Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod dębowym okapem - róże, tulipany i hortensje. 15

Post »

Wandziu, piękne Arabellki ma Marysia, ale rośnie ich kilka razem. Dosadziłam więc w ubiegłym roku kolejną. Pewnie efekt będzie mizerny, bo nie rosną tam gdzie bym chciała, tylko zaczęły wspinać się po Kardynale, a jego cienkie gałązki rozjeżdżają się na boki. Ciągle mam problem z rozmieszczaniem roślin. W jednych miejscach mam gąszcz, a w innych pustki. Wczesną wiosną wygląda to zupełnie inaczej.
A głupot o końcu to Ty nam nie opowiadaj. Po prostu nie wiadomo w co ręce włożyć.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wandziu nie widać takich zniszczeń u Ciebie jak u mnie i Elwi.
Faktycznie woda zaczyna znowu nas zalewać a ślimaki mają takie używanie, że tylko słychać jak mlaskają na roślinach. ;:222
Skąd takie czarne myśli Wandziu u Ciebie, chyba jakiegoś doła podłapałaś przy tej smętnej pogodzie.
Ale twoje fotki mówią coś innego - na szczęście. ;:168 ;:167
Grażyna.
kogro-linki
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy te duże kolorowe liście to są o żurawek?Wandziu ,a od kogo będę się uczyła jak pielęgnować róże i nie ja jedna przypuszczam i nie tylko róże ;:108
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wieszczą poprawę pogody, to może Twoje czarne myśli pójdą precz razem z czarnymi chmurami. Już Ci teraz nie będę słodzić, bo chyba wiesz, co myślę o Twoim ogrodzie ;:196 .
Urzeka mnie za każdym razem wyjątkowa gra światła i cienia pod Twoim dębem. Ile to uroku dodaje rabatom. Takie miejsca zawsze wydają się trochę odrealnione...

W końcu zapomniałam zapytać: jak znajdziesz chwilkę, to zajrzyj do mnie, proszę i oceń, czy moja najnowsza róża, to może być Grasten z serii Palace Poulsena. Akurat moja trafiła się bez podpisu, a moja pamięć bywa bardzo krótka, zwłaszcza, kiedy uznam, że na pewno zapamiętam, bo taka łatwa nazwa :oops: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

DTJ_1 pisze:Wandziu co ty opowiadasz za głupoty ;:14 , zakończyć?. Taki piękny ogród , wszyscy oglądają, tylko teraz chyba taki czas, przynajmniej ja tak mam , że nie zostawiam śladu, .
Podpisuję się pod TYM obiema rękami ;:150
Niech CI takie pomysły nie chodzą po głowie. ;:185 Nie pozbawiaj nas takiej wspaniałej rozrywki i doznań artystycznych. Choć ja z tych mniej zdolnych "piśmienniczo" i nie umiem wyrazić słowami jak pięknie jest u Ciebie. To czuje się w Twoim ogrodzie wspaniale i chce stale do niego zaglądać. Piękne żurawki, cebulowe, trawy, niedługo róże i hortensje. Kompozycje do pozazdroszczenia. Twój powojnik Guernsey Cream "powala z nóg" W OGÓLE OCHY I ACHY
Do tego podpisujesz rośliny, więc wiele się u Ciebie uczę. Zobacz ile masz odwiedzin. ;:215
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu jestem ciekawa czy zdecydowałaś się na tego wiąza holenderskiego?
U nas w ogrodzie teraz też mało kwitnie bo tylko piwonie drzewiaste no i heliotropy czekam na liliowce bo już pokazały pąki.
Wybieram się do Warszawy 8 czerwca.
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Hej, czytam i podziwiam Twoj ogród a Ty chcesz go zamknąć ? ani mi sie waż :-) Czekam raczej na wiecej fotek .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Wandziu popatrz na odsłony.W każdym wątku jest ich dużo więcej niż wpisów.
Zresztą to pora na przebywanie w ogrodach. Choć tego ostatnio nie można robić , bo u mnie zbyt często pada. Jak tak dalej będzie to ogród zgnije a ślimaki dokończa żywot kwiatów.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wando, wpisuję się żeby ci statystyki podnieść, bo takie nieprawdopodobne rzeczy wypisujesz.. No jak przerwać pisanie na forum ;:302 Czasem tak jest że ciężko z wolną chwilą aby coś napisać, ale uwierz znajomi śledzą twoje wpisy ;:108 ;:168
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Wando,
fajny miałaś pomysł z liliowcami w donicy. Będzie dla mnie jak znalazł, bo będę musiała swoje wykopać.

och...ten powojnik Guernsey Cream ;:167 świetnie ci rośnie. Nie chorują u ciebie powojniki? Bo ja aż boję się niektóre oglądać ;:306 W zeszłym roku padły wszystkie wielkokwiatowe. Startują teraz od zera
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Zrobiłam się 'skrytoczytaczem', bowiem uważam, że nie powinno się pisać ciągle tych samych och-ów i ach-ów, ale oglądam Twój ogród zawsze - słowo ;:170 . Poza tym, jest ogólnie ciszej na FO u wszystkich. Odetchnij spokojnie ;:168 , za chwilę zaczną kwitnąć róże i komputer będzie się 'grzał' od przepięknych zdjęć - ja w każdym razie na to czekam ;:108 . Sama nie mogę mieć ich wszystkich, więc tyle mojego, co popatrzę :tan .
Pokazałaś taki bodziszek 'Espresso'. Powiem, że z początku w ogóle mnie się nie podobał .Wiosną był prawie czarny, potem listki zzieleniały, a jak zakwitł, to taka bladzizna. Dopiero teraz kwiatuszki nabrały koloru i są takie wdzięczne. Chyba muszę 'odszczekać' to, co mu nagadałam ;:306 .

Wiesz, wszyscy tu narzekają, że za dużo deszczu. Jak popatrzę pod drzewa, to sucho, nawet pod hostami jest sucho, więc jak ten deszcz pada? Ale ślimaków to i ja mam w tym roku chyba za dużo. Zaczynają zżerać mój 'wypracowany' - wysiewany osobiście i pielęgnowany tytoń leśny, a marzę o nim od ubiegłej jesieni. Chyba się przejdę po 'pokarm' dla nich ;:161 . Nie ma gdzieś w pobliżu skupu winniczków :;230 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Hej Wanda,
to i ja wtrącę się do dyskusji.
Nieraz zaglądam, oglądam, ale nic nie piszę, bo nie należę do osób skłonnych do częstych wypowiedzi.
Ale, jak już wspomniałam - odwiedzam regularnie.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Wandziu twój ogród to dla mnie poezja ;:167 gdzie ja bym przychodziła by się wyciszyć :roll: jakbyś zamknęła wątek?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Wspanialy ogrod z klasa ;:167 a i wlascicielka przemila, goscinna-to wazne. Cudowne zdjecia. Az chce sie zagladac czesciej. ;:215 Odkrylam kolejny, czarodziejski ogrod.
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

No widzisz Wandziu? Czasem wystarczy wsadzić kij w mrowisko (czytaj postraszyć zakończeniem wątku ;:219 ) żeby wywołać całą rewolucję ;:306 Fajnie, że tyle protestów tu padło, podpisuję się pod nimi obiema rękami ;:108 Aczkolwiek i Ciebie rozumiem ;:196 Widzę, że wielu osób, z którymi na FO się zżyłam, zniknęło:( Ale... pojawiły się nowe twarze bardzo sympatyczne ;:215 Cóż, c'est la vie ;:224 Zauważyłam też, że fajnie jest być na forum na bieżąco - nie robić długich przerw, bo "wypada się z rytmu" ;:108 Niestety nie zawsze tak się da ;:223 Twój Ogród jest jedną z perełek tego Forum i powinien być traktowany jako wzorcowy ;:180 ;:180 ;:180 ... ciągle otwarty dla zwiedzających ;:306
Jak tam Twoje różyczki? Wielkie odliczanie trwa ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”