Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 15
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pod dębowym okapem - róże, tulipany i hortensje. 15
Wandziu, piękne Arabellki ma Marysia, ale rośnie ich kilka razem. Dosadziłam więc w ubiegłym roku kolejną. Pewnie efekt będzie mizerny, bo nie rosną tam gdzie bym chciała, tylko zaczęły wspinać się po Kardynale, a jego cienkie gałązki rozjeżdżają się na boki. Ciągle mam problem z rozmieszczaniem roślin. W jednych miejscach mam gąszcz, a w innych pustki. Wczesną wiosną wygląda to zupełnie inaczej.
A głupot o końcu to Ty nam nie opowiadaj. Po prostu nie wiadomo w co ręce włożyć.
A głupot o końcu to Ty nam nie opowiadaj. Po prostu nie wiadomo w co ręce włożyć.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wandziu nie widać takich zniszczeń u Ciebie jak u mnie i Elwi.
Faktycznie woda zaczyna znowu nas zalewać a ślimaki mają takie używanie, że tylko słychać jak mlaskają na roślinach.
Skąd takie czarne myśli Wandziu u Ciebie, chyba jakiegoś doła podłapałaś przy tej smętnej pogodzie.
Ale twoje fotki mówią coś innego - na szczęście.

Faktycznie woda zaczyna znowu nas zalewać a ślimaki mają takie używanie, że tylko słychać jak mlaskają na roślinach.
Skąd takie czarne myśli Wandziu u Ciebie, chyba jakiegoś doła podłapałaś przy tej smętnej pogodzie.
Ale twoje fotki mówią coś innego - na szczęście.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy te duże kolorowe liście to są o żurawek?Wandziu ,a od kogo będę się uczyła jak pielęgnować róże i nie ja jedna przypuszczam i nie tylko róże 
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wieszczą poprawę pogody, to może Twoje czarne myśli pójdą precz razem z czarnymi chmurami. Już Ci teraz nie będę słodzić, bo chyba wiesz, co myślę o Twoim ogrodzie
.
Urzeka mnie za każdym razem wyjątkowa gra światła i cienia pod Twoim dębem. Ile to uroku dodaje rabatom. Takie miejsca zawsze wydają się trochę odrealnione...
W końcu zapomniałam zapytać: jak znajdziesz chwilkę, to zajrzyj do mnie, proszę i oceń, czy moja najnowsza róża, to może być Grasten z serii Palace Poulsena. Akurat moja trafiła się bez podpisu, a moja pamięć bywa bardzo krótka, zwłaszcza, kiedy uznam, że na pewno zapamiętam, bo taka łatwa nazwa
.
Urzeka mnie za każdym razem wyjątkowa gra światła i cienia pod Twoim dębem. Ile to uroku dodaje rabatom. Takie miejsca zawsze wydają się trochę odrealnione...
W końcu zapomniałam zapytać: jak znajdziesz chwilkę, to zajrzyj do mnie, proszę i oceń, czy moja najnowsza róża, to może być Grasten z serii Palace Poulsena. Akurat moja trafiła się bez podpisu, a moja pamięć bywa bardzo krótka, zwłaszcza, kiedy uznam, że na pewno zapamiętam, bo taka łatwa nazwa
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Podpisuję się pod TYM obiema rękamiDTJ_1 pisze:Wandziu co ty opowiadasz za głupoty, zakończyć?. Taki piękny ogród , wszyscy oglądają, tylko teraz chyba taki czas, przynajmniej ja tak mam , że nie zostawiam śladu, .
Niech CI takie pomysły nie chodzą po głowie.
Do tego podpisujesz rośliny, więc wiele się u Ciebie uczę. Zobacz ile masz odwiedzin.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Wandziu jestem ciekawa czy zdecydowałaś się na tego wiąza holenderskiego?
U nas w ogrodzie teraz też mało kwitnie bo tylko piwonie drzewiaste no i heliotropy czekam na liliowce bo już pokazały pąki.
Wybieram się do Warszawy 8 czerwca.
U nas w ogrodzie teraz też mało kwitnie bo tylko piwonie drzewiaste no i heliotropy czekam na liliowce bo już pokazały pąki.
Wybieram się do Warszawy 8 czerwca.
- Ewa7
- 200p

- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Kontakt:
Hej, czytam i podziwiam Twoj ogród a Ty chcesz go zamknąć ? ani mi sie waż
Czekam raczej na wiecej fotek .
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Wandziu popatrz na odsłony.W każdym wątku jest ich dużo więcej niż wpisów.
Zresztą to pora na przebywanie w ogrodach. Choć tego ostatnio nie można robić , bo u mnie zbyt często pada. Jak tak dalej będzie to ogród zgnije a ślimaki dokończa żywot kwiatów.
Zresztą to pora na przebywanie w ogrodach. Choć tego ostatnio nie można robić , bo u mnie zbyt często pada. Jak tak dalej będzie to ogród zgnije a ślimaki dokończa żywot kwiatów.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Wando, wpisuję się żeby ci statystyki podnieść, bo takie nieprawdopodobne rzeczy wypisujesz.. No jak przerwać pisanie na forum
Czasem tak jest że ciężko z wolną chwilą aby coś napisać, ale uwierz znajomi śledzą twoje wpisy

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Wando,
fajny miałaś pomysł z liliowcami w donicy. Będzie dla mnie jak znalazł, bo będę musiała swoje wykopać.
och...ten powojnik Guernsey Cream
świetnie ci rośnie. Nie chorują u ciebie powojniki? Bo ja aż boję się niektóre oglądać
W zeszłym roku padły wszystkie wielkokwiatowe. Startują teraz od zera
fajny miałaś pomysł z liliowcami w donicy. Będzie dla mnie jak znalazł, bo będę musiała swoje wykopać.
och...ten powojnik Guernsey Cream
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Zrobiłam się 'skrytoczytaczem', bowiem uważam, że nie powinno się pisać ciągle tych samych och-ów i ach-ów, ale oglądam Twój ogród zawsze - słowo
. Poza tym, jest ogólnie ciszej na FO u wszystkich. Odetchnij spokojnie
, za chwilę zaczną kwitnąć róże i komputer będzie się 'grzał' od przepięknych zdjęć - ja w każdym razie na to czekam
. Sama nie mogę mieć ich wszystkich, więc tyle mojego, co popatrzę
.
Pokazałaś taki bodziszek 'Espresso'. Powiem, że z początku w ogóle mnie się nie podobał .Wiosną był prawie czarny, potem listki zzieleniały, a jak zakwitł, to taka bladzizna. Dopiero teraz kwiatuszki nabrały koloru i są takie wdzięczne. Chyba muszę 'odszczekać' to, co mu nagadałam
.
Wiesz, wszyscy tu narzekają, że za dużo deszczu. Jak popatrzę pod drzewa, to sucho, nawet pod hostami jest sucho, więc jak ten deszcz pada? Ale ślimaków to i ja mam w tym roku chyba za dużo. Zaczynają zżerać mój 'wypracowany' - wysiewany osobiście i pielęgnowany tytoń leśny, a marzę o nim od ubiegłej jesieni. Chyba się przejdę po 'pokarm' dla nich
. Nie ma gdzieś w pobliżu skupu winniczków
.
Pokazałaś taki bodziszek 'Espresso'. Powiem, że z początku w ogóle mnie się nie podobał .Wiosną był prawie czarny, potem listki zzieleniały, a jak zakwitł, to taka bladzizna. Dopiero teraz kwiatuszki nabrały koloru i są takie wdzięczne. Chyba muszę 'odszczekać' to, co mu nagadałam
Wiesz, wszyscy tu narzekają, że za dużo deszczu. Jak popatrzę pod drzewa, to sucho, nawet pod hostami jest sucho, więc jak ten deszcz pada? Ale ślimaków to i ja mam w tym roku chyba za dużo. Zaczynają zżerać mój 'wypracowany' - wysiewany osobiście i pielęgnowany tytoń leśny, a marzę o nim od ubiegłej jesieni. Chyba się przejdę po 'pokarm' dla nich
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Hej Wanda,
to i ja wtrącę się do dyskusji.
Nieraz zaglądam, oglądam, ale nic nie piszę, bo nie należę do osób skłonnych do częstych wypowiedzi.
Ale, jak już wspomniałam - odwiedzam regularnie.
to i ja wtrącę się do dyskusji.
Nieraz zaglądam, oglądam, ale nic nie piszę, bo nie należę do osób skłonnych do częstych wypowiedzi.
Ale, jak już wspomniałam - odwiedzam regularnie.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Wandziu twój ogród to dla mnie poezja
gdzie ja bym przychodziła by się wyciszyć
jakbyś zamknęła wątek?
Wspanialy ogrod z klasa
a i wlascicielka przemila, goscinna-to wazne. Cudowne zdjecia. Az chce sie zagladac czesciej.
Odkrylam kolejny, czarodziejski ogrod.
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zgoda na brak polskiej czcionki
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
No widzisz Wandziu? Czasem wystarczy wsadzić kij w mrowisko (czytaj postraszyć zakończeniem wątku
) żeby wywołać całą rewolucję
Fajnie, że tyle protestów tu padło, podpisuję się pod nimi obiema rękami
Aczkolwiek i Ciebie rozumiem
Widzę, że wielu osób, z którymi na FO się zżyłam, zniknęło:( Ale... pojawiły się nowe twarze bardzo sympatyczne
Cóż, c'est la vie
Zauważyłam też, że fajnie jest być na forum na bieżąco - nie robić długich przerw, bo "wypada się z rytmu"
Niestety nie zawsze tak się da
Twój Ogród jest jedną z perełek tego Forum i powinien być traktowany jako wzorcowy
... ciągle otwarty dla zwiedzających
Jak tam Twoje różyczki? Wielkie odliczanie trwa
Jak tam Twoje różyczki? Wielkie odliczanie trwa