. Po przekwitnięciu krzew jak wiele innych ozdobny jest z liści ;:215

Iwonko ani kropelki deszczu, latamy i podlewamy M swoje winogrona, bo pod krzaczkami ma wielkie dziury i korytarze, przy całej suszy nornice szaleją ;:oj W najbliższych dniach widziałam w prognozie u Ciebie deszcze i burze więc może nareszcie :D Noce chłodne, już wieczorem do kurek lecę w polarku ;:173

Misiu do tej pory ptaki jedynie jedzą czereśnie, aronię i jednego roku borówki amerykańskie. Musiałam uruchomić wszystkie stare firanki ;:306

Ago szkoda stracić krzaki więc walcz ;:215
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu mówisz że do małych ogródków drzewiasta się nie nadaje, ale ona tak bardzo mi się podoba :;230
Przybiegłam zobaczyć zdjęcia a tu nic,odkąd mam swój wątek to zaczełam wychodzić do ogródka z aparatem i robię dość dużo zdjęć.Dużo nie daje się do pokazania ale i tak niektóre są z chwastami-życie ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gdzieś posłałam post ze zdjęciami ;:145

Krysiu nie ;:185 napisałam, że gdybym miała mały ogród to może wybierałabym kwiaty, które kwitną cały czas. Ja na działce 3 arowej miałam tą piwonię :D Wszystkie kwiatki nadają się do pokazania ...chwasty też :D

No to jeszcze raz ! taki ptaszek był dzisiaj w polu wg googla może to być gąsiorek

Obrazek

proszę o identyfikację ;:180

Obrazek

Parę róż!

Obrazek

Obrazek

pierwsze kwitnienie

Obrazek

Piwonie!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To jest bodziszek pełny, rok temu był o połowę mniejszy a w tym roku zarósł mi różę ;:202

Obrazek

zaczęłam w polu i kończę pokazując trawy, które nikt nie sadził a rosną ;:224

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy ;:4
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Napisałam już na Wyspie ,że ta roślinka ,to może kokorycz . :?:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak Jolu pogooglałam i to jest chyba kokorycz pogięta ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,piwonii też masz trochę ,i piękne one ,biała z bordowymi smugami to Festiva Maxima ,a tej ode mnie nie widzisz w ogóle,może jest gdzieś bez pączka ,ja Ci dałam Sarah Bernhardt,muszę Ci powiedzieć ,że mam małego czarnego kotka dzisiaj przywieźli,śpi w pudełku w holu ,pił mleczko i troszkę zjadł,na początku płakał,ale już wieczorem brykał z dziećmi ,przed domem też był w małym kojcu,żeby gdzieś nie uciekł bo był przestraszony,teraz śpi zmęczony ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, kokorycz pogięta, u mnie w tym roku się pokazała z kilkoma kwiatkami i nie mam pojęcia skąd. Nie wsadzam cebul od lat, a tu taka niespodzianka. Jest ładna, jak rozrosła by się w kępę to była bym zadowolona, ale ona wyszła po jednej w kilku miejscach.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu no niestety nie ma pączków i mam jeszcze jedno podejrzenie zresztą koło tej pustej. Poczekam jeszcze rok bo nawożona powinna zakwitnąć :D Gratuluję koteczka ;:333 już nie będziesz samotna w ogrodzie ;:333 i trochę Ci zazdroszczę czarnego :wink: Życzę dobrego dnia, bo będzie bardzo ciepły i żadnej burzy ;:185 Całuję ;:196

Danusiu mam kokorycz na skalniaku, a ta podejrzewam przyszła do mnie z kwiatkami od kogoś :D Pewnie się wysiewa :lol: Ten niebieski atramentowy kolor jest oryginalny ;:215

Ogród podlany, słońce grzeje, a po południu jakiś deszcz w prognozie...ale ja już nie wierzę ;:185
Dobrego dnia :wit
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Witaj Marysiu. U nas też sucho i deszczu nie widać ;:110. Podlewam rośliny etapami bo ogród duży i woda idzie jak woda ;:oj ;:306
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witam ! ptaszek śliczny , ładnie uchwyciłaś. A polne kwiaty tez są ładne.
A niektóre Bodziszki są wielgachne i pokładają się. Bardzo ładny kolor ma róża Rumba.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko a mój ogród długi więc wąż musi być długaśny i ciągle coś przecieka, a rano ja podlewałam to mi aż ręka ścierpła ;:oj

Misiu w tym roku porosły mi bodziszki w górę ;:oj niektórych nie widzę :? Rumbę kupiłam na wiosnę ale nie jestem na razie przekonana do koloru. Zobaczymy jak następne kwiaty :D

Dzisiaj nie ma zdjęć, bo wieczór spędziłam na porządkach w altanie. Z czego jestem bardzo zadowolona :tan
Miłego wieczoru ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,czytam ,że bardzo dzisiaj pracowałaś ,a ja się obijam ,ale jest trochę lepiej ,dwa dni nie robiłam w ogrodzie oprócz zdjęć i podlewania ,reszta w domu powolutku bez żadnego pośpiechu i szarpania,więcej posiaduję ,mam jeszcze dużo polegiwać ,ale mi nie wychodzi to leżenie,piszesz,że jest piwonia w zaznaczonym miejscu bez kwiatu to pewnie właśnie ta ,może na drugi rok zakwitnie,myślę ,że płytko posadziłaś,gorąc ogromny i susza,na jutro zapowiedzieli burze,ale aż się boję tej burzy ,żeby nie zrobiła strat,czasem takie nieobliczalne są te burze,pozdrawiam i wypocznij przez weekend,buziaczki ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nadrabiam zaległości, Marysiu, bo nieco zaniedbałam wędrówki po ogrodach. Jakoś tak coraz mniej czasu na wizyty. Dni coraz dłuższe, a wieczory krótkie i często czasu za mało. ;:145
Niesamowicie urokliwa Twoja róża - RUMBA !!! No, cudna jest!!! ;:77
Spokojnej nocy bez gwałtownych burz Ci życzę z całego ;:167
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Cudny gąsiorek, róże i piwonie --piękne ;:138 ;:63 :wit
Moje Arboretum