Na parapecie DAK
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na parapecie DAK
Ależ kolorowo, tyle pięknych kwiatów...trudno wybrać ten jeden 

- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niech żyją chamaki i lobivki
są przepiękne.
Po urodzaju kwiatów na medio przyszedł czas na nie. Wyraziste barwy, wielkość kwiatów odmienia teraz ten mój góralowy parapet. Do tego Aylostera cajasensis, która tak jak rok temu jest obficie ukwiecona:
W sprawie tego chamaka to mam pytanie: Chamaecereus, czy też może Chamaelobivia:

Czym różni się Chamaecereus od Chamaelobivii? Kupowałam go jako Chamaecereusa hybr.
Bardzo długo w tym roku trwa kwitnienie Gymnocalycium leeanum. Dotychczas ten najwcześniej zakwitający gymnol kwitł w kwietniu i potem koniec. Teraz ma już trzeci rzut kwiatów.

Po urodzaju kwiatów na medio przyszedł czas na nie. Wyraziste barwy, wielkość kwiatów odmienia teraz ten mój góralowy parapet. Do tego Aylostera cajasensis, która tak jak rok temu jest obficie ukwiecona:

W sprawie tego chamaka to mam pytanie: Chamaecereus, czy też może Chamaelobivia:

Czym różni się Chamaecereus od Chamaelobivii? Kupowałam go jako Chamaecereusa hybr.
Bardzo długo w tym roku trwa kwitnienie Gymnocalycium leeanum. Dotychczas ten najwcześniej zakwitający gymnol kwitł w kwietniu i potem koniec. Teraz ma już trzeci rzut kwiatów.

- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Następny parapet wraz z Maryjanowym o którym można powiedzieć , że jak się chce i umie to wszędzie można uprawiać kaktusy i mieć je w doskonałej kondycji. Dla mnie rewelacja

- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Ale kwiaty... 

- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Ależ pięknie, jak patrzę na Twoje parapety to normalnie aż mi żal że moje stoją w inspekcie
Na parapecie bardziej mi się podobały i w każdej chwili mogłam na nie zernknąć, ale teraz jest im chyba lepiej więc niech sobie już tak są... nie będę samolubna.

Wydaje mi się że chamaecereus ma cienkie człony i tendencję do zwisania a chamaelobivia jest bardziej przy kości i ma człony uniesione ku górze..Ale niech się wypowiedzą znawcy...To czerwone chamacośtam przepięknej urody 

- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Danusiu jak zwykle i Ciebie kwitnienia rewelacja 

-
- Od: 17 sie 2014, o 13:02
Coś pięknego, tyle kolorów
Świetne, duże kwiaty, ale wianuszki Mammillarii też niczego sobie 

- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Też mi się kwitnienia bardzo podobają. Rośliny dorodne, zadbane i kolorowe!
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Zawsze przychodzę tutaj podziwiać, przepych kwitnień

- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
ejacek pisze:Ta Lobivia w prawym górnym rogu nawet oczy wybałuszyła na te piękne czerwone kwiaty

Dziś wreszcie baldianki ruszyły się do kwitnień. Co roku obficiej i dużo wcześniej, ale dobre i to. Jeden nawet na biało zakwitł, choć rok temu był całkiem różowy, ale pamiętam go z pierwszego kwitnienia jako białaska.

- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Ale pięknie i kolorowo zrobiło się u Ciebie Danusiu.
Tyle kaktusów kwitnie Ci jednocześnie,a niektóre obsypane tymi kwiatami,że roślinę trudno dojrzeć.
Na zewnętrznych parapetach mają bezpośredni dostęp do promieni słonecznych i to im widać służy.
Tyle kaktusów kwitnie Ci jednocześnie,a niektóre obsypane tymi kwiatami,że roślinę trudno dojrzeć.
Na zewnętrznych parapetach mają bezpośredni dostęp do promieni słonecznych i to im widać służy.
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
U Ciebie Danusiu cały czas coś kwitnie i to jakie śliczności
, a baldianki masz naprawdę pracowite