Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gdyby nie te kilometry, to na bank bym przyjechała :D ...do wiosny jeszcze tak daleko :cry:
Dzisiaj u mnie buro i paskudnie, ale zapowiadają ocieplenie...może tym razem "przepowiednie" meteo się sprawdzą :)
Jutro pojadę po laurowiśnię i kalikarpę dla siebie :D ...raz kozie śmierć, może nie "wyparuje" :!: Ogrodniczka wspominała, że kalikarpę trzeba przycinać, ale nie pytałam kiedy, mam nadzieję, że nie teraz, bo trochę bym się bała, czy dobrze to zrobię :cry:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gucia -jeśli trzeba przycinać to nie teraz bo na zimę się nie tnie krzewów :wink: więc możesz śmiało kupić a wiosna będziemy się martwić co z tym fantem zrobić :roll: :lol: :lol:
Nie wiem dlaczego tak daleko mieszkasz :twisted: nie mogłaś sobie wybrać innego miejsca na ziemi :roll: takiego troszkę bliżej mnie :wink: :lol: :lol: ale się cieszę z tej Kalikarpy :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Przeczytałam u Guci jak skarżyłaś się na liście. Czy nie zostawiasz nic do wiosny - przecież to naturalna osłona dla roślin.
Ja je zostawiam aż do wiosny, wtedy zleżane są mniej objętościowe i szybciej się kompostują a sam kompost jest niezwykle puszysty i szybko się tworzy, więc można go użyć już jesienią tego samego roku.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Oj prawda, święta prawda Grażynku.
Corocznie podbieram sobie taka pyszna liściówkę od sąsiada :-)
Bo moje liście zwykle okrywają grządki.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko, przyszłam obejrzeć Twoje krzewy :) Piękne :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

A ja przyszłam Bożenko w sprawie nasionek................dotarły. Dzięki.

;:87
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenia to już teraz tylko do wiosny poczekasz i będziesz siać :wink:
Hibiskusa możesz już wysiać :lol:
Monia68 -gdzie moim krzewom do Twoich rododendronów :roll:
kogra- ja też zostawiam liście na rabatach ,ale z trawnika muszę grabić bo do wiosny to by mi trawa wyginęła :roll:
hanka55- ja mam taką" liściówkę "na kompoście i też podbieram corocznie pod roślinki :wink:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Dzięki Bożenko....zrobię jak radzisz. :lol:
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Bożenko czy dotarły do ciebie nasionka bo jak nie to tą pocztę podpalę na zywca :twisted: - tylko usunę z tamtąd ludzi :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolciajci pisze:Bożenko czy dotarły do ciebie nasionka bo jak nie to tą pocztę podpalę na zywca :twisted: - tylko usunę z tamtąd ludzi :P
Jolcia zmartwię Cię ale nic nie dostałam :cry: czekałam może dojdą, ale teraz to już chyba nic z tego :roll: szkoda słów na tą pocztę :twisted:
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Bożenko, lubię wpadać do Twojego ogrodu, robię to często, bo Twój ogród jest na liście moich ulubionych. Piękna jesień u Ciebie, bardzo mi się podobają kompozycje z krzewów, te przebarwiające się liście emanują ciepłem i spokojem. Patrzę sobie na te fotki i czerpię inspirację. Ładnie to brzmi, ale prawda jest taka, że podkradam Ci niektóre pomysły i dostosowuję do własnego ogródka.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też dotarłam do ciebie i szkoda, że tak poźno ale lepiej późno niż w cale bo dużo bym straciła.
Ślicznie u ciebie ;) Pobiegałam pooglądałam pobawiłam się z wnukami eh fajnie było :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Babopielka pisze:
jolciajci pisze:Bożenko czy dotarły do ciebie nasionka bo jak nie to tą pocztę podpalę na zywca :twisted: - tylko usunę z tamtąd ludzi :P
Jolcia zmartwię Cię ale nic nie dostałam :cry: czekałam może dojdą, ale teraz to już chyba nic z tego :roll: szkoda słów na tą pocztę :twisted:
Ja posłałam znajomej mały prezent priorytetem,owszem dostała ale pustą kopertę spiętą zszywkami,pod pocztę tylko bombę położyć i wysadzić
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Bożenko, przewędrowałam znowu kawał Twojego ogrodu :)
Te kolory, te kwiaty, te nalewki!!! Ten rokitnik!!! Może masz choć jeden odrost w doniczce?

Mirzan podpowiedział mi, że najlepsze owoce na przetwory ma beberys koreański, ale wcale nie jest łatwo go zdobyć. Tak więc w tym roku zrobiłam pierwszy raz nalewkę z takiego berberysu, jaki znalazłam, ma piękny kolor, pachnie oszałamiająco, smakuje już teraz nieźle, niestety jest tego strasznie mało, bo raptem jeden słoik :( Za to z głogu zrobiłam cały wielki słój, właśnie zlałam nalew żeby się klarował, ma teraz postać jakiś rok, albo i więcej, a ja jestem już teraz ciekawa, czy to będzie "pijalne" :D

Eh, dziewczyny, może by tak zrobić zjazd nalewkowy? Byłoby co najmniej kilka znawczyń, a przy nich i ja bym się czegoś nauczyła :)
Tylko kiedy i gdzie? Może wczesną wiosną? No i trzeba by z kierowcą, albo z noclegiem, co by % wywietrzały :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Hihi... Nalewko! Fajny pomysł! ;:333
Jak poczytałam o tych wszystkich nalewkach, pooglądałam te wielkie słoje z owocami, to aż mi
ślinka pociekła! ;:13 Ależ to muszą być egzotyczne smaki!
Bożenko napisz mi chociaż, z jakich owoców Ty najbardziej polecasz nalewki, to kupię takie
krzaczki i cierpliwie sobie poczekam aż urosną. Zrobię z nich taki "nalewkowy kącik"
na działce! O! bardzo mi się ten pomysł spodobał!

Bożenko - też nadrobiłam zaległości.
To zdjęcie najbardziej mnie urzekło. Czy możesz napisać, np. od lewej strony, jakie krzaczki
na nim rosną?

Obrazek

Metasekwoję jak zwykle z przyjemnością sobie pooglądałam. Czy dużo Ci urosła w tym roku?

A Twoje "kwiatuszki" słodkie! No no! Podwójna babcia z Ciebie! Kto by to pomyślał? :? :D
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”