Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Wandziu ;:196 dziękuję, Śniedek muszę zapisać ;:124 . Tak rozsiewa się, już to zauważyłam. W zeszłym roku przesadzałam też cebule i wszędzie jest ich pełno. Na razie , jak u mnie mało kwiatów to i śniedek ważny jest ;:306 .

Właśnie w trakcie pisania dostałam paczuszkę , Martuś (Koziorozec) ;:196, dziękuję ;:167 .
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze moje hosty, żeby nie było , że nie mam ;:306 .
Obrazek a za nią , paproć i rdest od Marty ( już ma dwa kwiatuszki) . To jak już tu jesteśmy to z drugiej strony ;:306 Obrazek
i dalej hosty
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A tu jak jesteśmy to i konwalia Obrazek i paprocie i zielsko z tyłu. Obrazek
i od MArty ;:oj (ale wielkie) Obrazek mój nowy jałowiec ma ładne przyrosty Obrazek

Dziękuję , na dziś chyba starczy :;230 .
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój orzech włoski co roku jest nie ominięty przez przymrozki i rośnie w formię krzaczastej :;230
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dorotko, Zośka twojego ogrodu nie oszczędza? Mojego też nie, aczkolwiek nie chodzi o niskie temperatury ;:185 Zwykle w tym czasie zaczyna u nas lać...przez dwa tygodnie ;:145 W tym roku tak samo :(
Podziwiam rabaty pod drzewami ;:180 W porównaniu do Ciebie, u mnie drzew mało - ot, jedna brzoza, jedna sosna, dwa świerki....A i tak nic nie chce rosnąć pod nimi. Co posadzę coś na łysych plackach, to marnieje. W ostatniej determinacji wsadziłam tam bluszcz, zobaczymy czy wytrwa ;:224 Jak Ty to robisz, że pod brzozami udaje się kwietna rabata?! ;:oj
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dorotko jakie chwile zwątpienia ?
Zobacz jak zaczynaliście a porównaj ze zdjęciami teraz.
Kawał dobrej roboty zrobiliście i już wygląda wszystko pięknie. ;:215
To że coś wypadnie to nie tragedia, bo przecież rośliny tak mają, że jedne chcą rosnąć w danych miejscach a w innych nie.
Zostają tylko najsilniejsi a takich masz już bardzo dużo.
Pięknie jest ;:333 .....i tyle. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko jakiś czas mnie nie było i o mało co nie zaczęłabym sięgać do początku wątku, czy to aby ten sam ogród? Twój ogród ;:oj To już wiem dlaczego czasem znikałaś bo mnóstwo roślin przybyło! pięknie jest ;:63
Z iryskiem zobaczymy a jak zrzucę jedno brzemię to i o wysyłce pomyślę, bo na razie mam jeden odsysacz gotówki ;:14
Na koniec powtórzę ogród robi się cudowny ;:167
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemon mój orzech miał dwa lata temu tyle orzechów, że do dziś leżą ;:306 , a zeszły rok przemarzł, teraz też. Trudno nie można mieć wszystkiego , zrobię w razie czego na tym miejscu kolejną rabatę.:;230
Obrazek

Elwi deszcze to by się przydały, u mnie sucho. Wszystkie rabaty pod drzewami także nawet jak pada to pod drzewami sucho ;:185 . Kwiaty zdobią ogród, krzewy czego ja z kolei mam mało, a drzewa szczególnie cień , tym najpiękniej kwitnącym nie służą. Sosna - przecież Rh pod sosnami dobrze się czują, a brzozy - nie chcą pod brzozami rosnąć, bo brzozy wszystko wypijają. Jakoś u mnie dają radę, nasypałam ziemi pod nie , wszystkie rabaty są mają dosypaną, bo nawet nie można by było przekopać. Fakt kwitnienie jest słabsze, ale takie rośliny co nie radzą sobie z suszą........
Obrazek

Muszę lecieć na zajęcia dodatkowe :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko ależ Ci ślicznie zarasta. Hosty i paprocie idealnie pasują do klimatu ogrodu. A za sławojką stanę murem. To jest naprawdę fajna architektura ogrodu.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już jestem, ależ zmokłyśmy, brrry a jak zimno.

Grażynko dziękuję ;:196 . Zwątpienia, załamania, niestety nachodzą mnie takie momenty kiedy właśnie myślę : ale już jest fajnie, a potem spaceruję po Waszych ogrodach. Wiem, dużo jest zrobione i działka wygląda zupełnie inaczej, co mnie cieszy . Ale wiesz, jak już się coś ma , to chce się więcej i więcej i piękniej, jak dziecko :;230 .
Obrazek

Marysiu ;:196 Twoje słowa są lekiem na moje ;:167 . Roślin troszkę przybyło w tym roku, większość to zeszłoroczne, tylko teraz się dopiero zaczynają pokazywać z lepszej strony, wiesz musiały się zaaklimatyzować. Marysiu jaki odsysacz gotówki, ja nic nie chcę ;:14 pieniędzy . Rozrośnie się na jesieni wyślę.
Obrazek

Gosiu ;:196 dziękuję, tak paprocie w zeszłym roku mi nie dopisały, ale teraz z dobrej ręki przyszły i proszę :tan . Dla Ciebie odmienna architektura z boku . Przepraszam za tą stertę zielska z boku ale pieliłam truskawki :D
Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

A ja chciałbym mieć taką przestrzeń.
Kiedy coś wpadnie mi w oko i ... chcę, to muszę wykopać co innego by znaleźć miejsce :(
Trawniki zlikwidowałem - zostało tylko tyle trawy co pod drzewami owocowymi.
Truskawki rosły 3x3m został tylko jeden pas 3m - jeszcze 3x2 ziemi warzywnika do zagospodarowania zostało :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie nie! nie bardzo mnie zrozumiałaś, ale już nie tłumaczę bo się zaplączę :;230 U m nie też ślicznie kwitną truskawki, ale leje to kto je zapyli :cry:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, Wasz ogród nabiera coraz lepszych kształtów, coraz to nowsze kwiaty rozkwitają, tworząc piękne rabaty, a cieniste zakątki, co tam, że masz ich dużo, wyglądają przepięknie i dodają nutkę tajemniczości (a to tygrysy lubią najbardziej i można w niektórych miejscach porobić fajne kryjówki dla dziewczynek, ja Amelce zrobiłam taka małą za różami pnącymi).
Widziałam w międzyczasie, pisałaś u mnie o nieznajomości narcyzów typu poeticus, a akurat ten pokazany na fotce (biały z czerwoną koronką), to ten typ, najbardziej pachnący i później kwitnący narcyz. Ja je uwielbiam :D
Hosty ślicznie Ci urosły i nie zostały tknięte przez Zośkę :wink:
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Nie od razu Rzym zbudowano niestety ogród potrzebuje dużo czasu i uwagi.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dorotko, co to za zwątpienie? Bardzo szybko zagospodarowałaś ogród, radzisz sobie bardzo dobrze. Ja cię podziwiam. Całość można objąć wzrokiem i obiektywem aparatu, nie to co u mnie. Muszę dokonywać dziwnych manewrów żeby nie było widać zarośniętych chwastami rabat ;:306
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju, to jak już sobie coś upatrzysz nowego i będziesz wykopywał , to u mnie jest dużo miejsca :;230 .

Obrazek

Marysiu , tak truskawki kwitną, nawet już są owoce, tylko słońca brak :( .
Obrazek

Alana, dziękuję ;:196 . Co do kryjówek muszę zobaczyć u Ciebie mam nadzieję, że gdzieś wstawiłaś tą kryjówkę dla Amelki. Nie znam się zupełnie na narcyzach, nie analizowałam ich typów, wiem tylko że muszę na pewno dokupić. Co do hostów to im się chyba u mnie podoba ;:170 a i ja jestem z nich zadowolona, większość kupowałam w Stasia_ogrod.

Obrazek
Filemon ;:79

Obrazek

Jolu ;:196 , ale uwierz mi u mnie też nie całość :;230 , też ukrywam to i owo :wink:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”